reprobedny do menší tělocvičny

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Sima

reprobedny do menší tělocvičny

Příspěvek od Sima »

Ahoj,
mám na vás prosbu. Potřebovala bych poradit s reprobednama na předcvičování, které bych sama mohla přenášet mezi tělocvičnami, které by byly blbuvzdorné a otřesuvzdorné (prostě aby se v tom autě nějak nevytřepaly). Představuju si (jsem zcela a naprosto laik), že si koupím nějaký 2 bedýnky, pak takovou krabičku co se asi jmenuje receiver a z toho receiveru jde kábl do PC, odkud pouštím a ovládám hudbu. Mikrofon nepotřebuju, takže asi nemusím mít mixážní cosi (myslím).
Byl by tu někdo tolik trpělivý, že by mi navrhl řešení ve stylu levně a kvalitně a pro ženskou, co se s tím bude 3x týdně tahat .... aby mi stavění a odlaďování nezabralo víc času, než ta hodina, co tam budu cvičit. Prostě postavit, propojit, hrát...
Díky Sima:-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: reprobedny do menší tělocvičny

Příspěvek od Wohma »

Jak je velka ta telocvicna? Je to docela podstatny faktor na urceny vhodneho vykonu ;)

Pokud je to mensi telocvicna, mohl by stacit neco takoveho:
http://www.audiotek.cz/product-39723-behringer-epa-150

Na druhou stranu je tam celkem zbytecne i mixak a mikrofon. Za vykonnejsi sestavy pak clovek da tak 8-10 tisic.

Pokud by clovek netrval na dvou bedynkach (tj. stereo zvuk - predpokladam, ze na predcvicovani by mohlo stacit mono), pak bych volil neco v tomto duchu:
http://www.audiotek.cz/product-35905-behringer-e1220a
http://www.audiotek.cz/product-35896-behringer-b212a
http://www.audiotek.cz/ATK/show.asp?cat ... =1&lang=cz

pripadne http://www.audiotek.cz/product-39981-mackie-thump-th15a

Cena je podobna jako u toho setu, vykon je ale vetsi a je to jednodussi na transport a obsluhu. Nevyhodou je predevsim ta mono reprodukce.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Sima

Příspěvek od Sima »

Díky moc, to byla rychlost...proštuduju a kdyžtak se ještě zeptám.
Jestli potřebuju 2 bedny, to nevím, nějak mi to přišlo samozřejmý, když i obyčejný přehrávač mívá 2 síťovaná okýnka.
Sima

Příspěvek od Sima »

ještě doplním - menší tělocvična = cca 70m2
Koukám na ten set s mikrofonama a říkám si, jestli to bude dobře hrát za ty peníze, když je v tom tolik zařízení, aby ty bedýnky nechrastily, když člověk hudbu trochu zesílí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

70m2 uz je dost velka telocvicna, tam ten setik stacit nebude. Ale potrebny vykon si netroufnu odhadnout, s timto bohuzel nemam zkusenosti. Kazdopadne az prijde Monikad, pavel2, Jens nebo nekdo podobny, kdo zvuci, tak urcite poradi :)
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

ten behringer Set bude stačit - ještě dělá poodobnej set IMG-StageLine - ton bych doporučil spíš - na jedný firmě ho máme a na malý věci stačí i do poměrně velkejch prostor...

http://www.monacor.de/typo3/index.php?i ... r=EN&typ=u

český stránky Monacoru (distributor) nefungujou - ale pro přdstavu je odkaz nahoře...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jens: Urcite bude ten Behringer stacit? Tech 150W s nejvetsi pravdepodobnosti NENI RMS, delal jsem presne tento popisek a nebylo to nijak specifikovano... Predpokladam, ze to bude nejaky podobny marketingovy udaj jako Program nebo Music vykon, coz prilis nerika, RMS to ale skoro urcite nebude, to by se pochlubili.
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

tak na tu muziku na předcvičování jo....

ale radši bych doporučil to StageLine vajčko..

mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Poslyš, Simčo, a proč vlastně to takto komplikuješ? 70m2 to jsou opravdu maličké tělocvičny, když uvážím, že i můj obývák má 40m. Na co sebou potáhneš PC, k tomu zesilovač a bedny, či nějakou aktivku? Každej propojovací kabel ( dovedu si představit, jakými zalisovanými šunty Tě v obchodě vybaví ) pro Tebe bude zbytečný zdroj problémů. Na tyhle aplikace bohatě postačí a běžně se používá nějaký přenosný Hi Fi systém, třeba něco takového: http://www.home-elektro.cz/radiomagnetofony?jvc=1 Přijdeš, strčíš to do zásuvky, hodíš tam CeDák s MP3 a můžete s děvčaty poskakovat. Bohatě to stačí. Doma pouštím muziku ze zesilovače 2 X 20W a nepamatuji si, že by i při nějakém brutálním mejdanu někdo dal hlasitost na půlku, páč to je takový rachot, že to urve uši. Pravda, bedny jsou opravdu solidní ze 70.let s vysokou citlivostí, ale i tak bych se toho nebál. Pamatuji se, že baleťáci v divadelní zkušebně při procvičování muzikálů něco podobného používali v mnohem větší zkušebně a nic jiného od techniky nechtěli. Určitě to bude spolehlivější, než ty nejlevnější Stagg, Behringer, Monacor a podobná ořezávátka.
Jens Ludwig
Odborník

pravda - to JVC mě nenapadlo - taky už sem několikrát přemejšlel o tom, že bych si to pořídil - ono to opravdu hrát umí... a nakonec to bude nejspíš ta nejlepší volba

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mmjuz: To jsem chtel napsat taky, jenze telocvicny mivaji i velmi vysoky stropy a mizernou akustiku... Vim, ze kdyz jsme v malinke telocvicne pousteli neco z kazetaku, tak to byla hruza. Kazdopadne za zkousku to stoji, treba to stacit bude.
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

pokud v tej tělocvičně nebude dusat 100 lidí, tak to uhraje - a pokud tam těch 100 lidí bude, tak nepomůže ani malej ULI nebo StageLine...

mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tak jasně, koncetr pro 100 lidí ani ve sklepním klubíku by asi přes tuhle věc dělat nešel... Ale před pár týdny jsem viděl v zámecké zahradě v Boskovicích jednu takovou divokou dívčí baletní jednotku právě s nějakým JVC a uhrálo to bez problémů, docela jsem se divil. A hlavně holky nemusí řešit nějaké drátování.
Sima

Příspěvek od Sima »

Nooooo....ty přehrávače vypadají dobře, to by mi asi vyhovovalo, ale nevěděla jsem, že to umí tak "řvát" aniž by to drnčelo. Díky. To se mi asi líbí nejvíc.
Sima

Příspěvek od Sima »

Ještě se zeptám, o kterých přehrávačích je řeč? Třeba o těch lehce přes 6. tis.? Ty byto uřvaly? Jinak na cvičení chodí v průměru 25 dam.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Krasobruslaři mají něco takového: http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... d_id;12832
a celkem slušně to uhraje zimák, ale to je asi přes rozpočet...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jens Ludwig
Odborník

Sima

Příspěvek od Sima »

Pavle, docela ano, to už je dost, tajně jsem doufala, že se vejdu do 10. tis se vším (tj. i s nějakým pidi notebookem). No a pánové tady to vyřešili elegantně přehrávačem, prostě kompaktní a blbuvzdorné.

pro vaši představu:
muž stahuje fotky a říká: "Dones mi propojovací kabel." A co myslíte, že jsem doručila? ...Prodlužku... :lol: (když se daří, tak se daří)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

:P je to tak - techniku máme řídit my a nikoliv technika nás :roll:
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Sima

Příspěvek od Sima »

Ahoj rádcové,
jsem taková rozpačitá a nevím, co si o tom myslet.
Včera jsem jela pro JVC. Náhodou jsme se stavili v Elektroworldu v Brně a měli vystavené JVC (nějaký písmena na konci 50), pán na něj přepnul rádio, co tam měli naladěné a já ho požádala, aby to zesílil, co to půjde, ale žádné vibrace, dunění a pořádný řev se nekonaly. Stáli jsme přímo před radiomagnetofonem a mluvili spolu a rozumněli jsme si bez výrazného zvýšení hlasu.
Je to normální a nebo měli nějaký slabší kousek (v tom elektru stálo JCV 7500,-)?
Taky jsem měla možnost vyzkoušet Behringer (tu sestavu dvou bedniček, mixpultu a mikrofonu) a to hrálo o fous líp a prostorověji než JVC, ale zase už to bylo složitější na poladění (po vyzkoušení bych to asi pochopila a sestavila). A taky ty bedýnky cestovaly po parketách, když se zesílil zvuk, a nepěkně to basovalo.

Takže suma sumárum, nemám ještě nic a zatím mi z toho vychází, že buď mám moc vysoké nároky a fajnový uši a nebo jsem narazila na vadný kus.
A teď babo raď.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“