Víc fotek tam bohužel nemůžu dát
Kytara stará 60 let
Pravidla fóra
Kytara stará 60 let
Takže o víkendu jsem navštívil po 2 měsících mojí babičku a řekl jsem jí že jsem si koupil novou kytaru, jak to uslyšela tak řekla: Naco sis koupil novou ve skříni mám 1 kytaru starou (tu kytaru si taťka pamatuje ještě jak byl malý kluk teď má 52). Babička ještě říkala, že i můj děda na ní hrál, takže od té kytary očekávám věk asi 60-65 let
je někdo tak starý že by s ní měl skušenosti a poradil jaké struny na ni sehnat? Ta kytara je tak stará že jsou pražce označené barvou a nevím ani jestli to je Bas nebo Solo kytara
jsem zvědavý na vaše názory doufam že jích bude dost
Naposledy upravil(a) lion68 dne 25.07.2010 11:48, celkem upraveno 1 x.
Re: Kytara stará 60 let
Nechtěl bys udělat detailnější fotky? Z toho pidi obrázku nic moc vyčíst nejde.
To je lap steelka, nějaký domaděl (děda Všeuměl
)
Tohle je podobně stará Kay:
Tohle je podobně stará Kay:
Naposledy upravil(a) Tonda dne 25.07.2010 12:00, celkem upraveno 1 x.
I´m wheels... movin´wheels
Tondo máš pravdu
:D kytara byla pravděpodobně vyrobena ve starých odlévárnách kdy se dělali nejprve modeli z dřeva a pak byli výrobky odlévané
pravděpodobně tam někdo pracoval a udělal si kytaru 
Nástroj: Epiphone SG G400, Strunal Model 770 4/4
Kombo: Peavey Valveking 112 (vypůjčený), Vision GW 35 na domácí hraní
Kapela: Dosud beze jména
Spíš to vypadá na prototyp trafa FZ5
Fakt zajímavé 
-
Steelbastard
Zdravim. Mohu pripadne videt Tvou lapsteelku? Podle fotek je to nejspis domaci velmi vzdalena kopie Recording King Roy Smeck. Mozna udelana jen podle nejake fotky v US hudebnim casaku:-D Opravdu muze byt 60 let stara, tenhle nastroj byl v Cesku na zacatku 50. let hodne popularni, hlavne diky Kucerovcum. Tvoje je fakt sedmistrunna? Je to squareneck? Z tech fotek moc nepoznam, jsou asi z mobilu:-D Diky. Tom
Ahoj Tome
jestli chceš detailnější fotky, napiš mi e-mail, pošlu jich víc, než se vleze sem. Je opravdu sedmistrunná, ale mám na nich natáhle jen 2 struny, ostatní musely prásknout a podle babičky (která mi jí darovala) jí dostal můj děda někdy v 50. let od nějákých muzikantů, kteří vyráběli dřevěné modely, které sloužily jako předlohy pro kovové výtvory, tak toho mistři muzikanti využili vyrobili nástroj. Nevím, co je to squareneck v hudebním smyslu, vím jen že to jsou velmi povedené šaty od Victoria´s Secret
jestli chceš detailnější fotky, napiš mi e-mail, pošlu jich víc, než se vleze sem. Je opravdu sedmistrunná, ale mám na nich natáhle jen 2 struny, ostatní musely prásknout a podle babičky (která mi jí darovala) jí dostal můj děda někdy v 50. let od nějákých muzikantů, kteří vyráběli dřevěné modely, které sloužily jako předlohy pro kovové výtvory, tak toho mistři muzikanti využili vyrobili nástroj. Nevím, co je to squareneck v hudebním smyslu, vím jen že to jsou velmi povedené šaty od Victoria´s Secret
tak jde čas...
zajímavý vercajk
zajímavý vercajk
-
woro90-1
Squareneck = tlustý, hranatý krk neumožňující chytit to levačkou a mačkat struny k hmatníku.
Aha, tak to ne, ona má kulatý krk.
Na tu by určitě hrál Jack White, nahrál by s tím album a její cena by vyskočila vzhůru
Natáhnul jsi na ní struny? Jak se na ní hraje? 
Nevím jestli ti odpoví. Z jeho profilu:zaza_3121 píše: Natáhnul jsi na ní struny? Jak se na ní hraje?
Poslední návštěva:
20.12.2011 0:09
Zkusit se má vše
Kytara je to zajímavá.