Tloušťka baskytarových strun
Pravidla fóra
Tloušťka baskytarových strun
Čau nedávno jsem si koupil basu Rod Gonzales Career . Byly na ní struny (45, 65, 80, 100). Vyměnil jsem je za tenčí struny (40, 60, 70 95 ). A struny dost drnčí hlavně A a E. Zkoušel jsem si hrát s výškou strun a trochu s průhybem krku ale drnčí pořád a navíc jsou už dost vysoko. Myslíte že na některý basy se takhle tenký struny dávat nemůžou? Dík moc
-
Stanislav Černý
Čau kolego,
dovolím si připojit námět co s drnčením strun:
Zásadní věc! krk musí být utažený tak, aby byl rovný (nebo minimálně prohnutý, tozn. než začneš manipulovat s vypnutím výztuhy krku, musíš povolit struny, když máš rovinu (je třeba se dívat směrem od kobylky šikmo ze strany, jen tak uvidíš, zda je krk opravdu rovně a to z obou stran (kobylky/krku) pokud
tomu tak je nalaď nástroj a prověř zda se stav zachoval, pokud ne (což předpokládám) opět povol struny a operaci opakuj, ale jen velice jemně až dosáhneš optimálního stavu. Pokud basa stále drnčí, pracuj s výškou kamenů kobylky (nahoru a dolů, přičemž je vhodné kopírovat zaoblení hmatníku, pokud je na tvé base zaoblený). Každá změna ať je velice jemná, pokud nemáš úplné poleno skrkem do vrtule, jistě docílíš dobrého výsledku - dej si na čas, hlavně krk nepřetáhni, to už je často na odborný servis. Pokud neuspěješ s mým návodem, doporučuji odnést nástroj k seřízení odborníkovi. Přeju ti ať to nedrnčí
Standa
dovolím si připojit námět co s drnčením strun:
Zásadní věc! krk musí být utažený tak, aby byl rovný (nebo minimálně prohnutý, tozn. než začneš manipulovat s vypnutím výztuhy krku, musíš povolit struny, když máš rovinu (je třeba se dívat směrem od kobylky šikmo ze strany, jen tak uvidíš, zda je krk opravdu rovně a to z obou stran (kobylky/krku) pokud
tomu tak je nalaď nástroj a prověř zda se stav zachoval, pokud ne (což předpokládám) opět povol struny a operaci opakuj, ale jen velice jemně až dosáhneš optimálního stavu. Pokud basa stále drnčí, pracuj s výškou kamenů kobylky (nahoru a dolů, přičemž je vhodné kopírovat zaoblení hmatníku, pokud je na tvé base zaoblený). Každá změna ať je velice jemná, pokud nemáš úplné poleno skrkem do vrtule, jistě docílíš dobrého výsledku - dej si na čas, hlavně krk nepřetáhni, to už je často na odborný servis. Pokud neuspěješ s mým návodem, doporučuji odnést nástroj k seřízení odborníkovi. Přeju ti ať to nedrnčí
Standa
Já to nechápu...mám taky 40 a struny mi občas drnčí o pražce (hlavně při slapu) mám nízký dohmat. Ale vůbec mi to nevadí...dělám snad chybu? Já bych řek že ne...když struny drnčí neznamená to hned chybu ne?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...