Tloušťka baskytarových strun

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
standa

Tloušťka baskytarových strun

Příspěvek od standa »

Čau nedávno jsem si koupil basu Rod Gonzales Career . Byly na ní struny (45, 65, 80, 100). Vyměnil jsem je za tenčí struny (40, 60, 70 95 ). A struny dost drnčí hlavně A a E. Zkoušel jsem si hrát s výškou strun a trochu s průhybem krku ale drnčí pořád a navíc jsou už dost vysoko. Myslíte že na některý basy se takhle tenký struny dávat nemůžou? Dík moc
Toxic5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toxic5 »

A drnci ti ty struny kdyzzmacknes prazec???????????? 8)
standa

Příspěvek od standa »

Ted pořádně nechápu jak to myslíš. Ale naprázdno struny nedrnčí. Ale čim dál od nultýho pražce zmáčkneš tim je to horší.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zkusit si ještě pohrát s tou výškou.

ale nedivil bych se kdyby to jiný typ strun mohl dělat takovejhle bordel.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

mozna mas vrtuly na krku...proste v nekterem miste neni rovnej.
Stanislav Černý

Příspěvek od Stanislav Černý »

Čau kolego,
dovolím si připojit námět co s drnčením strun:
Zásadní věc! krk musí být utažený tak, aby byl rovný (nebo minimálně prohnutý, tozn. než začneš manipulovat s vypnutím výztuhy krku, musíš povolit struny, když máš rovinu (je třeba se dívat směrem od kobylky šikmo ze strany, jen tak uvidíš, zda je krk opravdu rovně a to z obou stran (kobylky/krku) pokud
tomu tak je nalaď nástroj a prověř zda se stav zachoval, pokud ne (což předpokládám) opět povol struny a operaci opakuj, ale jen velice jemně až dosáhneš optimálního stavu. Pokud basa stále drnčí, pracuj s výškou kamenů kobylky (nahoru a dolů, přičemž je vhodné kopírovat zaoblení hmatníku, pokud je na tvé base zaoblený). Každá změna ať je velice jemná, pokud nemáš úplné poleno skrkem do vrtule, jistě docílíš dobrého výsledku - dej si na čas, hlavně krk nepřetáhni, to už je často na odborný servis. Pokud neuspěješ s mým návodem, doporučuji odnést nástroj k seřízení odborníkovi. Přeju ti ať to nedrnčí :-) Standa
Standa
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já to nechápu...mám taky 40 a struny mi občas drnčí o pražce (hlavně při slapu) mám nízký dohmat. Ale vůbec mi to nevadí...dělám snad chybu? Já bych řek že ne...když struny drnčí neznamená to hned chybu ne?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

struny muzou u elektriky drncet jak chtej, ale problem je jakmile to drnceni je slyset pres kombo proste z repraku pak by se mel dohmat zvysit jinak drnceni neni vada.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“