Mikrofon na konga, rytmiku
Pravidla fóra
Mikrofon na konga, rytmiku
Chtěl bych se zeptat, hlavně místních zvukařů a lidí co hodně nahrávají. Jaký mic používáte na snímání cong a bong? Jde mi o nahrávání, ne o zvučení na nějakém podiu.
Dík za rady.
Dík za rady.
Naposledy upravil(a) Nero dne 3.08.2010 19:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Rytmus - rytmika, ne? Ritmiku neznám :-)
Důvod: Rytmus - rytmika, ne? Ritmiku neznám :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrofon na konga, ritmiku
Beyer M88 TG (zdola), Beyer MC930 (shora). Samozřejmě je to jen jedna z možností, ale ta M88 umí parádní basy
P.
P.
A dopr... tak to jsem trochu přestřelil cenovou relaci
Bych hledal tak něco do 4tis. Jestli náhodou existuje nějaká slušnější varianta. Přecejenom 10tis už je fakt hukot. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
Ale to co píšeš by mi asi sedělo. Máme hrozný problém těm kongům dát aspoň nějakou barvu. Nedaří se mi nasnímat zvuk co nezní jak naprosté plácnutí mokrým hadrem o ksicht. Já vím, že to není jenom v majku, ale i v akustice místonsti atd a hlavně v samotném nástroji. Ale myslím, že by lepší mic pomohl. Teda bych to aspoň rád zkusil.
Při nahrávání jsem nahoru dával kopii SM 57 co mám doma. Tam problém až tak nebyl. Ale ve spod jsem používal jenom nějaké obyč Shure PG, protože právě nic lepšího nebylo. A to prostě nešlo.
Zkus nekde sehnat nejaky levny cinsky kopakovy mikrofon k te SM57ce nahore, to by melo jit vychytat. Snad 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
To je velice příjemný zvuk... Něčeho takovécho bych si přál dosáhnout. To jsi natáčel na co? Jestli jsi to teda dělal ty.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Natočené je to na to, co jsem radil
P.
P.
Re: Mikrofon na konga, rytmiku
Hmm tak to potom tomu rozumím. Budu muset začít šetřit a ty Bayery si koupím
. Ne to asi fakt momentálně nehrozí. Kdyby měl někdo vyzkoušený nějaký mic v mé cenové relaci tak sem s ním. Ale jinak dík za rady 
- Jens Ludwig
- Odborník
ještě ti pooradim jeden fígl - je duležitý (když snímáš obecně jakej koliv nástroj dvouma mikrofonama proti sobě - zhora a odspod) na jednom mikrofonu prohodit fázi - jinak se to bude odečítat a to možná dělá ten bordel, kterej se ti nelíbí... buďto se ti to poovede na pultu (je tam na to tlačitko) a nebo budeš muset mít specielní (klidně i krátkej) kablik, kde tu fázi prohodíš na drátech - na jednom xlr konektoru prohodíš dráty na pinu 2 a 3 - s touhle fíčurou dosáhneš možná lepšího zvuku, než kdybys kupoval majky za 10 a stejně blbě je pooužíval
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Dá se to klidně až v DAW, pokud budou mít ovšem samostatné stopyJens Ludwig píše:ještě ti pooradim jeden fígl - je duležitý (když snímáš obecně jakej koliv nástroj dvouma mikrofonama proti sobě - zhora a odspod) na jednom mikrofonu prohodit fázi - jinak se to bude odečítat a to možná dělá ten bordel, kterej se ti nelíbí... buďto se ti to poovede na pultu (je tam na to tlačitko) a nebo budeš muset mít specielní (klidně i krátkej) kablik, kde tu fázi prohodíš na drátech - na jednom xlr konektoru prohodíš dráty na pinu 2 a 3 - s touhle fíčurou dosáhneš možná lepšího zvuku, než kdybys kupoval majky za 10 a stejně blbě je pooužíval
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A ještě bych to rozšířil - toto je možno udělat až při mixu. Ale zase by to dělalo bordel při náběru, pokud by se oba kanály poslouchaly zároveň. Prostě stačí si pamatovat to obecné pravidlo, co zmínil Jens, a podle toho k tomu i přistupovat.
P.
EDIT: Moleek byl rychlejší
P.
EDIT: Moleek byl rychlejší
- Jens Ludwig
- Odborník
já sem právě uváděl to přepínání na pultu, bo tam bylo zmiňovaný live zvučení....
jinak je jasný, že v DAW to jde v poho udělat a při procesingu, kde stejně pak člověk stopy srovnává do stejný fáze....
jinak je jasný, že v DAW to jde v poho udělat a při procesingu, kde stejně pak člověk stopy srovnává do stejný fáze....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
"...jde mi o nahrávání NE zvučení..."
Ale stejně dobrá poznámka, protože pokud to jde, mělo by se to správně už nabírat.
P.
P.
- Jens Ludwig
- Odborník
k mikrofonům ještě - nejsou špatný AKG C451 - ale to už bude asi trochu mimo relaci
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší je, že je tady moc možností - a jak je v něčem zamontovanej nedejbože aspoň jeden mikrofon, tak prostě pořád platí vyzkoušet a porovnávat a vybírat podle vkusu (předpokládám primární výběr podle cenové relace například
).
P.
P.
aivn86: a ty konga ti sami o sobě hrajou dobře? protože na ty majky co jsi psal (nějaký PG, a kopie 57) by to mělo jít nahrát uplně v pohodě..teda jestli ta 57 neni uplně šílená 
No konga hrajou si mylsím docela slušně. Jinak fáze jsem otáčel v DAW to jsem zkoušel. Samozdřejmě jsem nahrával každý mic na jinou stopu. Trochu rozdíl v tom byl, ale ne úplně závratnej. A ne úplně mi to vyřešilo můj problém.boolocks píše:aivn86: a ty konga ti sami o sobě hrajou dobře? protože na ty majky co jsi psal (nějaký PG, a kopie 57) by to mělo jít nahrát uplně v pohodě..teda jestli ta 57 neni uplně šílená
Jinak se ještě zeptám. Pavlii co je na tom nahraným kongu za efetk? Jestli tam teda nějaký je. Je tam pěknej hall nebo něco takýho. Prostě to má prostor. Je to dělaný efektem nebo je snímaná místnost?
A další věc. Srovnání fází. Sice jsem je prohodil v DAW, ale i tak to chce ty stopy asi trochu posunout ne? když je poměrně veliký rozdíl ve snímací vzdálenosti od blány. Myslím tím horní a dolní mic. Jak o to srovnáváte? Jak poznat o kolik atd. To jsem zatím nezkoušel. Nebo spíš ne ani tak nezkoušel, spíš nevím jak přesně a co.