Marshall VS102R - částečná, až úplná ztráta hlasitosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
likespike
Kontaktovat uživatele:

Marshall VS102R - částečná, až úplná ztráta hlasitosti

Příspěvek od likespike »

Čau,
tak jsem dneska přišel do zkušebny, zapnu kombo a když jak hraju, tak najednou začne vynechávat. Po prozkoumání jsem přišel na to, že pokud hraju jen pianko, tak se nevybudí a nehraje. Jak říznu do strun hraje, ale s hrozne kratkym sustainem. Pokud to zkreslim, tak je to o neco lepší, spíš se to ozve, ale taky žádná sláva.

Nevíte někdo, čím to může bejt? Je to pololampa, tak jsem si říkal, jestli s ní neni něco v nepořádku - je tam 13 let :lol:

Díky za každou odpověd :wink:
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Marshall VS102R - částečná, až úplná ztráta hlasitosti

Příspěvek od Nero »

Teoreticky to tou lampičkou může být, po 13 letech by její výměna nebyla od věci. Nebo to budou nějaké méně prozaické věci jako vadný kontakt kabelu nebo pochroumané potáky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

Jo taky si rikam. Lampa je tam v pre-ampu. Tak si rikam, ze by to tim mohlo bejt - nevybudi ji ten signal dostatecne. Jinak kontakty jsem kontroloval a nevypada to nejak spatne - vycistil jsem co se dalo. Zkusim si to nechat premerit a vymenit lampu (vek by na to mela, ikdyz nevim, jaky je opotrebeni v takovymhle kombu).
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Budu se opakovat, protože jsou tu podobné problémy pořád, ale než budeš vytahovat tu lampu, zkontroluj, jestli nemáš v řetězci kytara->zesilovač něco, čemu dochází baterie. Je to taková blbůstka, ale kolik jsem si vytrhal vlasů, "že je zas něco v řiti", než mě napadlo, že to může dělat ladička na baterky s obyčejným bypassem. A taky, že dělala.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“