Dreadnought okolo (do) 4000 + jaké struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Ace

Dreadnought okolo (do) 4000 + jaké struny?

Příspěvek od Ace »

Ahoj sem ve hraní na kytaru celkem začátečník (hraju sem tam podle nálady asi 2 roky), zatím sem hrál převážně ne elektriku, ale v poslední době začínám přicházet čím dál víc na chuť akustice, ale moje 25 let stará španělka není to pravé ořechové, tak sem se rozhodl pořídit si nějaký aspon trochu slušný kousek :)

Podle svých představ a toho co sem si na fóru pročetl jsem rozhodlý pro Dreadnought, nejlíp polomasiv, a mám tyhle 3 favority:

Washburd WD6 S (polomasiv)
http://kytary.cz/washburn-wd6-s/HN110094/

Cort EARTH 70 (polomasiv)
http://kytary.cz/cort-earth-70/HN102539/

YAMAHA F310P (překližka)
http://kytary.cz/yamaha-f310p/HN094779/

Která z nich myslíte že by byla nejvhodnější? Na struny sem zvyklý kovové, ale vůbec se nevyznám v těch značkách a taky nevím jaká tloušťka by byla nejlepší, ale radši bych asi zkusil tenčí, tak 11..
...EDGE...

Re: Dreadnought okolo (do) 4000 + jaké struny?

Příspěvek od ...EDGE... »

Rozhodne doporucuju ten Washburn, hral jsem na nej a na tu Cortku, a i kdyz Cortka byla za svou cenu dobra, Washburn byl podle me lepsi ;)
Jinak jedenactky jsou na akustice v pohode, zvlast kdyz nebudes mit prehnane nizky dohmat, tak to s nima muze i slusne hrat. Znacku bych doporucil Elixir (dost drahe, ale vyplati se), z levnejsich Martin.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Já mám cort Earth 70 NS už 2,5 roku a žadne problémy, prošla si jen menším upgreadem typu kostěná vložka kobylky, , ale to není zas nějaký markantní rozdíl. . . Kytara hraje celkem vyrovnaně, sice nemá zvuk klasického dreadnoughtu ale spíše nějaké nula nulky s menším tělem, přední deska je trošku tvrdší . . . ale stojí zato. Jinak ke strunám. Phosphor bronze hrajou vyrovnaněji v akordech, kdežto bronzy drží lépe v solech.Značku bych doporučil Elixir, i když jsem ji v životě na akustice neměl :D, ale kup si klidně i darco, to máš jedno . . . :)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Z těch 3 bych volil mezi Cortem a Washburnem - zkus je na prodejně obě, která Ti bude vyhovovat lépe zvukově a do ruky, tu vezmi... Chybu neuděláš ani s jednou z nich...

Co se týká strun, mám dobrou zkušenost se značkami Ernie Ball, John Pearse a Thomastik - první dvě fosforbronz, Thomastiky bronz, všechno 11.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Blizzy01
last.fm: http://www.last.fm/user/Blizzy01

Příspěvek od Blizzy01 »

Struny Elixir NANOWEB Phosphor Bronze, jsou podle mě z elixírů nejlepší.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za mě Washburn, pokud by ti nevadil trochu plošší a tenčí krk. Ale ani ta Earth 70 není vyloženě špatně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Cortku + Elixiry, tak jako já :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Jen pozor - i přesto, jak jsou Elixiry masově propagovaný, můžeš být zklamaný... Jako já - díky povrchové úpravě opravdu vydrží déle, ale zvuk mne vůbec nenadchl...je to taková umělá chemie...

Vím, že hodnocení zvuku je velmi subjektivní, takže nikomu neberu jeho spokojenost. Jen upozorňuju, že i přes početné kladné ohlasy můžeš být zklamán...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
...EDGE...

rocky77 píše:Jen pozor - i přesto, jak jsou Elixiry masově propagovaný, můžeš být zklamaný... Jako já - díky povrchové úpravě opravdu vydrží déle, ale zvuk mne vůbec nenadchl...je to taková umělá chemie...

Vím, že hodnocení zvuku je velmi subjektivní, takže nikomu neberu jeho spokojenost. Jen upozorňuju, že i přes početné kladné ohlasy můžeš být zklamán...
Za vyzkouseni nic nedas ;)
Jen ctyri stovky v tomto pripade....kdybyses lekl te ceny muzes zkusit levnejsi...Martinky mi slouzily vzdycky dobre
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Martinky můžu taky s klidem doporučit. 85/15 jsem dlouho používal.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
...EDGE...

DL píše:Martinky můžu taky s klidem doporučit. 85/15 jsem dlouho používal.
Martin dela 85/15ky?
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

osobně sem za Cort..hrál sem na několik kusů včetně vyšších řad a pokaždý se mi ten zvuk moc líbil..v týhle cenový relaci ty rozdíly nebudou moc velký..ani ten Washburn nezněl špatně, takže zkusit a vybrat co líp sedne..mě víc seděl jak krk tak i zvuk Corta :)
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Ace

Příspěvek od Ace »

Všem vám moc děkuju za rady :wink: od začátku sem byl nakloněný k tomu Washburnu, ale když je tu tolik zastánců Cortu, našel sem ještě jeden kousek, který by mi vyhovoval, máte s ním někdo zkušenosti?

http://kytary.cz/cort-l-100c/HN111026/

Problém je v tom, že bydlím až u slovenských hranic, takže do Prahy jenom kvůli vykoušení kytary asi nepojedu (i když tu možná budu mít cestu, tak ještě počkám a uvidím) ale pokud by to nevyšlo a musel bych objednávat přes net, tak by mi pomohlo vědět, u které značky jsou menší rozdíly mezi kusy..

Jinak struny asi vezmu Martinky i Elixirky, aspoň budu moct porovnat jestli ten rozdíl stojí za ty peníze :) a myslíte že ta tloušťka 11 je vhodná, nebo vzít radši tlustší?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tu kytaru jsem v životě neviděl, ale malá těla jsou fajn, často mívají hezky průrazný, jiskřivý zvuk. A déčka od Cortu mi přijdou trochu přebasovaná, takže by tohle mohla být dobrá cesta k pěkně vyváženému výraznému zvuku.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Ace píše: Jinak struny asi vezmu Martinky i Elixirky, aspoň budu moct porovnat jestli ten rozdíl stojí za ty peníze :) a myslíte že ta tloušťka 11 je vhodná, nebo vzít radši tlustší?
Jedenáctky jsou akorát.

EDIT:
...EDGE... píše:
DL píše:Martinky můžu taky s klidem doporučit. 85/15 jsem dlouho používal.
Martin dela 85/15ky?
Ač je nemůžu nikde na netu najít, jsem přesvědčen o tom, že to byly 85/15 .012
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“