Snímač Gibson

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
krasty

Snímač Gibson

Příspěvek od krasty »

Mám jeden snímač Gibson, původní majitel ho měl u kobylky na Les Paulovi z roku ´79. Na spodní straně je vyraženo PAF.NO.2,737,842, ven jde jeden živý se zemí na opředení, odpor 13,6KOhm.
Dovedl by ho někdo identifikovat?

Edit: Přidána fotka
Naposledy upravil(a) krasty dne 27.10.2010 21:51, celkem upraveno 2 x.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač Gibson

Příspěvek od Smrťokvítek »

Promiň ale asi to nemyslíš vážně ne?

http://tinyurl.com/246snde
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
krasty

Příspěvek od krasty »

Smrťokvítek píše:Promiň ale asi to nemyslíš vážně ne?

http://tinyurl.com/246snde

A proč ne? Google samozřejmě znám, ten k nám už dorazil. Nikde jsem nenarazil, že by se dával takhle silný snímač na LP. Navíc moje angličtina je dost slabá.
Je problém poprosit ostatní o jejich znalosti?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

ok ale tak to raději příště někam napiš, protože mě takové dotazy dost zarážejí. Nic ve zlém.

http://www.mylespaul.com/forums/other-l ... ibson.html
Dle tohoto by to měly být nejspíš 490ky. 57 Classicy to nebudou už kvůli velikosti odporu.

A vtipná věc je ta, že to číslo patentu odkazuje na patent pro combined trapeze tailpiece and wraparound bridge. Takže kytarový HW a ne snímač. :mrgreen: To tam asi tiskli jenom proto aby to vypadalo cool.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
krasty

Příspěvek od krasty »

Smrťokvítek píše:ok ale tak to raději příště někam napiš, protože mě takové dotazy dost zarážejí. Nic ve zlém.

http://www.mylespaul.com/forums/other-l ... ibson.html
Dle tohoto by to měly být nejspíš 490ky. 57 Classicy to nebudou už kvůli velikosti odporu.

A vtipná věc je ta, že to číslo patentu odkazuje na patent pro combined trapeze tailpiece and wraparound bridge. Takže kytarový HW a ne snímač. :mrgreen: To tam asi tiskli jenom proto aby to vypadalo cool.

Sorry, ale nevím, proč bych tu měl psát, že jsem se už do Googlu koukal. Já to beru jako samozřejmost, že se nejdřív pokusím něco najít. A jestli k tomu někdo něco chce napsat, tak ať píše. Pokud ne, může to v klidu přejít.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bohužel pro většinu místní hledání v googlu pomyslnou "prerekvizitou" není, proto Smr'ták reagoval tak, jak reagoval.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krasty

Příspěvek od krasty »

OK, tedy po Googlu jsem se koukal :wink:

Přeměřil jsem svůj snímač Gibson 498T z počátku 90.let a ten má podobný odpor 13,4kOhm. Má stejnou konstrukci na spodku, tedy 6 dírek pro šroubky na obou cívkách, ale má vyražený nápis Gibson USA místo PAF.NO......
Budu rád za jakékoliv informace.
kubog

Příspěvek od kubog »

Ako vyzerá ten snímač zvrchnej strany? Daj fotku.

Takto vyzeral môj T Top z roku 1979
http://i326.photobucket.com/albums/k402 ... 009170.jpg
krasty

Příspěvek od krasty »

Vrchní strana
Naposledy upravil(a) krasty dne 27.10.2010 21:30, celkem upraveno 1 x.
kubog

Příspěvek od kubog »

Tak to asi T Top nebude, najlepšie by bolo keby si vedel dať dole aj krytku ale s tým ťa nechcem otravovať. T Topy by mali mať tuším vyrazený ten dátum. Skúsim ešte niečo pohladať. Určite to je z roku 79?
kubog

Příspěvek od kubog »

Niečo som pohľadal a vyzerá to že to je buď snímač Tim Shaw, alebo Pat.no. z tej doby (vraj predchodca 490T) . Každopádne ak to chceš predať hodnotu to má cca 2-3kkč . Ak to chceš dať do gitary tak nič nepokazíš. V každom prípade by som sa obrátil na MyLesPaul.com tam sú na toto väčší odborníci. Ak máš problém s angličtinou tak to môžem vybaviť ja.
Naposledy upravil(a) kubog dne 15.08.2010 13:48, celkem upraveno 1 x.
krasty

Příspěvek od krasty »

Byl na Customu z roku ´79. Jestli tam byl od výroby to už nejde zjistit.

Edit: Jestli tam můžeš hodit dotaz, budu rád. Moje angličtina je pořád na úrovni "já hraji tenis" :lol:
kubog

Příspěvek od kubog »

Ok takže odpisali, že to určite nieje zo 79 customa (pôvodný) pretože to by bol určite T Top.
13.6K naznačuje že ide o prvé verzie 498T ešte pred tým ako tam vyrážali Gibson USA. Takže asi toľko
Naposledy upravil(a) kubog dne 15.08.2010 21:35, celkem upraveno 1 x.
krasty

Příspěvek od krasty »

Myslel jsem si to. 498 jsem zaznamenal na Customech v polovině 80.let, tak to bude asi z tý doby. Ještě jsem narazil na možnost, že by to mohl být Dirty Fingers, odpor je stejný a na potvrzení bych ho musel rozebrat a to se mi nechce, protože jsem ho nechal zavoskovat. Prý když si je lidi krytovali, museli jen vyndat jednu řadu šroubků. Ten můj kryt je takový ani zlatý, ani nikl nebo chrom, prostě jen nazlátlý. Možná to někdo kdysi zavřel. Časem ho vyzkouším a uvidím jak je podobný 498, co teď tam mám.
Moc dík!!!
kubog

Příspěvek od kubog »

Nz., keby bol ešte nejaký problém čo sa Gibson problematiky týka, tak mi kludne napíš SS alebo tak.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“