Problém s ASIO4ALL

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Schmalz
Kontaktovat uživatele:

Problém s ASIO4ALL

Příspěvek od Schmalz »

Ahoj, mám problém. Prohledal jsem forum, ale odpověď jsem nenašel, takže pokud se opakuju, tak se omlouvám. Píšu noty v Sibeliu a chtěl jsem hrát přes Amlitube. Interní zvukovka v notebooku je samozřejmě mimo, tak jsem koupil Lexicon Alpha, přes USB. Když nainstaluju drivery ASIO4ALL, tak se všechno tváří, že je OK, ale v nastavení ASIO driveru svítí ZAPNUTO jen u interní zvukovky v notebooku, u zvukovky USB je tlačítko ON zapnuto, ale pak je u vstupů i výstupů křížek a prostě to nejde zapnout - poradíte mi ? Interní zvuky Windows mám vypnuté, všechno ostatní z počítače přes Lexicon jede v pohodě, problém je jen v ASIO ovladači, který najíždí jen při hudebních programech - v trayi normálně jede zelené PLAY. Kde může být problém ?

Dřív na starém notebooku to běželo, teď mám novej s WIN7. Díky za rady
Fender Stratocaster+Vintage Noiseless+LSR Roller Nut, Mesa Boogie F-30, Smrcka Overdrive Station III, BuddaWah, Dunlop MicroAmp, Dunlop DynaComp, Carl Martin Red Repeat, Danelectro CoolCat Chorus, Dunlop Phaser 90, Boss SuperShifter, Smrcka 6x Bypass lišta.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Problém s ASIO4ALL

Příspěvek od Nero »

Proč používáš ASIO4ALL a ne nativní ovladač Alphy?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten obrázek, to je zmenšený Pavel68? :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Schmalz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schmalz »

No s ovladacem od Alphy mam mnohem vetsi latenci.
Fender Stratocaster+Vintage Noiseless+LSR Roller Nut, Mesa Boogie F-30, Smrcka Overdrive Station III, BuddaWah, Dunlop MicroAmp, Dunlop DynaComp, Carl Martin Red Repeat, Danelectro CoolCat Chorus, Dunlop Phaser 90, Boss SuperShifter, Smrcka 6x Bypass lišta.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Windows 7 nemám, ale u XP ve správci zařízení když absolutně zakážu interní zvukovku, tak se mi už ani v ASIO4ALL nezobrazuje, takže není žádnej problém s přepínáním vstupů a výstupů...Taky je možný že bude chyba vubec ve verzi ovladače
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Schmalz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schmalz »

Super, zakázet jsem tu interní zvukovku musel přímo v msconfigu (respektive dát "Zakázat zvuk" - repráček v trayi je teď škrtnutej a už to maká. Mmch. taky Vám to tak do sluchátek šumí ? Mám Strata, takže ty singly dělaj asi svý, ale do komba to šumí minimálně. Tady do sluchátek kravál jako blázen, noisegate v Amplitube to trochu zmůže, ale nastavení je dost na hodně, takže hraní zatim nic moc, ... Nenastavuje se ještě někde nějaká úroveň vstupu ?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Šum nebo brum? Jestli jde o brum, tak to je nějakou zemnící smyčkou. Pokud děláš na notebooku, bude to tím, že napájíš adaptérem. Dál můžeš chytat do snímačů bordel z monitoru nebo z lampičky, pokud má zářivku. Případně může jít o špatné odstínění kytary či kabelu. A kdyby šlo o šum, tak ten se dá nachytat ledasjak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Schmalz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schmalz »

No je to spis brum, spatne jsem se vyjadril. Je pravda, ze lampicku mam se zarivkou a zkusim i odpojit ten adapter na notebooku. Diky za radu, dam vedet jestli to pomohlo !
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jak si dopadl?

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“