tele z javora
tele z javora
Vždy som si hovoril, že keď budem veľký, postavím si el. gitaru, ale celú, keďže nejaké čiastočné úpravy a vyrábanie som už zamladi absolvoval, s rôznymi výsledkami. Najviac som sa bál krku, ten som ešte nerobil. Koncom minulého roka dozrel čas a voľba padla na telecaster. Výsledok môžete posúdiť sami:
Materiál krku aj tela je javor, hardvér väčšinou od p. Sivčáka, akurát kľúče sú dr. Parts. hrá to celkom dobre, dohmat do 2mm . Síce som sa dopustil viacerých chýb ( napr. výber laku ) , ale tak nabudúce už to snáď bude o niečo lepšie.
-
real_dead_one
Re: tele z javora
vypadá pěkně. zajímal by mě zvuk. musí být hodně jasný, nebo ne?
teda, paráda... já už si to Toronado musím taky dodělat... už ho tři víkendy jenom šmirgluju 
Tak je to pěkný. Sice to tělo je poslepovaný asi z 5 kusů, ale jestli to hraje, tak budiž a moc se mi nechce věřit, že ten krk je fakt domamont, vypadá jak z nějaký seriovky. Tak, ať ti slouží ku spokojenosti.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Ten krk vypadá fakt dobře, ale vím jak jsou lidi šikovní, kolikrát by to do nich člověk neřekl, já bych zvolil jiný barvy, a nedělal bych průhlednej lak, přecejen je to polepený, ale to je jen otázka vzhledu, to polepení nemám žádnej negativní vliv na chování a hru nástrojeJ.J. píše:Tak je to pěkný. Sice to tělo je poslepovaný asi z 5 kusů, ale jestli to hraje, tak budiž a moc se mi nechce věřit, že ten krk je fakt domamont, vypadá jak z nějaký seriovky. Tak, ať ti slouží ku spokojenosti.
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Super, parádní telátko:) I ten krk se skunk stripem
Foto z průběhu výroby by bylo?
A co si pokazil při výběru laku? Moc měkkej?
A co si pokazil při výběru laku? Moc měkkej?
Nejaké foto z výroby postnem, len ich musím dať najprv na web, a čo sa týka laku, áno, moc mäkký. Nechtom ryha ako nič. A problém pri brúsení a leštení. A skúsim pridať aj nejaké zvukové ukážky.
Flajtr píše: Ten krk vypadá fakt dobře, ale vím jak jsou lidi šikovní, kolikrát by to do nich člověk neřekl, já bych zvolil jiný barvy, a nedělal bych průhlednej lak, přecejen je to polepený, ale to je jen otázka vzhledu, to polepení nemám žádnej negativní vliv na chování a hru nástroje
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Jn, s těma lakama je to zlý, dopadl jsem stejně. Co konkrétně jsi dával za lak? - Jako výstraha pro budoucí stavitele, co nepoužívat:)metic píše:Nejaké foto z výroby postnem, len ich musím dať najprv na web, a čo sa týka laku, áno, moc mäkký. Nechtom ryha ako nič. A problém pri brúsení a leštení. A skúsim pridať aj nejaké zvukové ukážky.
Polepený = slepený:DJ.J. píše:Co myslíš tím polepený? Je to normálně slepený z pěti kusů dřeva. Nebo myslíš, že na to dával ještě dýhu?
Lak som použil od tikkurily unica super lacquer, uretanovo-alkydový a bol to fatálny omyl. Teraz mám vo výhľade Profilak - polyuretanový od Color company. Mal som v ruke vzorky a vypadá to byť odosť odolnejšie. A ešte nejaké foto: 

No, bordel ako v tanku... No a ešte odkaz na nejakú zvuk. ukážku- doprovod aj sólo je tuším krkový snímač http://rapidshare.com/files/413857772/film-solo.mp3

No, bordel ako v tanku... No a ešte odkaz na nejakú zvuk. ukážku- doprovod aj sólo je tuším krkový snímač http://rapidshare.com/files/413857772/film-solo.mp3