tele z javora

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
metic

tele z javora

Příspěvek od metic »

Vždy som si hovoril, že keď budem veľký, postavím si el. gitaru, ale celú, keďže nejaké čiastočné úpravy a vyrábanie som už zamladi absolvoval, s rôznymi výsledkami. Najviac som sa bál krku, ten som ešte nerobil. Koncom minulého roka dozrel čas a voľba padla na telecaster. Výsledok môžete posúdiť sami: Obrázek Obrázek Materiál krku aj tela je javor, hardvér väčšinou od p. Sivčáka, akurát kľúče sú dr. Parts. hrá to celkom dobre, dohmat do 2mm . Síce som sa dopustil viacerých chýb ( napr. výber laku ) , ale tak nabudúce už to snáď bude o niečo lepšie.
real_dead_one

Re: tele z javora

Příspěvek od real_dead_one »

vypadá pěkně. zajímal by mě zvuk. musí být hodně jasný, nebo ne?
Pikus

Příspěvek od Pikus »

teda, paráda... já už si to Toronado musím taky dodělat... už ho tři víkendy jenom šmirgluju :lol:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak je to pěkný. Sice to tělo je poslepovaný asi z 5 kusů, ale jestli to hraje, tak budiž a moc se mi nechce věřit, že ten krk je fakt domamont, vypadá jak z nějaký seriovky. Tak, ať ti slouží ku spokojenosti.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

J.J. píše:Tak je to pěkný. Sice to tělo je poslepovaný asi z 5 kusů, ale jestli to hraje, tak budiž a moc se mi nechce věřit, že ten krk je fakt domamont, vypadá jak z nějaký seriovky. Tak, ať ti slouží ku spokojenosti.
Ten krk vypadá fakt dobře, ale vím jak jsou lidi šikovní, kolikrát by to do nich člověk neřekl, já bych zvolil jiný barvy, a nedělal bych průhlednej lak, přecejen je to polepený, ale to je jen otázka vzhledu, to polepení nemám žádnej negativní vliv na chování a hru nástroje :wink:
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Super, parádní telátko:) I ten krk se skunk stripem :idea: Foto z průběhu výroby by bylo?
A co si pokazil při výběru laku? Moc měkkej?
metic

Příspěvek od metic »

Nejaké foto z výroby postnem, len ich musím dať najprv na web, a čo sa týka laku, áno, moc mäkký. Nechtom ryha ako nič. A problém pri brúsení a leštení. A skúsim pridať aj nejaké zvukové ukážky.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Flajtr píše: Ten krk vypadá fakt dobře, ale vím jak jsou lidi šikovní, kolikrát by to do nich člověk neřekl, já bych zvolil jiný barvy, a nedělal bych průhlednej lak, přecejen je to polepený, ale to je jen otázka vzhledu, to polepení nemám žádnej negativní vliv na chování a hru nástroje :wink:
:?: Co myslíš tím polepený? Je to normálně slepený z pěti kusů dřeva. Nebo myslíš, že na to dával ještě dýhu? :lol:
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

metic píše:Nejaké foto z výroby postnem, len ich musím dať najprv na web, a čo sa týka laku, áno, moc mäkký. Nechtom ryha ako nič. A problém pri brúsení a leštení. A skúsim pridať aj nejaké zvukové ukážky.
Jn, s těma lakama je to zlý, dopadl jsem stejně. Co konkrétně jsi dával za lak? - Jako výstraha pro budoucí stavitele, co nepoužívat:)
J.J. píše: :?: Co myslíš tím polepený? Je to normálně slepený z pěti kusů dřeva. Nebo myslíš, že na to dával ještě dýhu? :lol:
Polepený = slepený:D
metic

Příspěvek od metic »

Lak som použil od tikkurily unica super lacquer, uretanovo-alkydový a bol to fatálny omyl. Teraz mám vo výhľade Profilak - polyuretanový od Color company. Mal som v ruke vzorky a vypadá to byť odosť odolnejšie. A ešte nejaké foto: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek No, bordel ako v tanku... No a ešte odkaz na nejakú zvuk. ukážku- doprovod aj sólo je tuším krkový snímač http://rapidshare.com/files/413857772/film-solo.mp3
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“