bicí asi tak do 20k

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
bucenec

bicí asi tak do 20k

Příspěvek od bucenec »

zdravím
jelikož bicím vůbec nerozumím tak se ptám
potřebuju sehnat bicí samozdřejmě nové a to kompletní včetně činelů (ride, crash, hi hat, možná i druhý crash), taky stojany, sedátko a dvojšlapku
šoly by nějaké takové celkem dobré sehnat? teda aby se během hraní nerozpadly:D
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: bicí asi tak do 20k

Příspěvek od Monikad »

Šlo, i když nebývá běžné prodávat bubny + stojany + plechy dokupy. U levných sad sice ano, ale tamnejde ani snad o nástroj.
Za tyhle peníze to sice nebude snadné, nicméně při troše štěstí a trpěli vosti by se na bazarech něco objevit mohlo.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Monikad píše:Šlo, i když nebývá běžné prodávat bubny + stojany + plechy dokupy. U levných sad sice ano, ale tamnejde ani snad o nástroj.
Za tyhle peníze to sice nebude snadné, nicméně při troše štěstí a trpěli vosti by se na bazarech něco objevit mohlo.
dobře tak do 30 000,- šlo by?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Už jsem se lek, že je tu někdo, kdo je ochoten vrazit do bicích víc jak 6000 (nadsázka).. ALe s tímhle vším to snadné nebude.. Za předpokladu nového:
dvojšlapka... cca 5000
stolička... cca 1500
činely (začátečnické)... tak 5000+
To už nám na samotné bubny zbývá kolem 8000, resp. 18000, tak si přeber, co je dostupné :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Moleek píše:Už jsem se lek, že je tu někdo, kdo je ochoten vrazit do bicích víc jak 6000 (nadsázka).. ALe s tímhle vším to snadné nebude.. Za předpokladu nového:
dvojšlapka... cca 5000
stolička... cca 1500
To už nám na samotné bubny zbývá kolem 8000, resp. 18000, tak si přeber, co je dostupné :)
+ hardware ne? jako stojany apod. to bude dalších 4 000 - 5 000,-
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kdyby to byly škopky z bazaru, tak asi jo... K novým za tuhle cenu se většinou dodávají dva stojany na činely, stojan na hajtku a singl šlapka (Minimálně u mapexu to tak chodí)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

fuxleep

Příspěvek od fuxleep »

Monikad píše:Šlo, i když nebývá běžné prodávat bubny + stojany + plechy dokupy. U levných sad sice ano, ale tamnejde ani snad o nástroj.
Promin , ale stimhle nemuzu souhlasit. Jestli je to zacatecnik tak to asi urcite stacit bude. A jsem si jisty ze uplny zacatecnik asi bute nekde tezko vystupovat (maximalne na tridni predehravce :D ). Samozrejme je lepsi do toho investovat (sam to vim z vlastni zkusenosti ) Ale pokud jde o zacatecnika proc investovat 30K do nastroje, ktery ho muze klidne po mesici hrani prestad bavit ?
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

fuxleep píše:....... Ale pokud jde o zacatecnika proc investovat 30K do nastroje, ktery ho muze klidne po mesici hrani prestad bavit ?
Zajímavé věci se tu v tomhle stromě píšou. S něčím se dá souhlasit, s něčím už míň, ale z touhle citovanou větou se nedá souhlasit vůbec, promiň.
Každý začátečník jako neznalec pochopitelně má tendenci nekupovat nic drahéhého, a pak hořce spláče. Ono když teprve hledáš cestu k lásce k muzice, tak se těžko zakousneš do cvičení bicí hry, když ti nástroj nezní, když je mechanika nestabilní a vachrlatá.... tohle by mě spolehlivě odradilo.

Pak je ale ještě jeden důvod. když investuje víc do kvalitní věci a ta ho přestane bavit, má velikou šanci, že to ještě s přehledem prodá s takřka minimální finanční ztrátou, zatímco při koupi celého kompletu bubnů plechů a železa za nějakých 10-15 tisíc, bude moc rád, když to vůbec někdo od něj vezme třebas jen za polovinu pořizovací ceny.... :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:......K novým za tuhle cenu se většinou dodávají dva stojany na činely, stojan na hajtku a singl šlapka (Minimálně u mapexu to tak chodí)
Základ mechaniky (hajtkový, bubínkový a činelový stojan, pedál a nějaký držák tomů) u soupravy dodávají snad všechny bubenické firmy. Ovšem jen v laciných a středních třídách. Špičkové soupravy už ani tenhle základ mechaniky obvykle jako součást nemívají.. :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Už jsem se lek, že je tu někdo, kdo je ochoten vrazit do bicích víc jak 6000 (nadsázka).. ALe s tímhle vším to snadné nebude.. Za předpokladu nového:
dvojšlapka... cca 5000
stolička... cca 1500

Řekněme že dvojšlapku kupovat nejspíše hned nebude, zato k těm činelům by se i v té začátečnické kategori a při nákupu celého setu v krabici slušelo přihodit ještě jeden a ž dva litříky.... ale ano, rámcově tohle je úvodní rozpočet za nástroj, který se o moc dál než do zkušebny použít nedá. :wink:
fuxleep

Příspěvek od fuxleep »

No taky musim souhlasit , taky jsem ze zacatku koupil staggy za 12K a dodnes toho lituju :D
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

bucenec píše:
dobře tak do 30 000,- šlo by?
I když netuším, jaké rozměry preferuješ, jakému stylu se hodláš věnovat (kvůli charakteru zvuku), prostě udělám to podle sebe. Budu doporučovat věci o jejichž kvalitě jsem se měla možnost přesvěčit, ale zároveň s ohledem na pořizovací cenu. prostě něco, co bych sama ve svých začátcích brala všemi deseti!! :shock: :D
Dobře tak můj tip (ale takových variant by se dalo udělat víc) :wink: , tedy třeba tohle:
- bubny třeba tyhle http://www.zkracovatko.cz/y14 - 11.980,-
- železo včetně singl šlapky http://www.zkracovatko.cz/y15 - 6.580,-
- plechy http://www.zkracovatko.cz/y16 - 5.990,- (akční výprodejová cena!!)
- blány http://www.zkracovatko.cz/y18 - 1.170,-
+ cca 350,- za blánu na zbývající tom (sorry, odkaz nemám čas hledat)
+ blána na kopák http://www.zkracovatko.cz/y19 - 1.300,-
- bubenická židle http://www.zkracovatko.cz/y1a - 1.390,-

ZADÁNÍ JE SPLŇENO!!! :!:

Dokupy tedy 28.760,-Kč A to jsem vybírala v akčních cenách neb v ekonomy setech..... tohle by solidně hrálo. Těch pár stovek, co do stanovené sumy chybí pak ještě investuješ do paliček, nějakého kopákového tlumení, nějaké třeba učebnice, DVD školy, atd.....

Dalo by se ušetřit při nákupu toho nejlevnějšího třeba 5 tisíc, ale to už by nebylo se zvukem a kvalitou tak dobré. Stejně tak někoho napadne že třeba není třeba oblaňovat, když tam jsou blány od prodejce. Ano, ale garantuji, že převozní blány od výrobce půjdou stěží naladit a a i tak to nebude mít dlouhou životnost.
Plechy jsou poplatné svojí ceně, nezní zle, ovšem do kvalitních plechů to má ještě daleko. Ale to by se rámcově muselo sáhnout do peněženky alespoň o řád víc!!
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Powersonic je blána nahovno... Dal bych tam Powerstroke 3... Taky bych doporučil jiné činely, za mě jasně Masterwork Troy (na DC sada 14"+16"+20" za 6k) hraje to o dost líp jako B8 od Sabianu...

Já bych doporučil Mapex Meridian Birch (sice bez 8"tomu, ale jsou z březového dřeva, za 19k, včetně HW a stoličky), ty Masterworky, a blány Remo Emperor Clear (cca 1 tisíc + PWS3 cca 1 tisíc) jsem na nějaký 27 tisících...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mapexdrummer píše:Powersonic je blána nahovno... Dal bych tam Powerstroke 3... Taky bych doporučil jiné činely, za mě jasně Masterwork Troy (na DC sada 14"+16"+20" za 6k) hraje to o dost líp jako B8 od Sabianu...

Já bych doporučil Mapex Meridian Birch (sice bez 8"tomu, ale jsou z březového dřeva, za 19k, včetně HW a stoličky), ty Masterworky, a blány Remo Emperor Clear (cca 1 tisíc + PWS3 cca 1 tisíc) jsem na nějaký 27 tisících...
Vždyť píšu, že těch variant je bezpočet, stejně jako je bezpočet variant hráčského vkusu. :roll:
Dovol ale několik oponentských postřehů ke tvé variantě :!:

Mezi náma, PowerStroke 3 na kopák preferuji taky raději než novou PowerSonic. naopak zase březové dřevo je v mém žebříčku blíbenosti až hodně vzadu. jasně vede javor, ale i ten jasan mě (a nejen mě) docela překvapil a za tu cenu hraje dobře.
Co se týče těch plechů, tak masterwork jsem si obouchala jen letmo, no nezaujalo. zatímco u B8 Sabianů mě třeba 14" vysloveně nadchla.
V blánch budu nekompromisně trvat na PinStripe i když nevím, co za styl muziky náš nový kolega hodlá preferovat. Pin Stripky totiž krom hutného soundu mají jednu úžasnou vlastnost: Dokáží zkultivovat levnější nebo méně dobře znějící buben. A co si budeme říkat, v téhle cenové kategorii nemluvíme o žádných extra vyvedených kusech nástroje! Emperorky a ještě k tomu čiré, budou na levnějším nástroji pekelný oříšek naladit aby to znělo alespoň nějak.... natož slušně. :idea:
To co píšeš s tou mechanikou..... k sadě je obvykle dávaná ta nejlevnější mechanika, kterou bych určitě nedoporučila nikomu ani v začátcích. Minimálně pedál a hajtkový stojan..... ale vlastně všechny.
Já proto nabízím set mechaniky o třídu lepší než to nejekonomičtější a naestabilní "železo".....

To vše pochopitelně podřízeno nejen zvuku ale i cenovému stropu 30táců.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jenom k tomu železu.. Mapex k Meridian Birchům dává poměrně kvalitní vyšší řadu HW (hajtka má otočné nohy a nastavitelnou tuhost)

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Jenom k tomu železu.. Mapex k Meridian Birchům dává poměrně kvalitní vyšší řadu HW (hajtka má otočné nohy a nastavitelnou tuhost)

Aha.... tak to je ale čestná vyjímka, alespoň co jsem měla možnost vidět.
Opravdu k tomu dávají HW řady 700 což je lepší střední třída. Díky za upozornění.... je to zajímavá obchodní politika. Že by první vlaštovky?? Chtělo by to!! I když variantně je stále pro mnohé ( a já se mezi takové počítám taky) koupě tzv. "shel" setu, tedy pouze bubnů bez jakékoliv mechaniky.
Rukama mi prošlo za kariéru už několik nových sad a vždy to bylo stejné: ihned po nákupu shánět kupce na veškerý HW a blány, co mi k tomu laskavý výrobce dal v rámci ceny.
Mám prostě jasné nároky a představu o mechanice a tu prostě základní set HW u sady neplní. :wink:

Samozřejmě ale že nestíhám (a ani nemm čas či důvod) sledovat všechno co se na trhu bicích šustne :wink:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Monikad píše:
mapexdrummer píše:
Náhodou PowerSonic se mi celkem líbí ... když to člověk umí naladit a dobře se to nazvučí, tak to má až překvapující zvuk, ale ať si každý trvá na svém názoru ;-)
Naposledy upravil(a) Skipper dne 23.08.2010 7:45, celkem upraveno 1 x.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Jasně variant je mnoho... Mě se březový zvuk líbí.. Proto jej doporučuji více jak jasan, ale každému se líbí něco jiného... Ten HW je fakt dobrej, jsou to takové akorát stojany, stabilní, ale nejsou těžké, takže z toho není kýla.. No a ty Masterwork, já jsem si je otukal a jako sada mi přišly hodně dobře znějící plechy za ty peníze i s obalem...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

tak, teďka ti hodím něco jako moje doporučení, abych to nějak uvedl, jsem trochu hračičkář, aneb i z podprůměrné sestavy se dá vyloudit solidní zvuk (neplatí to pro sestavy pod 10 táců). A mám rád činely.

takže... šel bych asi do tohoto
Mapex Meridian Birch Fusion Set
Anatolian 13" Expression Hi-Hat
Anatolian 17" Expression Crash
Anatolian 20" Ambient Power Ride
Dohromady to dělá 28750,-

Co se týče blan musíš si vybrat sám, já bych šel asi do evansu...
Kopák Evans EMAD, Snare Evans G1D, tomy Evans G1 Coated.

Takže se s blánama dostaneš lehce přes 30, ale je to kvalitní souprava s dobrými činely
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“