Bugera V5+Line6 Podxt Live
Pravidla fóra
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Bugera V5+Line6 Podxt Live
Ahoj, mam takovy dotaz. Planuju si koupit male lampove kombo do bytu. Premyslim o http://kytary.cz/bugera-v5/HN107130/ ovsem jsem spise priznivcem Hi-gain zvuku takze by me zajimalo: Hral jste nekdo na kombo pokud ano jak to hraje a take jestli se zachova lampovy charakter zvuku pokud pred to pripojim PodXT Live vypnu simulace aparatu a pustim jen nejaky stomp box pro vetsi zkresleni... Předem díky za odpovědi.
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Re: Bugera V5+Line6 Podxt Live
Mám ho. Hraje moc pěkně. Když před to ale hodíš nějaký hi-gain (u mě metalMuff, u tebe Line6) tak je to celkem o ničem. Z toho důvodu jsem si nechal starý Crate FW15R, který je v tomhle ohledu s metalMuffem před ním asi o dvě třídy lepší. Takže metal hraju na FW15R a čisté věci a crunch na V5. Jako když to před ní dáš, katastrofa to není, hrát to hraje, na doma to stačí. Ale není to prostě ono, myslím, že stejný zvuk, který neurazí, ale nenadchne, bys vytáhl z guitar rigu, pokud máš solidní zvukárnu. Nemůžeš od vintage aparátu s 8' reprem chtít plastický hi-gain zvuk
...navíc ještě Line6, erghbleee
shrnutí: Pokud chceš kombo do bytu a hraješ-li doma převážně metalové věci vyžadující hi-gain, Bugera V5 určitě ne. Pokud chceš ale jednokanálovou lampičku na hrátky s čistým a crunchem, pak je to správná volba
shrnutí: Pokud chceš kombo do bytu a hraješ-li doma převážně metalové věci vyžadující hi-gain, Bugera V5 určitě ne. Pokud chceš ale jednokanálovou lampičku na hrátky s čistým a crunchem, pak je to správná volba
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem prave premyslel o nejake mensi lampe, na cisty hraju taky hodne ale hi gain vede
proto se radsi ptam zde jestli nekdo vi jak to bude znit... Ted mam na doma 15w tranzistor tak jsem se prave ohlizel po necem lepsim...
Nero tu doporučoval cosi od VHT. Sice za to chtějí docela pálku, ale je to prý špica.
http://kytary.cz/vht-the-classic-6/HN107983/
Snad tohle...?
Jinak, aby to umělo hi-gain samo o sobě, to by bylo dražší...
Snad tohle...?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Doma som istý čas hrával cez VOX AC4 a k tomu POD XT Live. Pokiaľ som mal vypnuté simulácie aparátov a zapnutý len nejaký overdrive-stombox z toho PODu (tubescreamer, rat, ...) tak výsledok bol prekvapivo dobrý. Ale ďalej už súhlasím s Demilichom - na highgain ee. To už sa mi osvedčilo sťahovať skreslenie (hlasitosť) toho komba na minimum a nechať PODa so zapnutou simuláciou aparátu aj boxu... tým ale samozrejme strácal voxík svoj význam. Na doma som ostal pri samotnom PODe do slúchadiel/reprákov/PC.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Ten vht classic 6 hraje moc pekne. Problem je v tom, ze aby se z nej dostal takovy pekny crunch, jako to maji v ukazkach na website, tak uz ta hlasitost bude na doma nesnesitelna - ma to jenom 2 cudliky - tone + volume. Cim vetsi volume, tim vice break-upu z toho poleze.
Ta bugera by snad mohla hrat docela pekne, kdyz pred ni hodis nejaky OD pedal a nejlepe, kdyz to zapnes do nejakyho externiho 12" repraku.
Osobne, pro hi-gain, bych se poohlidnul po necem jinym, ale asi i v jiny cenovy hladine - osobne se me moc libi egnater tweaker, jet city (maj 20W hlavu nebo 20W kombo), engl gigmaster ...
Ta bugera by snad mohla hrat docela pekne, kdyz pred ni hodis nejaky OD pedal a nejlepe, kdyz to zapnes do nejakyho externiho 12" repraku.
Osobne, pro hi-gain, bych se poohlidnul po necem jinym, ale asi i v jiny cenovy hladine - osobne se me moc libi egnater tweaker, jet city (maj 20W hlavu nebo 20W kombo), engl gigmaster ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To doporučuju, špica to je, ale rozhodně ne na hi-gain. To by se nutně muselo něčím dokopnout, s spíš než overdrivem, tak klasicky distortionem.Bummer píše:Nero tu doporučoval cosi od VHT. Sice za to chtějí docela pálku, ale je to prý špica.
Snad tohle...?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak jsem to taky myslel.Nero píše:To doporučuju, špica to je, ale rozhodně ne na hi-gain. To by se nutně muselo něčím dokopnout, s spíš než overdrivem, tak klasicky distortionem.Bummer píše:Nero tu doporučoval cosi od VHT. Sice za to chtějí docela pálku, ale je to prý špica.
Snad tohle...?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Vypada to zajimave, ale je to trosku mimo me financni moznosti
Presto vsem dekuji za rady... asi tedy zustanu u tranzistoru...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jasný, jasný - však já jen pro jistotu 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008