M-Audio Studio ! - neuvěřitelné

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
kostek

M-Audio Studio ! - neuvěřitelné

Příspěvek od kostek »

Zdravím ! Teď jsem narazil na M-Audio Vocal Studio. Je to "přenosné" studio za nízkou cenu. Myslíte, žeby to na nahravani zpěvu stačilo ? Link: http://www.audiotek.cz/product-38907-m- ... cal-studio Díky za odpověď.
Sadam.S

Re: M-Audio Studio ! - neuvěřitelné

Příspěvek od Sadam.S »

Pohledej tady něco o USB mikrofonech
kostek

Příspěvek od kostek »

Sadam.S píše:Pohledej tady něco o USB mikrofonech
Takže ten se nehodí ? :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Mě se to líbí,nevím jestli kvalita zvuku bude omračující,ale na tovýto podomácku nahrávání by se mi to asi líbilo.V podstatě o něčem takovým teď uvažuju taky.Jen nevím jestli něco z přenosných rekordérů(Zoom,Tascam),který maj zabudovaný mikrofony,nebo USB mikrofon.Na tomhle M-audiu se mi líbí,že tam máš i nějakej vzorek nástrojů,sekvencer,kytaru bych nahrál přes mikrofon a zábava může začít.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

kostek píše:Takže ten se nehodí ? :)
kostek

Příspěvek od kostek »

panedge píše:Mě se to líbí,nevím jestli kvalita zvuku bude omračující,ale na tovýto podomácku nahrávání by se mi to asi líbilo.V podstatě o něčem takovým teď uvažuju taky.Jen nevím jestli něco z přenosných rekordérů(Zoom,Tascam),který maj zabudovaný mikrofony,nebo USB mikrofon.Na tomhle M-audiu se mi líbí,že tam máš i nějakej vzorek nástrojů,sekvencer,kytaru bych nahrál přes mikrofon a zábava může začít.
Jj, přesně :). Nebo pak koupit externi zvukovku a k tomu mikrofon. Ale tady to maš za 2500,- a máš to komplet, stojan, mikrofon, software.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak pokud koupíš zvukovku, nějakej soft tam taky bývá.... :idea:
Je fakt, že do 2500 se vejdeš dost těžko - ale když potom porovnáš ty možnosti... přestane se líbit mikrofon, takho vyměníš, nebo připojíš druhej, klidně i nějakej nástroj... navíc zvukovky mívaj výstup na sluchátka pro přímej monitoring toho, co nahráváš, zatímco tady bys to musel řešit přes výstup kompa a doufat, že budeš mít snesitelnou latenci
kostek

Příspěvek od kostek »

Sadam.S píše:Tak pokud koupíš zvukovku, nějakej soft tam taky bývá.... :idea:
Je fakt, že do 2500 se vejdeš dost těžko - ale když potom porovnáš ty možnosti... přestane se líbit mikrofon, takho vyměníš, nebo připojíš druhej, klidně i nějakej nástroj... navíc zvukovky mívaj výstup na sluchátka pro přímej monitoring toho, co nahráváš, zatímco tady bys to musel řešit přes výstup kompa a doufat, že budeš mít snesitelnou latenci
:). To je pravda. btw- opokud by ses díval pořádně, tak tam máš na mikrofonu vstup na sluchátka :) ... ´3,5 Jack. Takže monitoring je tam taky :wink: Ale máš pravdu, zvukovka bude lepší. Ale zase dražší :) Prosím mohl bys mi dát nějaký typ konďáku na zpěv ? Z těch nejlevnějších jsem viděl Behringer C1 ale nevím,jestli se to hodí na zpěv :). A ještě jednu otázku mám. Znáš nějaký software volně ke stažení ? Potřebuju to na to: stahnu si z YT instrumental nějakého interpreta (prostě katraoke nebo jak se tomu říká) Udělám z toho mp3 stopu a do toho bych chtěl nahrát zpěv. Díky
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

S mikrákem ti neporadim, hledej... ohledně tý zvukovky přepisuju jen to, co bylo na USB mikrofon odpovězeno několika jiným (myslím, že i přímo mě :D)
To nahrání by bez problémů šlo udělat i v blbým audacity, ale jak jsem říkal, pokud vím, je mezi výrobci zvukovek dobrým zvykem dávat k nim i soft (nějaká osekaná verze cubase například)
kostek

Příspěvek od kostek »

Sadam.S píše:S mikrákem ti neporadim, hledej... ohledně tý zvukovky přepisuju jen to, co bylo na USB mikrofon odpovězeno několika jiným (myslím, že i přímo mě :D)
To nahrání by bez problémů šlo udělat i v blbým audacity, ale jak jsem říkal, pokud vím, je mezi výrobci zvukovek dobrým zvykem dávat k nim i soft (nějaká osekaná verze cubase například)
Aha, ok, zatim díky ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

2500 je mizernej rozpočet. Za tok koupíš tak možná tak možná tu zvukovku (Lexicon Alpha, M-Audio Fast Track) a na mikrofon ti už nevybyde. Zkus teda nějaké penízky přidat. Z těch mikráků do dvou tisíc bych ti doporučil asi Audix OM-2, to je dost oblíbený a kvalitní model.

Co se týče software, na základní blbnutí postačí Audacity. Pokud si koupíš zvukovku, dostaneš k ní nějaký DAW zadarmo, většinou v trochu osekaný verzi, ale to ti nemusí vadit. Většinou jde o Cubase LE4 a ´pod.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Například k té lexicon alpha dostaneš Cubase LE4 což je sice osekaná verze, ale pro domácí nahrávání plně postačující. Chyběcící věci se dají stáhnout ve formě pluginů. Takže tam není problém. Osobně bych teda raději při výběru M-audio Fast Track a LExicon Alpha raději volil tu M-audio. Měl jsem obě a ta M-audio byla stabilnější. Zvukově to bylo podobný.

Jinak Behringer C1 ti bude do začátku stačit úplně s přehledem stačit. Ovšem ke kondezátorovému mikrofonu potřebuješ ještě phantomové napájení (48V), což tyhle dvě zvukovky nemají. To by jsi musel koupit ještě nějaký předzesilovač. Např. Behringer MIC 100. Ten posloží dobře. Nejjednodušíí a levnější je koupit klasický dynamický mikrofon na který už ty zvukovky predzesilovače mají.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kostek

Příspěvek od kostek »

aivn86 píše:Například k té lexicon alpha dostaneš Cubase LE4 což je sice osekaná verze, ale pro domácí nahrávání plně postačující. Chyběcící věci se dají stáhnout ve formě pluginů. Takže tam není problém. Osobně bych teda raději při výběru M-audio Fast Track a LExicon Alpha raději volil tu M-audio. Měl jsem obě a ta M-audio byla stabilnější. Zvukově to bylo podobný.

Jinak Behringer C1 ti bude do začátku stačit úplně s přehledem stačit. Ovšem ke kondezátorovému mikrofonu potřebuješ ještě phantomové napájení (48V), což tyhle dvě zvukovky nemají. To by jsi musel koupit ještě nějaký předzesilovač. Např. Behringer MIC 100. Ten posloží dobře. Nejjednodušíí a levnější je koupit klasický dynamický mikrofon na který už ty zvukovky predzesilovače mají.
To ano ale dynamickám mikrofonem se přece nenahráva, ne ? :wink:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kostek píše:
To ano ale dynamickám mikrofonem se přece nenahráva, ne ? :wink:
ja třeba zpěv nahrávám jen dynamickým mikrofonem (shure c606), a troufnu si tvrdit že kvalita je parádní. Klidně hodim ukázku když budeš chtít.

Mezi náma, ten USB mic je taky naprosto dostačující... je to prostě externí zvukovka rovnou s mikrofonem.. a popravdě.. na to co tady 80% z nás nahrává to bohatě stačí... nebo hodláš nahrávat nějakou star? ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

Pupack- já si to myslím taky,že to bohatě stačí a když se s tím člověk naučí a chytne ho to ,není problém koupit něco lepšího.Mě se to fakt líbí a na nahrávání na youtube a podobných věcí si myslím to bohatě stačí.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Pupack: On plánuje být popová star... :D
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Prejdák píše:Pupack: On plánuje být popová star... :D

však jooo.. i popové star můžou natáčet na usb mikrofon Obrázek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kostek píše: To ano ale dynamickám mikrofonem se přece nenahráva, ne ? :wink:
Nahrává se jím asi tak stejně jako kondenzákem...

Jinak ten USB mic možná při takto omezeném rozpočtu není vyloženě špatný nápad...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jde o to si uvědomit co člověk přesně chce. Aby se nestalo, že to koupíš a za půl roku budeš kupovat něco jiného. Na nahrávání videa pro youtube ti ten USB bude stačit. Ale pokud bych jsi si chtěl nahrávat nějaké kvalitnější demo tak bych osobně volil něco jiného.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi tak. Je to hodně o rozhodnutí přístupu a úrovni + kvalitě práce. Taky je dobré nezapomínat na "likvidační faktor" (čili věc je po pár měsících/letech neprodejná = vyhozené peníze X věc po nějaké době prodám, byť se ztrátou = část investice je zpět).

No není to jednoduché :lol: já osobně bych USB mic také nevolil, je to další ovladač (=SW do počítače), takže další potenciální zdroj komplikací....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“