Náhrada za 10" Bugera Aluminium reproduktor

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Pepi13

Náhrada za 10" Bugera Aluminium reproduktor

Příspěvek od Pepi13 »

Zdravim,
před pár dny jsem si koupil ke svému Laney RB9 reprobox Behringer BA210 (http://kytary.cz/behringer-ba-210/HN073324/). Sehnal sem ho přes inzerát za 2500,-, skoro nepoužitý, ale bohužel bez záruky...

Hned po prvním zahrání v něm začalo chrastit. Zjistil sem, že u jednoho z reproduktorů se na kousku oddělila hliníková část membrány od zbytku (nějakej černej textil). Tak jsem to zkusil zalepit. Při dalším vyzkoušení při vyšším výkonu (ale pořád jen asi na 1/3 hlasitosti) sice zalepená část vydržela, ale udělalo se to po zbytku obvodu reproduktoru a druhého reproduktoru se to samé stalo po celém obvodu. Zjistil jsem, že to není jen odlepené, ale dokonce utržené. U zalepené části se to začalo trhat i o kus dál. Hliníková membrána to prostě nevydržela...

Byla to chyba kupovat takovej šmejd. Ale nechápu, že 500W/8Ohm reproduktor nevydrží výstup 300W/4Ohm zesilovače na třetinu hlasitosti...

Chtěl bych jen vyměnit reproduktory. Mohl by mi někdo poradit, jaké použít? Za rozumnou cenu (oba za 1500 - 2000 Kč).

Četl jsem dobrý věci o MCM 55-1740, ale to se nedá sehnat a už vůbec ne v čechách...
Squier Vintage Modified Precission Bass
Laney RB9
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada za 10" Bugera Aluminium reproduktor

Příspěvek od aivn86 »

Tak kvalitní reproduktory vyrábí např. Celestion. Dají se nové od těch 1500,- sehnat. Ovšem fakt netuším jak jsou na tom tyhle levný repra se zvukem . Ale asi bych spíš dal inzerát a on se někdo ozve. Tak by jsi mohl koupit mnohem kvalitnější materiál.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Pepi13

Příspěvek od Pepi13 »

Inzerát jsem zkusil... Zatím nic a moc dlouho čekat nemůžu...

Mezitím jsem si vybral možné náhrady:

Eminence Legend BP102 - baskytarový reproduktor 200W 8Ohm, použitelný pro frekvence: 40Hz-2kHz

nebo

Eminence Beta-10A - standartní reproduktor 250W 8Ohm, použitelný pro frekvence: 51Hz-3.8kHz

Můžete někdo poradit který je vhodnější?

Předpokládám že baskytarový, ale ten má hodně úzké frekvenční pásmo... Četl jsem, že je lepší širší. Klidně až k 5kHz. A navíc někteří v mé situaci použili Delta-10A (stejný jako Beta, ale 250W) a byli velice spokojení...
Laney RB9
garde

Příspěvek od garde »

....ak môžem odporučiť ak eminence tak len Beta alebo Delta....ale podľa mňa charakter Precisionu vynikne viac pri Celestionoch http://kytary.cz/celestion-bl10-200-x/HN082490/ tie Eminenci hrajú na môj vkus moc gulato....a neprenášajú tak charakter nástroja....skúšal som svoje kombo Laney RB7 s bedňami Fatmann od Danacoustic aj 4x10 a aj 1x15 a tiež aj Laney RB 4x10 a 1x15 nakoniec som išiel do Laney s Celestionmi....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Pepi13

Příspěvek od Pepi13 »

ok, díky moc... uvidim, kolik dám dohromady peněz a podle toho koupím...
Laney RB9
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“