šlapák nebo dvojšlapka?
Pravidla fóra
šlapák nebo dvojšlapka?
Ahoj. Chtěl bych si koupit dvojšlapku nebo ještě jeden šlapák. Co mýslíte že je lepší??
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: šlapák nebo dvojšlapka?
"Chci si koupit rohlík nebo housku. Co myslíte že je lepší??"jirik21 píše:Ahoj. Chtěl bych si koupit dvojšlapku nebo ještě jeden šlapák. Co mýslíte že je lepší??
Sorry ale s trochou ironie a příměru ti chci jen naznačit, že otázka na tohle téma takhle podaná, se nedá zodpovědět!!!
Použít dva kopáky nebo dvojšlapku je dvojí alternativa jednoho problému. Obojí má své klady i své zápory, něco se v určité chvíli jeví jako výhodné, v jiné situaci to je zase nevýhodné.
nevím CO hraješ, JAK VELKÉ akce hraješ, JAKÝM ZPůSOBEM tu hru nohama do svého partu řešíš..... každopádně si tipnu (dle charakteru té otázky) že budeš spíše blíž k začátkům hry, než k nějaké vrcholné lize. tedy bych si troufla s 90% jistotou říct: Běž do kvalitní dvojšlapky!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Na bicí hraju 5 let. Uznávám že nejsem profík ale už ty bicí docela dobře ovládám. Díky moc za radu
- Monikad
- Rádce
Takže jsem se trefila!! Většinu své hvězdné kariéry máš stále ještě před seboujirik21 píše:Na bicí hraju 5 let. Uznávám že nejsem profík ale už ty bicí docela dobře ovládám. Díky moc za radu
Ale ještě něco k tématu - porovnání kladů a záporů:
2 KOPÁKY:¨
- potřebuješ 2 naprosto identické bubny s naprosto identickou blánou a pokud možno naprosto stejně naladěné. Jinak totiž bude každá dvojkopáková pasáž, by´t dobře zahraná, znít jako "brambory.
- totéž platí o dvou identických singl pedálech.....
- větší nároky na ozvučení. nejde ani tak o další šavli v mixu jako o to, že je od zvukaře potřeba další identický kopákový mikrofon a to zdaleka ne každý zvukař běžně vozí.
- asi tě napadne i to, že to zabere víc místa na stage i na přepraVě, a možná že ti je i jasné že je to větší investice
- když to skutečně budeš stavět, poznáš sám, jak omezená je možnost nastavení si těcch singl pedálů v prostoru tak, aby se ti hrálo dobře
- výsledný efekt je víceméně nulový. Sice to docela dobře vypadá na pohled, ale tím to končí... nějaké zvukové stereo efekty vyniknou jen ve velikých halách nebo na studiové nahrávce
DVOJPEDÁL
- jediným mínusem je, že z pochopitelných důvodů nelze sázet na nějaké panoramatické rozhození zvuku do sterea (ale to není tak podstatné v praxi)
- nároky na zvukaře naprosto běžné
- i při špatné naladění, nekvalitním bubnu nebo zle nastavené dvojšlapce zní údery obou nohou vyrovnaně co do barvy zvuku
- takřka neomezená možnost nastavení dvojšlapky pro maximální herní pohodlí.....
- bude tě to stát míň peněz. míň tahání, míň místa.......
tak nějak mimo stojí i fakt, že technika hry, ač se to nezdá, bývá maličko jiná u dvojšlapky a u 2 singlů.
Zvaž to
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
jj, pro nás běžné hudebníčky co se vozí dodávkama a hrají bůhvíkde to není ale když někde vidím hradbu kvalitních škopků se dvěma,třemi,čtyřmi...kopáky (a tisíci činely) to je prostě nádhera... Mít takovou kapelu a ten team co mi to doveze a rozestaví tak bych to bral taky.
Ale jak píše Monika, jsme na zemi....
- Monikad
- Rádce
jj... za pravdu nám oběma dá každý jiný letitý praktikpehve píše:jj, pro nás běžné hudebníčky co se vozí dodávkama a hrají bůhvíkde to není ale když někde vidím hradbu kvalitních škopků se dvěma,třemi,čtyřmi...kopáky (a tisíci činely) to je prostě nádhera... Mít takovou kapelu a ten team co mi to doveze a rozestaví tak bych to bral taky.
taky mám za sebou pár let ježdění se dvěma 22x16" kopáky...... a o moc víc let ale už jezdím jen a jen s doublem
Ono i tahání tohohle mého nádobíčka mi už stačí http://www.drumcenter.cz/eshop/nastroje ... il&nasid=5
tak to věřím, pěkně vybavená soupravička 
- Monikad
- Rádce
To PEHVE: Díky... však jsem si taky po letech konečně v současné sestavě zúročila své hledání potřebného materiálu předchozích víc 20 let hraní na různé sestavičky, velikosti a materály bubenického nádobí.
te´d si troufnu skromně říct, že mám přibližně přesně to, co mi sedí a na úrovni na které se pohybuji je to dostatečné
A pro všechny k tématu téhle diskuze:
Něco o rozdílech mezi 2ma kopáky versus dvojšlapka z úst Martina Vajgla http://www.youtube.com/watch?v=9xylrzfsJY8
te´d si troufnu skromně říct, že mám přibližně přesně to, co mi sedí a na úrovni na které se pohybuji je to dostatečné
A pro všechny k tématu téhle diskuze:
Něco o rozdílech mezi 2ma kopáky versus dvojšlapka z úst Martina Vajgla http://www.youtube.com/watch?v=9xylrzfsJY8