Magnety...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
wolf
Kontaktovat uživatele:

Magnety...

Příspěvek od wolf »

Zdar.Dostal jsem chut zaexperimentovat se zvukem snimace a zkusit vymenit magnet....Nasel jsem par firem v CR ale ty jedou velkoodbery a vetsinou tyce,valce a ruzny patvary a nebo bych musel otravovat vyrobce snimacu a ty to berou jako ze jim fusujes do remesla a ti poustej svoje tezce nabyte vedomosti a zkusenosti neradi... Nevite nekdo kde se daj v Cechach sehnat uz na miru zhotovene Alnico II,IV,V popripade keramicke?Neco jsem nasel na Ebayi ale je to az z USA a to je na dlouhy lokte...Diky

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
kmensik
Rádce

Re: Magnety...

Příspěvek od kmensik »

Asi nezbude než zkusit pěkně poprosit některého našeho výrobce, R.M. nebo M.T.Poor.
Nebo koupit nějaké asijské levné snímače z bazaru a kuchnout.
Do českých snímačů pozdní éry Jolany se dávaly stejné magnety, jako byly ve svítilnách s magnetem, ty na dva monočlánky. Asi taky neměli kam sáhnout.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To si radši kup nový snímač. Moc si neumím představit, jak bys chtěl ty magnety měnit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Nero píše:To si radši kup nový snímač. Moc si neumím představit, jak bys chtěl ty magnety měnit.
To je to nejmensi..Povolis ty 4 srouby ze spoda aby se uvolnily civky a vytahnes magnet kterej kterej lezi podelne pod nima na tom platu...Jo musis teda jeste odlepit tu chranici pasku a pak si ohlidat si spravnou polaritu magnetu..

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U humbuckerů je to opravdu takto jednoduché. Ale dporučil bych základní desku oddělat úplně, tlačení magnetu ze strany něčím by mohlo drhnout kvůli vosku, riziko pocuchání káblíku. Po výměně zezadu prohřát třeba fénem, ať se to zase pěkně zalije do vosku a nevazbí. IMO je důležitější mít zavoskované mechanické části než vinutí. Bill Lawrence má celý snímač zalitý v pryskyřici, ale vinutí je úplně holé.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

kmensik píše:U humbuckerů je to opravdu takto jednoduché. Ale dporučil bych základní desku oddělat úplně, tlačení magnetu ze strany něčím by mohlo drhnout kvůli vosku, riziko pocuchání káblíku. Po výměně zezadu prohřát třeba fénem, ať se to zase pěkně zalije do vosku a nevazbí. IMO je důležitější mít zavoskované mechanické části než vinutí. Bill Lawrence má celý snímač zalitý v pryskyřici, ale vinutí je úplně holé.

Jo to je pravda.Ja bych ho asi stejne pro jistotu vykoupal ve voskovy lazni...Asi zkusim ten ebay pac bych asi fakt musel schanet tu baterku jak :D ...

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Nedají se do snímačů využít neodymové magnety ? Jak sem vyhazoval staré disky z počítačů tak je mladej rzebíral: takové malé silné magnety tam jsou.
Ty snímače co byly na Galaxiskách hrály strašně :-(.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pár firem zkoušelo neodymy použít, například Ibanez. Ale moc se to neuchytilo. Ale proč to nevyzkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

kmensik píše:U humbuckerů je to opravdu takto jednoduché. Ale dporučil bych základní desku oddělat úplně, tlačení magnetu ze strany něčím by mohlo drhnout kvůli vosku, riziko pocuchání káblíku.. IMO Po výměně zezadu prohřát třeba fénem, ať se to zase pěkně zalije do vosku a nevazbíje důležitější mít zavoskované mechanické části než vinutí. Bill Lawrence má celý snímač zalitý v pryskyřici, ale vinutí je úplně holé.
Hlavně je potřeba to zahřát před vytlačením magnetu, a pak to jde jak po másle.
Sundavat desku je zbytečný, jde to celkem zlehka.

K původní otázce - já jsem použil jako "donora" nějaký nepoužívaný snímač, nový magnet jsem nesháněl.
Ale nepočítám že by se v Čechách už připravený magnet nějak snadno sháněl.
I´m wheels... movin´wheels
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Neo a SaCo mně taky láká vyzkoušet. Používají se víc na basu (i R.M.). Magnety z novějších harddisků jsou záludné, mají hloupý tvar, jsou dost kvalitně přilepené, a hlavně se jejich polarita po délce mění na opačnou, jakoby 2 magnety naopak vedle sebe. Bacha na to. Víc se mi líbí magnety z optiky CD nebo DVD, ale chce to aspoň 3 stejné mechaniky, aby daly 6 magnetů.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“