VOX AC50 CP2 Problém

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
LukasTermer

VOX AC50 CP2 Problém

Příspěvek od LukasTermer »

Ahoj lidi. Mám menší problém. Hrabal jsem se ve svém VOXu abych do něj namontoval footswitch na ef. smyčku. Když jsem to kombo sestavil, tak jsem zapojoval veškerou kabeláž. Při zapojování footswitche (pravděpodobně) jsem omylem vypojil repro. Povytáhl se mi jack a já si toho nevšiml :( Po té jsem kombo zapl a ono nic. Chvilku jsem přemýšlel a zkoušel otáčet poťáky a nic. Pak mi došlo, že jsou asi vytažené reproduktory. A bylo tomu tak. Lekl jsem se, že mi odešlo trafo. Reprobox jsem zapojil a zkusil hrát. Ono hrálo, hraje perfektně, tak jako před tím. Žádná změna zvuku, ale občas to mírně zahučí. Je to jak kdy, ale hučí tak 5 vteřin a pokud nemáte ucho před bednou, není to slyšet. Hrál jsem asi tak 30 minut a pak jsem vypl a odešel. Druhý den jsem zapl a nic. Koukl jsem a měl jsem prasklou ecc83, tak jsem ji vyměnil a hrál opět tak 30 minut a bez hučení. Další den to hrálo opět skvěle, ale občas to zachrčelo a jakoby to ztratilo zvuk a opět to mírně hučelo občas. No a další den to bylo opět OK s tím, že to zachrčelo na pár vteřin (chrčení pouze při hraní) Hraji úplně normálně, ale občas to mírně hučí. Myslíte, že jsem jen dal pořádnej šok ecc83kám, nebo koncům? Myslím, že trafa jsou v pořádku, jelikož se nic na zvuku nezměnilo a hraje úplně normálně... Prosím, poraďte. Děkuji
JohnyWM

Re: VOX AC50 CP2 Problém

Příspěvek od JohnyWM »

LukasTermer píše:Ahoj lidi. Mám menší problém. Hrabal jsem se ve svém VOXu abych do něj namontoval footswitch na ef. smyčku. Když jsem to kombo sestavil, tak jsem zapojoval veškerou kabeláž. Při zapojování footswitche (pravděpodobně) jsem omylem vypojil repro. Povytáhl se mi jack a já si toho nevšiml :( Po té jsem kombo zapl a ono nic. Chvilku jsem přemýšlel a zkoušel otáčet poťáky a nic. Pak mi došlo, že jsou asi vytažené reproduktory. A bylo tomu tak. Lekl jsem se, že mi odešlo trafo. Reprobox jsem zapojil a zkusil hrát. Ono hrálo, hraje perfektně, tak jako před tím. Žádná změna zvuku, ale občas to mírně zahučí. Je to jak kdy, ale hučí tak 5 vteřin a pokud nemáte ucho před bednou, není to slyšet. Hrál jsem asi tak 30 minut a pak jsem vypl a odešel. Druhý den jsem zapl a nic. Koukl jsem a měl jsem prasklou ecc83, tak jsem ji vyměnil a hrál opět tak 30 minut a bez hučení. Další den to hrálo opět skvěle, ale občas to zachrčelo a jakoby to ztratilo zvuk a opět to mírně hučelo občas. No a další den to bylo opět OK s tím, že to zachrčelo na pár vteřin (chrčení pouze při hraní) Hraji úplně normálně, ale občas to mírně hučí. Myslíte, že jsem jen dal pořádnej šok ecc83kám, nebo koncům? Myslím, že trafa jsou v pořádku, jelikož se nic na zvuku nezměnilo a hraje úplně normálně... Prosím, poraďte. Děkuji
já bych to si komplet přelampoval...
LukasTermer

Asi ano. Spíše to dám nějakému opraváři, který se v lampách vyzná. Na Kladně jednoho machra máme. Tak uvidím :) Ale myslíš, že to trafem neni, že?
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Tohle se mi taky jednou stalo, sice jen na pár vteřin, ale strach jsem měl neuvěřitelnej :) Ale ani ty mizerný plastový trafa v cratu neodešly, takže voxíku by to nemělo uškodit, pokud nebyl takhle zapnutej dvě hodiny ;)
Nech přelampovat a mělo by to být v poho ;)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
LukasTermer

Jako šlo to tak 1 minutu. Maximálně. Jak říkám, občas zašumí, občas zahučí, ale jinak ok. Tipuji to hlavně na lampy v předzesilovači. Konce jsou zdravé, snad. Zesílení jde v pohodě, ale v moment, kdy začne chrčet, tak zvuk značně ztrácí na barvě. Tudíž usuzuji, že ecc 83 dostaly pecku a každá vykazuje jiné parametry a tak se zatěžují nerovnoměrně. V moment, kdy chrčí, zesílím to "jak svině" a prostě ok, ale zvuk je moc plochý. Když chrčet přestane a v podstatě se to "chytne", tak zvuk opět nabere na barvě a šlape. Někomu to raději svěřím, ať to omrkne :)
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Hele teoreticky to může mít i vliv na trafo ale myslim si zě spíš ne to by byla fakt náhoda jen tak co si dáváš do voxe za lampy?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
LukasTermer

Teď jsem tomu dával záhul 2 hodiny ve zkušebně a nic to nedělalo. No jako ecc83 asi JJčka, nebo EH, možná Sovtek :) A konce bych asi volil EH. Mám v tom RUBY, ale to kombo se nějak vzpamatovalo :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

LukasTermer píše:Teď jsem tomu dával záhul 2 hodiny ve zkušebně a nic to nedělalo. No jako ecc83 asi JJčka, nebo EH, možná Sovtek :) A konce bych asi volil EH. Mám v tom RUBY, ale to kombo se nějak vzpamatovalo :)
jestli to budeš přelampovávat tak zkus EL34 od tungsolu - hodně lidí je to chválí a mě se na kámošovo apci líbily taky...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“