Klasická kytara kolem 10 000
Pravidla fóra
-
charliealpha
Klasická kytara kolem 10 000
Po deseti letech utíkám od elektriky a westernky zpátky ke španělce. A jelikož nemám s klasikou téměř žádné aktivní zkušenosti, tak by mi pomohlo, kdybyste se podělili o své znalosti. Slyšel jsem názor, že když španělku, tak ze Španělska. Ale tím moje odborná informovanost končí. Do koupě bych chtěl investovat 10 000 plus mínus 2 000. Rozhodně nechci nástroj se snímačem. Děkuji předem za jakoukoliv informaci dříve než vyrazím na osobní setkání s nástroji do obchodu 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klasická kytara kolem 10 000
Dvanáct tisíc je skutečně na hraně, zatímco westernovky a jumba a ostatní věci s kovovkama za tenhle peníz opravdu hrát můžou, u španělky je nutné složit alespoň dvojnásobek a to nehovořím o nástrojích mistrovských - Ramirez, Fleta, Khono. Smutné je, že i španělské firmy propůjčují své značky číňanovi. Měl jsem v ruce krásnou kytaru ve slevě za sedmnáct ale mistrák to ještě zdaleka nebyl. Nákup staršího nástroje bych nedoporučil, protože dřevo u španělek "umírá" v rozmezí 15-30 let. Zajdi si nahoru na Jungmaňák, tam mají i dražší nastroje ze Strunalu - zahraj si na to.
Dvanáct stály nejlevnější české mistrovské nástroje za bolševika - Schneider, Rohožka, Mettal a i mezi těmito nástroji byly značné rozdíly, spolužák si nechal postavit Rohožku za 14 a ta kytara hrála skoro hůř, jako nějaká fabrika.
Rozhodně si s sebou vem někoho, kdo na to opravdu hraje a kdo ví, na co se při výběru soustředit. Zajímavé byly také nástroje východoněmecké ale to už je dnes v podstatě pasé, vetšina těch firem zkončila výrobu v průběhu devadesátých let.
A originální, nový, ručně stavěný nastroj ze Španělska za 12 opravdu nekoupíš a fabriku je výhodnější koupit třeba od Yamahy...
Dvanáct stály nejlevnější české mistrovské nástroje za bolševika - Schneider, Rohožka, Mettal a i mezi těmito nástroji byly značné rozdíly, spolužák si nechal postavit Rohožku za 14 a ta kytara hrála skoro hůř, jako nějaká fabrika.
Rozhodně si s sebou vem někoho, kdo na to opravdu hraje a kdo ví, na co se při výběru soustředit. Zajímavé byly také nástroje východoněmecké ale to už je dnes v podstatě pasé, vetšina těch firem zkončila výrobu v průběhu devadesátých let.
A originální, nový, ručně stavěný nastroj ze Španělska za 12 opravdu nekoupíš a fabriku je výhodnější koupit třeba od Yamahy...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Je to rok zpět, co jsem si koupit Schneiderku (ruční výroba) polomasiv cedr za 10 000 Kč a jsem spokojen. Vybírala mi jí moje učitelka v ZUŠce a dokonce si jí chválí i na konzervě. Pokud na ni nehraješ v sále, ale v normální místnosti, tak z podstatě není zvukový rozdíl oproti celomasivu. Jen je podezřele lehká
Dokonce má mírně klenutou přední i zadní desku, což prý zvuku taky hodně pomůže.
Doporučuji ozkoušet.
EDIT: Tady je thred, kde jse to řešil já: post242662.html?hilit=%20klasick%C3%A1% ... us#p242662
Ještě zkus kytary Vitaso, Hanika (ale to chce min 14 000 Kč) nebo nějakou tu španělskou značku (Manuel Rodrigues)
Doporučuji ozkoušet.
EDIT: Tady je thred, kde jse to řešil já: post242662.html?hilit=%20klasick%C3%A1% ... us#p242662
Ještě zkus kytary Vitaso, Hanika (ale to chce min 14 000 Kč) nebo nějakou tu španělskou značku (Manuel Rodrigues)
Atkins-já jsem měl celejch od myslím 2. ročníku v hudebce kytaru Schneider,kupovanou novou v roce 85 za 3 tisíce
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To byla seriovka dle návrhu pana Schneidera, v roce 82 jsem hrál na prototyp.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já bych za tyhle penízky doporučil kytaru od Manuela Rodrigueze a jeho synů
Kupodivu to jsou opravdu španělky ze Španělska a kusy, co jsem měl možnost držet v ruce, hrály velmi solidně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hanky zacinaj od 20Ještě zkus kytary Vitaso, Hanika (ale to chce min 14 000 Kč) nebo nějakou tu španělskou značku (Manuel Rodrigues)
Na Vitaso jsem nehral, ale urcite stoji za to zkusit(ale musis do Chrudimi...)
Jinak teda musim rict, ze Ti kupovani klasiky nezavidim
Jak rikam, budes to mit tezke
Stop dreaming, start playing!
-
charliealpha
Děkuji všem za rady a zkušenosti, tušil jsem, že to nebude stejně "primitivní" jako když jde člověk pro westernku. Jestli má Atkins pravdu, tak si holt ještě pár tisíc přivydělám. Vyrazím na oxidační cestu po hudebninách a uvidím, co uslyším 
No, myslím, že Homerda to přesně vystihl...
Ale třeba mě se stává, že ty mistráky mi prostě moc nehrají... teď jsem měl v ruce kamarádovo mistrák za 30KKč a nemohl jsem z toho vyloudit ten hezkej, jemnej, kulatej zvuk, jako ze svýho Schneidera... samozřejmě to je taky rozdílem použitých dřev, ale prostě mi to přišlo nemožné... zkoušej klidně hodinu i dvě a hodně si vyhraj s pozicí a netočením pravý ruky, abys objevil, jak to opravdu může znít, pokud se na ni "naučíš hrát".
Jinak, ty Haniky se daj sehnat opravdu levněj než 20 000Kč... třeba u thomanna je asi o 4 000 Kč levnější (záleží na kurzu, že)
Ale třeba mě se stává, že ty mistráky mi prostě moc nehrají... teď jsem měl v ruce kamarádovo mistrák za 30KKč a nemohl jsem z toho vyloudit ten hezkej, jemnej, kulatej zvuk, jako ze svýho Schneidera... samozřejmě to je taky rozdílem použitých dřev, ale prostě mi to přišlo nemožné... zkoušej klidně hodinu i dvě a hodně si vyhraj s pozicí a netočením pravý ruky, abys objevil, jak to opravdu může znít, pokud se na ni "naučíš hrát".
Jinak, ty Haniky se daj sehnat opravdu levněj než 20 000Kč... třeba u thomanna je asi o 4 000 Kč levnější (záleží na kurzu, že)
Pokud pocitas s tim, ze si jeste privydelas tak bych si koupil nejlevnejsi Haniku. Nejlepsi kytary na ktery jsem hral(nepocitam tu za 5000 euro
) Ten pomer cena vykon je nekompromisni a neznam konkurenci takze za me Haniku! 
Stop dreaming, start playing!
Já mám třeba kytaru od A. Sancheze. Je trochu problém najít kšeft, kde mají více klasických kytar pro porovnání. V tomhle je opravdu asi ideální ten jungmaňák.
Je to hrozně o kusu, vybíral jsem celkem asi půl roku a nakonec jsem si pro jednu jel, která mi připadala opravdu povedená (cca 25kKč) a oni mi ji prodali. Měli tam sice stejný model, ale ten nehrál zdaleka tak dobře.
Jinak zvuk kytary se dost lepší, jak si na sebe společně zvykáte.
V cenové relaci kolem 10kKč se mi docela líbila klasika od Furcha. Ale hrál jsem na ni jen chvíli a víceméně mimochodem - zkoušel jsem tam westernovky a tahle mi jen tak přišla pod ruku ...
Je to hrozně o kusu, vybíral jsem celkem asi půl roku a nakonec jsem si pro jednu jel, která mi připadala opravdu povedená (cca 25kKč) a oni mi ji prodali. Měli tam sice stejný model, ale ten nehrál zdaleka tak dobře.
Jinak zvuk kytary se dost lepší, jak si na sebe společně zvykáte.
V cenové relaci kolem 10kKč se mi docela líbila klasika od Furcha. Ale hrál jsem na ni jen chvíli a víceméně mimochodem - zkoušel jsem tam westernovky a tahle mi jen tak přišla pod ruku ...
Ušetři si trápení a vem něco od značky CAMPS. Budeš spokojený.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Něco bližšího, nebo odkaz by nebylo? Takhle je to jako výkřik do tmy.
Ušetři si trápení a vem něco od značky STAGG. Budeš spokojený
A teď vážně:
Před nedávnem jsem si koupil svoji první klasiku- Schneider. Je to ročník 2004. Celomasivní provedení. A nemohu si stěžovat. Je to opravdu skvělý nástroj. Sehnal jsem jej starší (pochopitelně) za cenu kolem 20 000. Takových nabídek je více, stačí se dívat a zkoušet.
A teď vážně:
Před nedávnem jsem si koupil svoji první klasiku- Schneider. Je to ročník 2004. Celomasivní provedení. A nemohu si stěžovat. Je to opravdu skvělý nástroj. Sehnal jsem jej starší (pochopitelně) za cenu kolem 20 000. Takových nabídek je více, stačí se dívat a zkoušet.
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Nekromante
Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem kytary. Líbí se mi vybrnkávačky jako Tears in Heaven nebo Hotel California a td. klasikej rock/blues velkou inspirací je Naudo takže myslím, že klasická kytara by na toto byla nejvhodnější.
Mám ale dilema s krkem – nevím zda je na tento styl hry nutné mít nulták 52-50 či stačí 46-43 – zahraju na oboje jen nevím co je tedy vhodnější do ,,budoucna,, na zlepšení a rozvoj hry v tomto stylu.
Takže krom toho krku konkrétním požadavkem je spodní výkroj – na tom trvám. Asi zlozvyk z ele. sedla by mi užší kytara. Snímač by byl plus. Cenu bych si představoval kolem 10.
Ještě se chci zeptat zda se dělají klasické kytary taky s výztuhou krku na seřízení prohnutí – zatím sem takovou neviděl, ale nikdy jsem se o to nezajímal.
Zatím sem našel něco jako La Patrie Concert CW nebo Fender CDN 240SCE nebo něco od Ibanez a – tím výřezem se dost zužuje okruh. Díky
Mám ale dilema s krkem – nevím zda je na tento styl hry nutné mít nulták 52-50 či stačí 46-43 – zahraju na oboje jen nevím co je tedy vhodnější do ,,budoucna,, na zlepšení a rozvoj hry v tomto stylu.
Takže krom toho krku konkrétním požadavkem je spodní výkroj – na tom trvám. Asi zlozvyk z ele. sedla by mi užší kytara. Snímač by byl plus. Cenu bych si představoval kolem 10.
Ještě se chci zeptat zda se dělají klasické kytary taky s výztuhou krku na seřízení prohnutí – zatím sem takovou neviděl, ale nikdy jsem se o to nezajímal.
Zatím sem našel něco jako La Patrie Concert CW nebo Fender CDN 240SCE nebo něco od Ibanez a – tím výřezem se dost zužuje okruh. Díky
Tohle http://www.youtube.com/watch?v=DGfIAibDHPo ti přijde jako klasickej rockhrac30 píše:Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem kytary. Líbí se mi vybrnkávačky jako Tears in Heaven nebo Hotel California a td. klasikej rock/blues velkou inspirací je Naudo takže myslím, že klasická kytara by na toto byla nejvhodnější.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Co toto: http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Elektr ... 5-NAT.html...?hrac30 píše:Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem kytary. Líbí se mi vybrnkávačky jako Tears in Heaven nebo Hotel California a td. klasikej rock/blues velkou inspirací je Naudo takže myslím, že klasická kytara by na toto byla nejvhodnější.
Má to snímač, užší krk, užší luby, výkroj...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
ja si to treba uplne nemyslim. ale budiz, nechme to tak, taky dobre.hrac30 píše:Líbí se mi vybrnkávačky jako Tears in Heaven nebo Hotel California a td. klasikej rock/blues velkou inspirací je Naudo takže myslím, že klasická kytara by na toto byla nejvhodnější.
to je tezko rict. nutne to urcite neni ... naopak si dokazu predstavit drobnou vyhodu pri tlumeni vedlejsich strun na uzsim krku. btw ... "uzsi" muze znamenat treba 48mm.hrac30 píše:dilema s krkem – nevím zda je na tento styl hry nutné mít nulták 52-50 či stačí 46-43
hmm... neco takoveho jsem videl u kytar Ortega Thinline, mozna je to presne to, co hledas. maji i snimac, i vyrez, i uzsi krk, a nektere modely hmatnik s radiusem... akorat si nejsem uplne jisty, jestli to nebude nejaka cina/asie.hrac30 píše:konkrétním požadavkem je spodní výkroj – na tom trvám ... sedla by mi užší kytara. Snímač by byl plus.
delaji. a to i spanelsky spanelky ze spanelska vyrobeny spanelama.hrac30 píše:Ještě se chci zeptat zda se dělají klasické kytary taky s výztuhou krku na seřízení prohnutí – zatím sem takovou neviděl
krome znacky Ortega bych asi (z tech u nas dostupnych) zminil i Francisco Esteve, u ty sem neco takovyho taky videl. napadaji me i dalsi, ale asi to nebude do 10.000,-

shoooter no asi sem se spatně vyjádřil - prostě rock, blues, něco popového zahráno takto já nevím - klasicky/instrumentálně.
Paris - no já hrál nejdřív na klasickou španělku s 52 pak westernovka a ele 43 a na hru trsátkem mi užší seděl víc ale hrát prsty víc tónů najednou asi bude přeci jen lepší širší krk. Ty Ortega vypadaj zajímavě to sem třeba vůbec neznal tuhle značku.
Teď sem tedy našel ještě Yamahu NTX700 - podle fotek vypadá že má i tu výstuhu - celkem zajímavá kytara je to tedy už dražší no, ale kdybych něco přišetřil - nespěchá to tolik. Nevím no westernovky za 10 sou už pěkný kytary, jak sou na tom tyhle klasiky/hybridy za 10 nevím. Má cenu přihodit pár tisíc nebo člověk pozná rozdíl až třeba nad 20?
Paris - no já hrál nejdřív na klasickou španělku s 52 pak westernovka a ele 43 a na hru trsátkem mi užší seděl víc ale hrát prsty víc tónů najednou asi bude přeci jen lepší širší krk. Ty Ortega vypadaj zajímavě to sem třeba vůbec neznal tuhle značku.
Teď sem tedy našel ještě Yamahu NTX700 - podle fotek vypadá že má i tu výstuhu - celkem zajímavá kytara je to tedy už dražší no, ale kdybych něco přišetřil - nespěchá to tolik. Nevím no westernovky za 10 sou už pěkný kytary, jak sou na tom tyhle klasiky/hybridy za 10 nevím. Má cenu přihodit pár tisíc nebo člověk pozná rozdíl až třeba nad 20?