Plechy a hw

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
khoOlibr

Plechy a hw

Příspěvek od khoOlibr »

Ahojda, potřeboval bych poradit od zkušených.. Sehnal jsem si starší bicí a koupil si na ně blány.. Chtěl jsem vyzkoušet hru na bicí a celkem mě to vzalo dokonce kamarád bubeník který hraje na bicí přes 8 let a celkem tomu rozumí říkal, že na to mám talent.. Tak jsem se přihlásil na ZUŠ.. Ale každopádně bubny nestačí a chtěl bych i nějaké plechy(nějaké levné do začátku) pořípadě hw... Hledal jsem, ptal jsem se a nevím, které plechy si mám vybrat..
http://www.bici.cz/Bici/Cinely/Paiste-s ... u-14-16-20
nebo
http://www.bici.cz/Bici/Cinely/Sabian-s ... rmance-Set

Nevím které jsou lepší ale každopádně mi tady mužete hodit odkazy i na jiné které se pohybujou kolem těch 3-4k.. Klidně jestli máte nějaké činely po předváděčkách apod. pisněte nebo dejte odkaz...

Taky se neobejdu bez hw.. Sice mám singel, stojan na snare a HIT-HAT ale vše stojí za houby.. Takže kdybyste něco měli, nebo nějaký levný celý hw, klidně i starší z bazaru, s odkazem tady..

Jiank jestli na tom záleží.. S kapelou hrejeme Blues..
Díky všem moc za názory, odkazy info apod... :shock: :shock: :shock:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Plechy a hw

Příspěvek od Monikad »

Ahoj kolego,

tvůj přístup, tedy koupit kvalitnější HW je bílou vránou mezi začínajícími a myslím za sebe, že to je dobrá cesta! :wink:
Zalovil si ve vodách Akcent shopu, což si myslím je dobrá volba, tak koukni třeba na tuhle sadu železa http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Hardwa ... tar-4600PK jasně, já bych radila komponenty nejvyšších řad, ale tohle je rozumné řešení kdy dodané železa dobře poslouží a peněženka ještě moc nekrvácí! :idea:

Co se týče plechů, tak to ohužel budu kritičtější. Pokud jdeš krutě po ceně ale také trochu po zvuku, pak si sice dobře zacílil na plechy dodávané v setch, ovšem jak na PAISTE 101 tak na SABIAN SOLAR zapomeň!!
Ono se není co divit, hajtka + crash + ride a to celé někde za 3-4 tácy, to opravdu nemá šanci nani hrát! Jsou to opravdu spíše napodobeniny ahudební nástroj je jim na míle vzdálený.

Jasně že ti nebudu radit to, co považuji za rozhodně nejlepší, tedy určitě volit z vysokých řad, vybírat osobně ale hlavně nakupovat po jednom! To by ses s penězi dostal někam řádově jinam, než by si chtěl! (To, co chceš dát za celý komplet by stál tak jeden levnější kousek).
Ale když budeme na věc koukat tvýma očima, tak se smiř s tím, že něco obstojně hrajícího v akčním kompletu vyjde na 2x tolik, než bys chtěl a i tak to sice není nic extra, no má to šanci na solidní zvuk který tě ani posluchače, neodradí a který časem neztratí moc na ceně a až budeš upgradovat, tak máš šanci dostat část investice zpět. U značek které jsi sám našel bych tedy radila komplet SABIAN B8 (či B8 Pro), když jsi zmiňoval PAISTE, tak rozhodně ne níž než řadu 201....

V každém případě ale zkus raději ale své štěstí a trpělivost po bazarech. Tam by se mohlo tu a tam zadařit něco v dobrém stavu koupit za pár kaček, právě od bubeníků, co upgradují na vyšší level.... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
khoOlibr

Příspěvek od khoOlibr »

Díky Moniko díky moc, jo a hele, pročítal jsem různé témata a tak a všiml jsem si, že hraješ už celkém dlouho a vystřídala si mnoho činelů, sad apod.. A jen tak jsem se chtěl zeptat jestli doma nemáš nějaký starší hw a nebo nějaké starší ale zato dobré činely???
A jinak s těma bazarama, nenapsala bys mi tady nějaké stránky bazaru, kde by mohlo něco bejt..:):)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

khoOlibr píše:Díky Moniko díky moc, jo a hele, pročítal jsem různé témata a tak a všiml jsem si, že hraješ už celkém dlouho a vystřídala si mnoho činelů, sad apod.. A jen tak jsem se chtěl zeptat jestli doma nemáš nějaký starší hw a nebo nějaké starší ale zato dobré činely???
A jinak s těma bazarama, nenapsala bys mi tady nějaké stránky bazaru, kde by mohlo něco bejt..:):)
Díky... :D Ano, nějaké to čtvrtstoletí už s paličkama válčím :D
K tvé tázce: Doma (rozumněj že ani "na základně" nebo ve zkušebně) nic přebytečného nemám. Skutečně tu a tam zkusím něco nového a často to koupím, ovšem paralelně zae to nepořebné prodám.
Zrovna loni o prázdninách jsem za myslím solidní peníz pro kupujícího, prodávala kopec plechů SABIAN B8Pro... nyní ale nic k prodeji nemám. Ani HW... používám rampu + veškerou tu bižuterii k tomu i double pedál od Gibraltar a to ani po 5 ti letech používání nemám důvod posílat do světa.

Adresy bazarů?? Co třeba na této stránce prokliknout vpravo nahoře zelené pole s názvem BAZAR?? :shock: :D Ten bývá ze zkušenosti nejlepší!!
Jinak něco fajn najdeš na serveru Drumcenter.CZ, myslím že i nějaký Muzikant.CZ...... zapoj fantazii a nebo použij mistra Googla, on ti pomůže :idea: :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
khoOlibr

Příspěvek od khoOlibr »

Díky moc za veškré rady jinak drumcenter znám a taky jsem ho i navštívil..:) na zbytek kouknu takže díky moc..:)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“