Někde chyba v zapojení
Pravidla fóra
Někde chyba v zapojení
Zdar, přepájel jsem do své kytary místo snímačů INF1,2 snímač RM custom alnico a dimarzio paf pro, přepínání poloh FUNGUJE jak má, přepínám správně, ale kytara dost silně hučí a chytá takovej bordel, jakoby zrnění, předtím jsem stál i s těmi INFy u komba a bylo ticho naprosté. Všiml jsem si, že se to bordelování chytá jen v některých polohách, když dám kytaru k tělu tak je klid, pohnu s ní centimetr a už je to zase to samé, přiblížím se ke kombu hučí ještě mnohem víc, oddálím se, hučí klasicky.
Všechno jsem překontroloval, snímač přepájel a pro jistotu i uštípl kousek káblíku a nanovo udělal, zem jsem přepájel pro jistotu taky a teď jsem přepájel i všechno stínění na zem taky odznova a na jiné místo poťáku.
Kabely jsem vyzkoušel 2, je to pořád to samé, zkoušel jsem to i s uzavřenou šachtičkou elektroniky, prostě otestoval jsem co se dá. Jak jsem psal, i přepínání funguje bez problému, ale to hrozné hučení není normální.
Kdyby někdo věděl, byl bych moc rád, večer jedu na intr a rád bych to opravil ještě dneska, ale to je celkem jedno, hlavně aby někdo poradil.
Moc dík, čau
edit:když se chytnu kobylky, strun, poťáků, šroubu přepínače, prostě čehokoliv, nic se nezmění, takže uzeměné to mám dle mě dobře
a ještě jeden edit, dělá to jenom kobylkový RM, dimarzio je v klidu, pochytá jen takové to minimální zrnění, co ani nejde slyšet a je úplně běžné
Všechno jsem překontroloval, snímač přepájel a pro jistotu i uštípl kousek káblíku a nanovo udělal, zem jsem přepájel pro jistotu taky a teď jsem přepájel i všechno stínění na zem taky odznova a na jiné místo poťáku.
Kabely jsem vyzkoušel 2, je to pořád to samé, zkoušel jsem to i s uzavřenou šachtičkou elektroniky, prostě otestoval jsem co se dá. Jak jsem psal, i přepínání funguje bez problému, ale to hrozné hučení není normální.
Kdyby někdo věděl, byl bych moc rád, večer jedu na intr a rád bych to opravil ještě dneska, ale to je celkem jedno, hlavně aby někdo poradil.
Moc dík, čau
edit:když se chytnu kobylky, strun, poťáků, šroubu přepínače, prostě čehokoliv, nic se nezmění, takže uzeměné to mám dle mě dobře
a ještě jeden edit, dělá to jenom kobylkový RM, dimarzio je v klidu, pochytá jen takové to minimální zrnění, co ani nejde slyšet a je úplně běžné
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Někde chyba v zapojení
Podle toho co pises to vypada na prehozenou zem nekde...
Hodně budem někde...
A není po* ten snímač?
Snímč by posranej být neměl, ale příští týden dotáhnu měřák a proměřím to, možný by to bylo, nicméně ještě před nedávnem fungoval a pak jen ležel.
SUK: jak to myslíš přehozenou zem ? skus mi vysvětlit co udělat, zas tak zkušenej nejsem
SUK: jak to myslíš přehozenou zem ? skus mi vysvětlit co udělat, zas tak zkušenej nejsem
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ze zem mas pripojenou na "fazi" a naopak. Kdyz jsem robil zesik tak jsem to taky jednou prohodil a delalo to opravdu jenom hlasitej kraval - ale jinak to hralo.
Hodně budem někde...
Moc dík, podívám se po tom
Zkusil jsem to, ale jak kdyby se mi prohodily pozice, první pozice je je dost tichá a jemná, jako kdyby rozepnutá poloha, nebo paralelní, ale příjde mi že ještě tišší, ale nehučí ! jen to chytá tak klasicky lehce ruchy, druhá poloha už je hlasitá jako všechny další normálně, jako seriové zapojení klasické, ale hučí pořád jako stará ludra.
Takže se něco změnilo, ale nevyřešilo se to. Vypadá to jak kdybych měl celý to RM nějak divně zapojený, no nevím
Takže se něco změnilo, ale nevyřešilo se to. Vypadá to jak kdybych měl celý to RM nějak divně zapojený, no nevím
Čau, tak jsem to teď přepájel, zajímavý, že barvy drátků jsou teď úplně jinak jak předtím, ale zdá se, že tohle je správně, protože nemám žádné hlasitostní skoky a hraje to tak jak má, no ale seriově kobylkáč pořád hučí 
Edit: jen tak z hecu jsem přepájel samicu, nic to nepomohlo, ale zjistil jsem, že když sedím hned vedle komba tak to dělá bordel, mám tady hrát noťas, kterej to taky možná řuší, ale jak od toho odlezu tak je klid, to, že jsem to s origo snímačama kotlil i vedle komba fakt řešit nebudu, já su rád, že to hraje jak má ( a že to hraje
) a holt budu muset být aspoň ten metr a půl od komba, kupodivu ani když to osolím tak nechytá vazbu když pustím struny ani žádný podobný sviňárny, takže to fakt bude tím, že jsem seděl moc blízko...a taky jsem si určitě pomohl tím novým chematkem, takže dík za rady. 
Edit: jen tak z hecu jsem přepájel samicu, nic to nepomohlo, ale zjistil jsem, že když sedím hned vedle komba tak to dělá bordel, mám tady hrát noťas, kterej to taky možná řuší, ale jak od toho odlezu tak je klid, to, že jsem to s origo snímačama kotlil i vedle komba fakt řešit nebudu, já su rád, že to hraje jak má ( a že to hraje
Nakonec hučí přepínač, sice nechápu, ale hučí