Prosba o pomoc s ovládacími prvky

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Borek

Prosba o pomoc s ovládacími prvky

Příspěvek od Borek »

Zdravím.Byl by někdo tak laskav vysvětlil mi co znamenají a jak se v praxi ovládají názvy PARA GAIN,PARA FREQ,PARA WIDTH nebo Gate,treshold.Mám to v menu harmonizéru pod tone a globálně to ovlivňuje presty.Díky.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o pomoc

Příspěvek od rotten77 »

Borek píše:Zdravím.Byl by někdo tak laskav vysvětlil mi co znamenají a jak se v praxi ovládají názvy PARA GAIN,PARA FREQ,PARA WIDTH nebo Gate,treshold.Mám to v menu harmonizéru pod tone a globálně to ovlivňuje presty.Díky.
Co takhle to vyzkoušet?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rotten77 píše: Co takhle to vyzkoušet?
... s manuálem v ruce...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Borek

Příspěvek od Borek »

No ano to je dobrá připomínka,zkouším to už měsíc a v praxi nedělají takřka nic jen to zní blbě nebo míň blbe zkresleně.Šlo mi spíš o to vyloučit poruchu přístroje protože když jsem se obrátil o technickou podporu u prodejce tak o tom věděl ještě míň než já.Kdybych přesně věděl co má jakej potenciometr dělat mohl bych mít jistotu že je přístroj v pořádku.Proto ta prosba o pomoc.V manuálu se pouze píše,že parametry se dají změnit v příslušném menu.Všechny parametry by měly být nastaveny od výrobce a to ve studiové kvalitě tak fakt už nevím proč to zní přebuzeně.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Prosba o pomoc s ovládacími prvky

Příspěvek od Nero »

Vzhledem k tomu, že u všch těch ovladačů je slovíčko "para", což asi znamená parametr, tak to může ovlivňovat prakticky cokoli, protože z prstu si stěří vycucám, co tím parametrem má být. Gain to víc nebo míň vybudí (zkreslí), freq bude měnit frekvenci, width "šíři", tedy výraznost efektu.

Gate bude pravděpodobně šumová brána a threshold bude nastavovat její hraniční úrovneň.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Borek

Re: Prosba o pomoc s ovládacími prvky

Příspěvek od Borek »

Ano díky moc,už se chytám.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“