Prosba o pomoc s ovládacími prvky
Pravidla fóra
Prosba o pomoc s ovládacími prvky
Zdravím.Byl by někdo tak laskav vysvětlil mi co znamenají a jak se v praxi ovládají názvy PARA GAIN,PARA FREQ,PARA WIDTH nebo Gate,treshold.Mám to v menu harmonizéru pod tone a globálně to ovlivňuje presty.Díky.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosba o pomoc
Co takhle to vyzkoušet?Borek píše:Zdravím.Byl by někdo tak laskav vysvětlil mi co znamenají a jak se v praxi ovládají názvy PARA GAIN,PARA FREQ,PARA WIDTH nebo Gate,treshold.Mám to v menu harmonizéru pod tone a globálně to ovlivňuje presty.Díky.
Hraju na kytary a mašinky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
... s manuálem v ruce...rotten77 píše: Co takhle to vyzkoušet?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No ano to je dobrá připomínka,zkouším to už měsíc a v praxi nedělají takřka nic jen to zní blbě nebo míň blbe zkresleně.Šlo mi spíš o to vyloučit poruchu přístroje protože když jsem se obrátil o technickou podporu u prodejce tak o tom věděl ještě míň než já.Kdybych přesně věděl co má jakej potenciometr dělat mohl bych mít jistotu že je přístroj v pořádku.Proto ta prosba o pomoc.V manuálu se pouze píše,že parametry se dají změnit v příslušném menu.Všechny parametry by měly být nastaveny od výrobce a to ve studiové kvalitě tak fakt už nevím proč to zní přebuzeně.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Prosba o pomoc s ovládacími prvky
Vzhledem k tomu, že u všch těch ovladačů je slovíčko "para", což asi znamená parametr, tak to může ovlivňovat prakticky cokoli, protože z prstu si stěří vycucám, co tím parametrem má být. Gain to víc nebo míň vybudí (zkreslí), freq bude měnit frekvenci, width "šíři", tedy výraznost efektu.
Gate bude pravděpodobně šumová brána a threshold bude nastavovat její hraniční úrovneň.
Gate bude pravděpodobně šumová brána a threshold bude nastavovat její hraniční úrovneň.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Prosba o pomoc s ovládacími prvky
Ano díky moc,už se chytám.