Zvukový modul

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
skacma

Zvukový modul

Příspěvek od skacma »

Ahoj, mohli by jste mi doporučit nějaký zvukový modul, který by byl nejlépe využit na živém hraní.
Jeslti máte s nějakým zkušenosti, nebo který má podle vás kvalitní zvuky, můžete doporučit i nějakou midi klávesnici.
Díky.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukový modul

Příspěvek od Atkins »

Stále totéž! Měl by ses hlavně vymáčkout, jakýže žánr chceš hrát! Co preferuješ, zda opravdový syntezátor, nebo simulaci reálnách nástrojů, nebo digitální klavír atd. atd.
Doplň informace!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
skacma

Příspěvek od skacma »

No promin, že se ptám, jako kdyby dělalo problém normálně odpovědět.
Já hraju s kapelou na zábavách, svatbách, a hlavně plesy, takže bych potřebal většinou všehochut, kvalitní smyčce, piáno, harmonika, elektrická kytara (podobně dobrá jak na Juno Stage který mám) i jazzová kytara, žestě, flétny.
Pěkné zvuky má Korg M50 ale četl jsem na foru, že je nic moc kvalitní spracováním, je to spíš jak hračka pro děti a že je strašně složitý na ovládání.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale no však! Vždyť odpověděl normálně - jako bys přišel do autosalónu a chtěl auto, které dobře jezdí 8) na co se asi zeptaj, co myslíš?

Tak se nečerti a jen upozorňuji, že řekněme kromě spolehlivosti výrobku a úrovně servisu je všechno ostatní hodně subjektivní (složitost ovládání, kvalita zvuků apod.). Pro tvoje hraní by mohl být vyhovující jakýkoli nástroj toho zmíněného typu KORG nebo Yamaha MM/MO.

Pokud možno tedy doporučuji zajít někam (případně zajet do Němec - Thomann) a ozkoušet; porovnání s tvým Rolandem mít budeš, jelikož ho znáš. Takže zvukově i ovládáním a pocitem ze hry si uděláš vlastní úsudek.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
skacma

Příspěvek od skacma »

Chápu, moje požadavky jsou moc obecné, jen jsem chtěl poradit, ne hned dostat vynadaný že se blbě ptám.
Já jsem z Olomouce a tady není možnost vyzkoušet nástroje. Budu muset někdy zajet do Brna do Music Center nebo do Ostravy do Muzikanta.
Jinak ohledně těch Yamaha MO 6, tyhle nástroje jsou už nějakou dobu na trhu, nerad bych kupoval něco se starými zvuky, rád bych spíše něco novějšího.
A kdyby jste si měli vybrat řekněme z:
Roland Juno Gi
Korg M50
Yamaha MO6( přece jenom už mají více jak 4 roky)

Co by jste si vybrali ? Nad čím by jste ještě přemýšleli v této cenové relaci ?
Díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:D No přece nad tím, co by se mi zvukově a pocitově líbilo víc. Já za sebe nic jiného napsat nemůžu, nemám osobní zkušenost napříč trhem (netestuji), doma mám MOTIF ES (víceméně standardní paleta hotových zvuků s relativně malou možností editace a úprav - WAV vzorky) a Access Virus B (klasický syntezátor pro "kroutiče").

I na základě tvých prvních dvou příspěvků soudím, že použitelnější pro tebe bude typ syntezátoru/keyboardu toho prvního typu.

Ale třeba se tu ozve někdo s více osobními zkušenostmi s více typy. Ale ten výlet třeba do Brna je rozhodně pozitivní!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ahoj.
Já mám teďka měsíc Korg M50 a jsem dosti spokojený. S tím ovládáním, myslím, že to lidi až moc hrotí, sice je to můj první syntezátor, ale ovládá se mi v pohodě, pokud si nebudeš vytvářet složité rytmy, bicí atd. .. k tomu jsem se ještě nedostal :-D .. ale jinak je to fakt luxus, 1000 zvuků, natož použitelných je tam dost, ale záleží jak pro koho.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“