Kombo nebo box+hlava?

Baskytarová aparatura ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Kombo nebo box+hlava?

Příspěvek od KIWI »

Zdravím. Upřednostnujete kombo nebo box + hlavu? A proč, pro a proti.... Zajímal by mě váš názor díky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já osobně používám kombo. Zabere míň místa, je mobilnější a za míň peněz. Box má většinou mnohem větší výkon a řekl bych, že často i lepší zvuk. Vyměníš hlavu a je to zase něco jinýho. Podle mě box a hlava nabízí mnohem víc možností zvuku. Na druhou stranu je těžký, když to někam budu chtít vzít tak abych si pořídil náklaďák :) v paneláku si na něj asi moc nezahraju. A na podiu mi stačí na připoslech v pohodě 100W z komba. Stejně si to zvukař sejme mikrofonem takže výslednej zvuk hodně závisí na něm.

Na druhou stranu mít peníze a místo tak si asi hlavu a box koupím :D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Taky hraju přes kombo, i když jsem už přemýšlel nad koupí hlavy a boxu, ale nakonec zvítězil nedostatek peněz, takže mám kombo. Navíc bych to neměl jak vozit. Ale rozhodně se chci propracovat k hlavě a boxu.
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

i když jsem kytarista tak sem napíšu. Já nemám ani jednu kombinaci, mám kombo+box :lol: Já jsem spokojen se svým kombem do té doby než jsem so zahrál na hlavu+box no a musel jsem si prostě tu bednu k tomu dokoupit :oops: :lol: No a náš basák má kombo, ale bude si kupovat taky box :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
anthony

Příspěvek od anthony »

a poprípade, ked máš hlavu a box, a ideš niekde hrať, tak ti stačí zobrať len hlavu, lebo pravdepodobne tam bude nejakú slušný box, len tam zapojíš svoju hlavu ( nejaké festvaly a od. ) :wink:
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Anthony: Hmm nevím kolik máš za sebou koncertů a na jaká úrovni, ale já tedy nejčastěji hraji po malých klubech a tam kdybych došel jen s hlavou, tak by si mysleli, že jsem se asi zbláznil. Pochopitelně, že na fesťácích to možné je, ale v klubech jsou většinou rádi, že maj aspoň ten mixák a boxy pro sebe.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Je to trošku starší, ale doplním. :-)
Slyšel jsem totiž, že u komba (hlavně pro basu) se dost ničí reprák. Nevím co je na tom pravdy...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
afektband

Příspěvek od afektband »

Nesst píše:Anthony: Hmm nevím kolik máš za sebou koncertů a na jaká úrovni, ale já tedy nejčastěji hraji po malých klubech a tam kdybych došel jen s hlavou, tak by si mysleli, že jsem se asi zbláznil. Pochopitelně, že na fesťácích to možné je, ale v klubech jsou většinou rádi, že maj aspoň ten mixák a boxy pro sebe.
No my zatim nikdy neměli problém s boxama, na koncerty taháme standatně jenom hlavy, zrovna včera jsme měli koncík, no a vyfasovali jsme box na kytaru Messa Boogie a na basu Ampeg, takže maximální spokojenost, taky je to o domluvě s pořadatelem, aby něco takovýho zajistil.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Mato[ZD]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mato[ZD] »

na festivaloch (teda aspon na tych vacsich) byvaju pomerne casto komplet basove aparaty ale nie vzdy by som sa na to spoliehal a preto si radsej vzdy bravam aj hlavu, aj box, pokial mi organizator sam nepovie ze si to brat nemam lebo nebude cas menit to :) co sa mi stalo zatial iba raz
Fender Mike Dirnt Precision Bass® Black Rosewood, Gallien Krueger 700RB-II, Gallien Krueger 410RBX, Planet Waves PW-AG20, Ibanez GU30
Mr. Pitch

Warwick 3.2 ProFet + Warwick WCA 410 PRO

Příspěvek od Mr. Pitch »

Já rozhodně preferuju Hlava + box je pravda že je s tím více práce při stěhování ale výkon je výkon Dá se v této kombinaci více vyhrát se zvukem (přikupovat, obměňovat věci) Myslím že kdo jednou koupí hlavu s boxem ke kombu už se nevrátí
Dle mého názoru kombíčka jsou pro "začátečníky" když nevím jestli u muziky zůstanu a nechci do toho proto vrážet moc peněz
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Re: Warwick 3.2 ProFet + Warwick WCA 410 PRO

Příspěvek od Wonder »

Mr. Pitch píše:Já rozhodně preferuju Hlava + box je pravda že je s tím více práce při stěhování ale výkon je výkon Dá se v této kombinaci více vyhrát se zvukem (přikupovat, obměňovat věci) Myslím že kdo jednou koupí hlavu s boxem ke kombu už se nevrátí
Dle mého názoru kombíčka jsou pro "začátečníky" když nevím jestli u muziky zůstanu a nechci do toho proto vrážet moc peněz
To zase ne,zacatecnik si nebude kupovat 300w kombo s lampovym predzesilovacem...

Ja bych preferoval hlava+box,ale kde na to mam vzit prachy?Tak si jedu v kombech no:)
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
COWBOY
Kontaktovat uživatele:

Box+hlava

Příspěvek od COWBOY »

Já hraju na dvě bedny na sobě vysoký spolu asi 180 cm osazený PEAVEY 400W a v horni bedně mám kondík na ořezání basů, takže ty mi jedou do noh a souzní s podlahou. Hlavu mám 300W Behringer Ultrabass BX3000T a nedám na tuto kombinaci dopustit. Ale mnou se neřiďte, já jsem do kravin blázen....
Cadillac
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Kombo se sice hezky stěhuje, ale zvukově je lepší hlava+box.
Já mám Gallien Krueger 300W a k tomu 4x10 reprobox a hraje bezvadně.
Janec

Příspěvek od Janec »

Sami píše:i když jsem kytarista tak sem napíšu. Já nemám ani jednu kombinaci, mám kombo+box :lol: Já jsem spokojen se svým kombem do té doby než jsem so zahrál na hlavu+box no a musel jsem si prostě tu bednu k tomu dokoupit :oops: :lol: No a náš basák má kombo, ale bude si kupovat taky box :lol:
Ahoj, souhlasím. Kombo většinou nabízí dobrý poměr cena-výkon a když to nastavíš nějakou bednou, třeba kombo s dvěma desítkama a hornou+bedna s 15" repro (ty nebývají drahé), tak máš zvuk se skvělým rozsahem a pěkně tlustou prdelí 8)
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

no já požívám kombo ale slyšel sem že když hrajete na kombo na plný pecky tak se může odvařit cívka ale to je prý otazkou dvou stovek nevím co je na tom pravdy
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
Janec

Příspěvek od Janec »

852563 píše:no já požívám kombo ale slyšel sem že když hrajete na kombo na plný pecky tak se může odvařit cívka ale to je prý otazkou dvou stovek nevím co je na tom pravdy
Pokud se to kombo bude hulit na max až chrčí, tak to spálit jde. Myslím ale že správnou hlasitost ti uši napoví. Jak to víc vrčí než basuje, je to špatně=volume dolu. A přemotání reproduktoru je sice laciná záležitost, ale najít někoho kdo to dělá už bývá horší.
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

No, já mam kombo Hocke Bass 400, je osazen 4x10, jenže nejsou vedle sebe, ale jsou "cikcak", takže jen ten prostor pro reproduktory je obrovský. Dohromady ale hlavně váží neuvěřitelně moc. Nejsme žádný pírka, ale kolikrát ho nesem i ve třech. V tom mi přijde výhodnější box + zes. kvůli transportu. Tu váhu sice má taky, ale ne v jedný krabici. Je to ale skvělej aparát.
PS: Musel jsem přidělat kolečka...
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Já jsem na ty věže, hraje to parádně a kombítka na židli vypadají vedle pořádných aparátů směšně :)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Já šetřím na hlavu + box. Jako hlavní výhody vidím, že na akce kde nehraje jediný interpret stačí vzít jenom zesilovač, pak nekompromisní výkon kamkoli a vypadá to dokonale :wink:
Samozřejmě na doma nebo když si člověk zajde zabrnkat s kámošem je kombo dobrá věc. Určitě bych ale nechtěl něco většího než mám, je to tak akorát.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Ja mám kombo. Nejprve si chci ale k nemu poridit novou bednu abych usetril reproduktor a zkvalitnil zvuk... no a pak po prodani komba smele na hlavu....
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“