kytara vhodná pro Indie rock + kombo cca 12t

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
John.Sally

kytara vhodná pro Indie rock + kombo cca 12t

Příspěvek od John.Sally »

Nazdárek,
v hraní na el. kytaru jsem relativně nováček,proto bych vás chtěl poprosit o radu,která el. kytara by byla nejvíc vhodná pro indie, alternative, post punk (Bloc Party,The Courteeners,....).

Měl bych jí spíš pro relax doma,neplánuju na ní hrát na koncertech....
Prosím tedy,jestli by jste mi mohli poradit,kterou tedy a které kombo by bylo proto vhodné. Mám na kytaru s kombem připraveno 12tis. Klidně můžete úvádět rovnou tipy kytar + k tomu přiřadit kytaru.

Díky všem,kteří budou ochotni poradit,abych nekoupil nějakej šrotík,vím že to není zase tolika peněz,ale za 12tis by se slušného už snad sehnat dalo :)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara vhodná pro Indie rock + kombo cca 12t

Příspěvek od Mjkl »

cca před 2 lety jsem si za tyto peníze pořídil SG od Fokusu za +- 5tis + bazarového Rolanda Cube 3O a jsem s tim spokojen, sice ted už bych chtěl něco lampového ale na začátek bohatě stačí :) Ono je to asi spíš na tobě jaký se ti líbí zvuk, tak proto radím toho rolanda máš tam hodně možností nastavení, ale co se týče kytary bude asi nejlepší kombinace strat HSS, nějaký squier, nebo něco podobného, nevím jak jsou na tom fokusy, mám SG a jsem relativně spokojen :-)
John.Sally

Příspěvek od John.Sally »

zaujala mě zatím asi nejvíc Epiphone LP Studio
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-studio/HN073613/

akorát nevím,jaké k tomu kombo
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

No tak říká se, že LP od Epiphone hrají až od Standartu (který jsem mohl vyzkoušet a pro mé uši to byla taková menší slast).
Jinak hodně se dá ušetřit právě na kytarách zn. Bach. A ty tvoje oblíbené kapely, hodně tam slyším zvuk Strata nebo Telete, takže bych šel do toho, protože LP mají dost kulatý zvuk.
Jo a to kombo bych ti možná doporučil (sice né z vlastní zkušenosti) Kustom Tube 12, je to pololampa o které jsem přemýšlel a údajně hraje moc dobře na čistý zvuk.
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Alebo môžeš si kúpiť aj EPI SG 400. Ale ak máš 12 000, tak si nájdi brigádu, došetri 6 - 7 000 a máš aj na Fendera so singlom alebo HB, alebo slušnejšie Lpéčko. Inak sa môžeš sa popozerať aj po Bachoch. Tie sú cenovo dostupnejšie.

Kombo ti postačí aj tranzistor, ale zisti si či má dobrý zvuk a či ti jeho vstavané efekty budú stačiť. Kupovať si efekty na tranzistor je oničom a vyhneš sa tak problémom.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aby to mělo smysl, dal bych tak 4-5 tisíc na kombo a 7-8 tisíc na kytaru. U komba bych se rozhodoval mezi osvědčeným univerzálním Roland Cube, nebo bych trochu risknul nějakou malou lampičku - jukni na nabídky e-shopů.

Pokud jde o kytaru, těžko radit - mohl bys brát strata, mohl bys brát tele, mohl bys brát LP, šlo by najít možná i nějaké offsety. Těch možností je tu strašně moc. Nebylo by možná od věci trochu projít pár článků o výběru kytar, které zde na fóru najdeš, nebo se třeba podívat, na co hrajou tví "idolové" a od toho se odrazit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Bloc Party (Kele Okereke) jsou hlavně z velké části telecastery.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já bych bral buď telecastery nebo SG..soudě čistě podle vzhledu, zvuk Bloc Party moc neznám..
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Souhlas s Wikxzenem, na Bloc Party určitě tele. Celkově při hraní indie rocku a post-punku asi oceníš ostřejší, zvuk, takže i z toho důvodu bych upřednostil tele nebo SG.
Naopak vyhnul bych se LP, zvlášť v táhle kategorii jich většina bude "huhlat". Ale zkusit si ho můžeš, co by né.

Možná by se ti hodila taky nějaká pololubovka- pár indie kytaristů jí používá. Mimo jiné třeba Smith z Editors, Pete Doherty - nevím, jesli teď má kapeu, nebo už jenom fet, ale v Libertines hrál taky na něco dutějšího.
Dál jsou s nějakejma k vidění i oba kytaristi z Kings of Leon. Na druhou stranu nevím, jak na tom budou v týhle relaci s kvalitou-nažádnou jsem nehrál, ale něco by se možná našlo.

Nicméně si myslím, že filosofii těhlech stylů odpovídá jakejkoliv zvuk, čím ulítlejší tím líp. Ale pokud to chceš vyloženě na doma, koukni na co hrajou tvoji oblíbenci a něco z toho vem.

PS: pokud jsi náhodou z Východních Čech, dej vědět a já tě ukecám aby sis sradši koupil basu a dáme dokupy nějakou post-punkovou bandu :wink:
...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“