The Black Keys

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

The Black Keys

Příspěvek od B.Mikey »

Na fóru je toho o nich dost, nicméně proč to nemít v příslušným tématu :) . Já je znám už dýl, ale veškerá jejich tvorba u mě končila (vlastně i začala) albem "The Big Come Up" a až teď jsem doposlouchal ostatní desky. Je to super, geniální zvuk, našláplá dynamika a vypadá to, že asi nekonečná zásoba skvělejch riffů.

Asi není novinkou, že kapelu tvoří duo - Dan Aurbach a Patrick Carney - nicméně prý už mají basu a klávesy (snad se k tomu někdo vyjádří trochu víc). Stylem připomíná klasický blues-rock, starý delta blues, říznutý v duchu AC/DC rock'n'rollu. Více info najdete asi tady http://en.wikipedia.org/wiki/Black_keys

Dan Auerbach je docela tvořivý, v květnu vydali album "Brothers" a tak bych byl rád, kdyby se tady o nich objevily nějaké novinky.
wikxzen
Rádce

Re: The Black Keys

Příspěvek od wikxzen »

Ano, na současných koncertech ve skladbách Everlasting Light, Next Girl, Chop and Change, Howlin' for You, Tighten Up, She's Long Gone, 10 Cent Pistol a Sinister Kid mají extra basáka a klávesistu. Jinak ostatní skladby, hlavně starší, jsou pořád v tom klasickém duu.
Akorát je škoda, že postupně přecházejí k "líbivějšímu a uhlazenějšímu" soundu. Není už tak typicky dřevní až z toho běhá mráz po zádech. Každopádně i jeji poslední album je velmi pěkné.
Je to muzika, kterou jim věřím. Dan je neskutečný hudebník, když ho vidím na podiu, tak mám vždy strašnou chuť tam být a "kroutit" se s ním. :)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Jedna z mých absolutně nejoblíbenějších kapel. Dan je génius a Pat mlátí dobře. :) Jak už také podotknul wikxzen; mrzí mě, že opouštějí ten syrovej sound, správnej punk-blues... Ale nemůže po nich chtít, aby deset let jeli pořád to samý. :wink: Fakt je miluju.

Hrozně moc bych chtěl na jejich koncert, ale v naší kotlince na to asi můžu zapomenout. :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Od "černých klíčů" se mi zřejmě nejvíce líbí EP Chulahoma: The Songs of Junior Kimbrough. Vážně povedené předělávky písní od Juniora Kimbrougha! V těsném závěsu pak The Big Come Up a Thickfreakness jako celky. V ostatních albech jsem už více vybíravější. Ale jsou to pořád výborná alba.
Zaujal mne i jejich projekt Blakroc. Zajímavé propojení jejich hudby s hip hopovými umělci a řada skladeb se mi tam moc líbí!
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

A co Keep It Hid? Líbí? Nelíbí?

Já dneska doposlouchal Brothers a pořád slušná muzika, když neberu v potaz, že to jsou Black Keys. Jinak Attack & Release se mi dost líbí :wink:
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Paráda, už se také těším. Jsem na placku vskutku zvědavý.
weselow

Příspěvek od weselow »

Já myslim, že dobrý... minimálně klip :lol: Muzika trošku diskotékovití, ale pořád řekněme v rámci žánru.. i když starší Black Keys jsem měl asi radši. Uvidíme co placka.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

No ten singl je zhruba takovej, že být to jiná kapela, tak si to do přehrávače nehodím.. :wink: ale třeba Tighten Up je taky podle mě dost mimo, a to je Brothers jedno z mých oblíbenějších cédéček.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“