začátečník výběr kláves

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
ggg

začátečník výběr kláves

Příspěvek od ggg »

Zdravím všechny
Jsem naprostý začátečník hrál jsem spíše na kytaru u táboráku,nicméně jsem se rozhodl k pořízení nějakého takového klávesového nástroje a tím bych vás chtěl poprosit jestli jsou tyto klávesy pro mne vhodné do žádné školy chodit nebudu jsem samouk..(noty bohužel neumím:-( spíš to bude takové to domácí hraní pro sebe
http://kytary.cz/casio-lk-270/HN108643/
Díky za každý názor :)
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: začátečník výběr kláves

Příspěvek od Scorpi.03 »

Co takhle tyhle ?

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/yamaha-psr-e423/HN109907/
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
ggg

Příspěvek od ggg »

díky za typ...mrknul jsem na ně...spíše se rozhoduji v tom jestli nebudou pro mě jako úplného začátečníka lepší ty prosvětlené klávesy,že to bude i jako zrakový vjem ...co myslíš???
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nesmysl - to je spíš kontraproduktivní.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Akorát ti to bude ukazovat, kam máš dát prsty a u yamahy to budeš mít na displeji, ovšem Yamaha má daleko lepší zvuky než casio, takže casio bych nebral
ggg

Příspěvek od ggg »

ouuu tak to jste mě překvapily měl jsem dojem,že klávesy od Casio jsou také dobré :(
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Noo to právě že neee .. na jednom nejmenovaném fóru se luxusně hádají o témě "casio vs. yamaha". Jestli chceš, mužu ti poslat link, ale vítězí yamaha
ggg

Příspěvek od ggg »

ne ne radši neposílej,nebo se nerozhoupu a zůstanu u kytary :D čoveče půjdu pravděpodobně do té tvé doporučované Yamahy PSR-E423
Hledám nějaký e-obchod kde se seženou nejlevněji :) díky za typ
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ma ta E423 MIDI vstup/vystup?
ggg

Příspěvek od ggg »

no našel jsem tuto informaci
Nejlepší zvuk, nejširší kompatibilita. Vestavěný tónový generátor zvládne přehrát prakticky jakýkoliv MIDI soubor - od komerčně dostupných hudebních dat až po skladby vytvořené na počítači nebo jiném MIDI nástroji. Přirozeně je možné přehrávat také GM (General MIDI) data, ale tento nástroj je kompatibilní také s propracovanějším XGlite formátem, s mnohem lepší zvukovou kvalitou.
USB To Host (MIDI)
takže ano :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja nasel tohle: http://cz.yamaha.com/cs/products/musica ... mode=model
a tam to vypada, ze ne.

/edit: tady je fotka i zezadu: http://www.zzounds.com/item--YAMPSRE423 a midi i/o nema.
Naposledy upravil(a) Paris dne 18.10.2010 16:31, celkem upraveno 1 x.
panedge

Příspěvek od panedge »

Jestli si začátečník,v pohodě ti na vyblbnutí stačí i Casio...a to měrou vrchovatou.A když ti zavážu oči a budu hrát na Yamahu za 100 litrů a vedle toho na Casio za 4 tak nepoznáš co je co.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

panedge píše:Jestli si začátečník,v pohodě ti na vyblbnutí stačí i Casio...a to měrou vrchovatou.A když ti zavážu oči a budu hrát na Yamahu za 100 litrů a vedle toho na Casio za 4 tak nepoznáš co je co.
Myslím, že tohle jsi trochu přehnal .. srovnávat např. tyros 3 s nějakým casiem za 4k je docela hloupost. Je samozřejmé, že na to domací blbnutí stačí všechno, ale lepší je mít dobrý zvuk.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

panedge píše:Jestli si začátečník,v pohodě ti na vyblbnutí stačí i Casio...a to měrou vrchovatou.A když ti zavážu oči a budu hrát na Yamahu za 100 litrů a vedle toho na Casio za 4 tak nepoznáš co je co.
haha tak ted si mě rozesmál.Mám doma takovou yamahu za 100k a musim říct že je to 10x lepší než všechno na co jsem doted hrál.Hrál jsem na všechny nástroje řady tyros od yamahy (1,2,3,..),na poslední dva motify(XS,XF),na takovy ty 50k kurzweily,na ruzny korgy,spoustu levnejch yamahm,nějaky ty casia a ostatní levny klavesky a rozdíl je tak markantní že by ho poznal i hluchej :D .Takovyhle rozumy tady radši nevypouštěj
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
panedge

Příspěvek od panedge »

Olihen píše:
haha tak ted si mě rozesmál.Mám doma takovou yamahu za 100k a musim říct že je to 10x lepší než všechno na co jsem doted hrál.Hrál jsem na všechny nástroje řady tyros od yamahy (1,2,3,..),na poslední dva motify(XS,XF),na takovy ty 50k kurzweily,na ruzny korgy,spoustu levnejch yamahm,nějaky ty casia a ostatní levny klavesky a rozdíl je tak markantní že by ho poznal i hluchej :D .Takovyhle rozumy tady radši nevypouštěj
TY samozřejmě,začátečník nikoliv :idea:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

I začátečník může dobře slyšet...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Paris píše:ja nasel tohle: http://cz.yamaha.com/cs/products/musica ... mode=model
a tam to vypada, ze ne.

/edit: tady je fotka i zezadu: http://www.zzounds.com/item--YAMPSRE423 a midi i/o nema.

To ti může být docela jedno, nahrazuje se to tím USB .. nakonec účel bude stejný

Sice je začátečník, ale chce taky slyšet kvalitní zvuky
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Scorpi.03 píše:To ti může být docela jedno, nahrazuje se to tím USB .. nakonec účel bude stejný
no, nekdy jo, nekdy ne. kdyz bude ten "port" uzivat pro spojeni s pocitacem (softsyntakem nebo sekvencerem), ucel je defacto stejny. ale se zvukovym modulem nebo hardwarovym sekvencerem nema jak komunikovat.

ale asi je to (v tehle cenove kategorii) fuk. u drazsiho nastroje uz bych to bral jako chybu...
ggg

Příspěvek od ggg »

Tak přátelé objednány nakonec ty Yamaha psr-e423 mám 30 dní na vrácení,pokud opravdu nebudou vyhovovat ,tak je můžu vyměnit... :) třeba za ty prosvětlené Casia :)
Díky všem za příspěvky a věcné rady...Hezký den
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

ggg píše:Tak přátelé objednány nakonec ty Yamaha psr-e423 mám 30 dní na vrácení,pokud opravdu nebudou vyhovovat ,tak je můžu vyměnit... :) třeba za ty prosvětlené Casia :)
Díky všem za příspěvky a věcné rady...Hezký den
To je dobře, myslím, že by ti mohly vyhovovat ;)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“