N.I.Guitar Rig Mobile vs M-Audio FastTrack USB

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

N.I.Guitar Rig Mobile vs M-Audio FastTrack USB

Příspěvek od Nöuld »

Ahoj,
začal jsem uvažovat o koupi externí zvukovky kvůli hraní přes notebook, ale nemůžu se rozhodnout, co vybrat. Narazil jsem na tyto dva kousky:

http://kytary.cz/native-instruments-gui ... /HN107867/
http://kytary.cz/m-audio-pro-tools-recording/HN113211/

Může mi někdo poradit, co by byla lepší volba na domácí cvičení, popř. nahrávání?
Nechtěl bych se omezovat jen na Guitar Rig a nevím, jak je to u GR Mobile s kompatibilitou s jiným sw... Nejvíce by mě asi zajímal rozdíl v kvalitě výstupu (jestli nějaký rozdíl je) a pak možnosti použití.
Lépe řečeno: Která z těchto zvukovek mi nabídne "více muziky"?

Předem díky za všechny odpovědi 8)
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Paris
Rádce

Re: N.I.Guitar Rig Mobile vs M-Audio FastTrack USB

Příspěvek od Paris »

tenhle fast urcite ne (kdyztak ten novejsi model - http://kytary.cz/m-audio-fast-track-mkii/HN107849/ ), tenhle starsi nema regulaci vstupni urovne na nastrojovem vstupu.

(GR ti nenabidne vstup pro mikrofon (vlastne ani linkovy vstup), ale ciste " pro kytaru" to bude asi lepsi volba.)
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nöuld »

A něco funkčnějšího v podobné cenové hladině?
Tyhle dva jsem vybral i proto, že je můžu sehnat i mimo obchod za výhodnější cenu... O tom M-Audiu jsem četl něco tady na fóru a vesměs pozitivní hodnocení... Opravdu se v tom nevyznám, takže ani moc nechápu, na co má vliv regulace vstupní úrovně... Na hlasitost?
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

co to je "funkcnejsiho"?

jestli chces do toho pichnout jen kytaru, GR bude funkcni dost.
jestli chces do toho pichnout kytaru a mikrofon, muzes zkusit ten fasttrack (radsi ten novejsi).
jestli do toho chces pichnout kytaru, mikrofon a neco dalsiho, vyber si jinou kartu s vic vstupama (popripade s vic kanalama).

no a s tou regulaci ... jak bych to rek .... regulace vstupni urovne ma vliv na zesileni vstupniho signalu ... no ... kazda kytara ma jinak silny snimace ... potak by ti v nekterych pripadech mohl chybet.

---

jo ... jeste se koukni, co k tem kartam davaji za software. to by na rozhodovani mohlo mit taky vliv.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Regulace vstupního zisku slouží k nastavení zesílení vstupního signálu před A/D převodníkem tak, aby byl optimálně využit.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“