je možné naučit se opet zpívat?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
SWiTCH42

je možné naučit se opet zpívat?

Příspěvek od SWiTCH42 »

Ahojte, chtěla bych se zeptat, zda je možné naučit se "znovu" zpívat?

Od malička jsem chodila do sboru a zpívala jsem opravdu dobře. Bohužel jsem jej opustila a pak zpívala jen pro radost. Postupem času můj hlas jaksi zrezivěl :( Nezpívám úplně falešně, ale dobré to není.

Moc mě to mrzí, zpívám ráda a chtěla bych se zlepšit.
D@vit
Bandzone: http://bandzone.cz/farside
Kontaktovat uživatele:

Re: je možné naučit se opet zpívat?

Příspěvek od D@vit »

Taky je možný, že jsi to tenkrát neslyšela, že jsi zpívala falešně. Co já si pamatuju, tak jsem taky jako malej neslyšel že zpívám falešně, až když jsem se nahrál... Ale to nic nemění na tom že se to dá naučit, znám lidi co zpívali falešně jak dělo a zlepšili se. Cvičit, cvičit, cvičit.. :wink:
Jsem zpěvák skupiny FARSIDE
Působím také jako 3D grafik
SWiTCH42

Příspěvek od SWiTCH42 »

opravdu jsem falesne nezpivala :) zpivala jsem ve sboru, jezdila na koncerty, solovy zpev.... takze opravdu ne. Jen mi zivot nachystal takove zivotni problemy, ktere mi znemoznily venovat se zpevu a bohuzel nejsem v situaci najit si nejakeho ucitele zpevu.
D@vit
Bandzone: http://bandzone.cz/farside
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D@vit »

Tak se mu věnuj "samoučně", případně pokud máš možnost, tak je taky dobrý trénovat s mikrofonem, protože se slyšíš. Každopádně když budeš zpívat často, budeš experimentovat a budeš k sobě co nejvíc kritická tak se časem zlepšíš, každej se zlepší :wink: Ale je pravda, že na učitele nic nemá..
Jsem zpěvák skupiny FARSIDE
Působím také jako 3D grafik
SWiTCH42

Příspěvek od SWiTCH42 »

diky diky :) pokusim se to tu prohledat a najit si nejaka ta cviceni, uvedomuji si, ze ucitel je nej, ale bohuzel...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Je možné naučit se opět zpívat? Ano. Jak se to naučím? Zpíváním. Co víc chceš vědět?
SWiTCH42

Příspěvek od SWiTCH42 »

woro90-1 píše:Je možné naučit se opět zpívat? Ano. Jak se to naučím? Zpíváním. Co víc chceš vědět?

ptala jsem se pro pripad, ze by byl nekdo mene protivny a sdilnejsi nez ty a mozna by se chtel podelit o sve zkusenosti :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nabízím řešení, ne vyjádření soucitu :wink: Seber se a zpívej, mlčením se zpívat nenaučíš. Není jiný způsob jak v tom zase získat cvik než na tom dřít. Zkušenosti? Něco jako "Kdysi jsem zpívala úžasně, pak jsem na to začala s**t a už se k tomu nevrátila, protože už jsem to najednou neuměla. Pak jednou... (blabla) A funguje to! Je to jako zázrak!"? To máš těžko depresi, že potřebuješ potvrdit konkrétními příklady že to jde? Pokud ano, tak zkus blues a vyzpívej se z toho. Nebo si jdi do hospody zabékat s partou muzikantů. Práce s hlasem, rozsah a intonace se musí prostě cvičit, cvičit a cvičit. Zpívej si ve sprše, zpívej si na záchodě, zpívej si při řízení i u plotny (pokud řídíš či vaříš). Zpívej v hospodě, zpívej si v obýváku. Zpívej si u televize a všímej si, jak jednoduché je některé věci z MTV zazpívat. Zpívej a zpívej, a časem zjistíš, že vlastně neděláš nic, co bys neuměla. Toliko méně protivná odpověď. A ještě jednou ve zkratce a protivně: Prostě zpívej.
SWiTCH42

Příspěvek od SWiTCH42 »

ja ale nerekla, ze nezpivam :) na MTV opravdu nekoukam.... zpivam si pro sebe a pro radost, jen me zajimalo jestli nema nekdo podobnou zkusenost a jak uz jsem rekla, rada bych nejaka ta dechova cviceni apod, a to urcite najdu tady na forku :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud jsi zpívala v ZUŠ, používej to, co tě naučili tam. Technika dechu není složitá - používat bránici určitě umíš. A ještě jedna protivná: Jsou tady toho mraky v ostatních diskusích :wink:
SWiTCH42

Příspěvek od SWiTCH42 »

vsimla jsem si diky :)
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“