předělání akustiky
předělání akustiky
Právě se chystám na předělání staré 3/4 akustiky ( španělky) na akustickou baskytaru. Myslíte že to bude hrát?
A nevíte jak mam upravit krk na bezpražec? Díky za každou radu 
Re: předělání akustiky
Baskytara má úplně jinou menzuru ( vzdálenost od kobylky ke nultému pražci ) to je první důvod proč z toho basa nikdy nebude, pak další, že na španělku nejdou natáhnou kovové struny na normální akustiku a pro basu platí to samý a další věc, bezpražec uděláš tak, že vytrháš pražce
ale s normálníma strunama to nebude vůbec znít, schválně si zkus strunu přimáčnkout na hmatník za posledním pražcem, prostě to nezní.
=> je to blbost, španělu si takhle nenič a raději si kup basu, nebo rovnou akustickou basu, lepšá radu ti asi nedám.
=> je to blbost, španělu si takhle nenič a raději si kup basu, nebo rovnou akustickou basu, lepšá radu ti asi nedám.
Nejdřív si o kytarách něco málo přečti. Velmi záhy zjistíš, jakou že to krávovinu sis vymyslel a vybodneš se na to. Jinak natáhni si na tu akustiku 4 baskytarový struny a vyrvi pražce a máš hotovo. Kobyla a krk to zřejmě nepřežijou a hrát to při týhle menzuře bude úplně na h...o, ale směle do toho. Jo málem bych zapoměl budeš asi muset zvětšit drážky v ořechu a zvětšit díry v kobyle.Tak good luck.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Krk a kobyla to nejspis prezijou, teda, pokud bude vubec schopen prostrcit struny skrz maly diry... ta menzura bude imho o tolik kratsi, ze naladeny do standardu ty struny budou celkem viset....
Odprazcovani je narocny podle kvality - ja to udelal malym sroubovackem behem dvou minut.... pokud to budes mit prilepeny, tak to bude chtit nahřát prazec a pomalu vypacit...
Nicmene - zvuk basovejch strun je relativne OK, sustain nic extra ale vcelku se to da. Tenky struny uz znej ale jako by byly tlumeny... leda bys je mel tak o 2-3 tony podladeny.... a pak je to dost o nicem....
Ono kytara i oprazcovana ve vyssich polohach nezni....Flajtr píše:schválně si zkus strunu přimáčnkout na hmatník za posledním pražcem, prostě to nezní.
Odprazcovani je narocny podle kvality - ja to udelal malym sroubovackem behem dvou minut.... pokud to budes mit prilepeny, tak to bude chtit nahřát prazec a pomalu vypacit...
Nicmene - zvuk basovejch strun je relativne OK, sustain nic extra ale vcelku se to da. Tenky struny uz znej ale jako by byly tlumeny... leda bys je mel tak o 2-3 tony podladeny.... a pak je to dost o nicem....
Hodně budem někde...
Díky za radu, asi to zkusím. Ja jsem tu kytaru vlastně zachránil před spálením
Vzal jsem si ji abych na ní spáchal nějaký pokus a asi to zkusím. Jen přemýšlim pořád nad tím krkem,...nevím čím zadělat díry po pražcích a jak zadělat hodně hluboké díry od vyhmataní prstů - kdybych to měl brousit, tak z toho krku nezbude nic 
no jestli tu kytaru chces na pokusy tak ty diry tam bud nech nebo je zatmel kitem co je po vyschnutí hodne tvrdej. ale to taky nevydrzi vecne casem se vysoupe ...srot55 píše:Díky za radu, asi to zkusím. Ja jsem tu kytaru vlastně zachránil před spálenímVzal jsem si ji abych na ní spáchal nějaký pokus a asi to zkusím. Jen přemýšlim pořád nad tím krkem,...nevím čím zadělat díry po pražcích a jak zadělat hodně hluboké díry od vyhmataní prstů - kdybych to měl brousit, tak z toho krku nezbude nic
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Tak jsem ji před 2 měsíci odpražcoval, upravil nulťák a kobylku, natáhl struny a docela to hraje. Jen to E moc nezní. Myslíte že by pomohlo kdybych tu kobylku posunul víc ke kraji? Abych tak zvetšil menzuru.
pokud je to bezpražec tak by to pomohlo. Jinak stará jolana iris bass měla krk s mezurou kytary a taky hrála 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
woro90-1
Ne-e. Jolany měly sice jednotná těla, ale krky byly různě dlouhé a kobylky byly jinde - mám dojem že basy měly teoretickou menzuru 30.5" nebo tak nějak, přesně to oměřím až se mi zas nějaká dostane na stůl.Mastr píše:pokud je to bezpražec tak by to pomohlo. Jinak stará jolana iris bass měla krk s mezurou kytary a taky hrála
Máme ve zkušebně starou irisku a má hmatník tak o 20% kratší než dnešní basy. Možná je kapku větší než kytarový, ale téměř srovnatelný.
přesně takovouhle

přesně takovouhle

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak nevím, jak mají Iris Bass dlouhý hmatník, ale menzura je myslím 31 palců.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Je to tak iriska má menzuru 774mm to je něco mezi kytarou a dnešníma baskytarama.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vyfoť jak to vypadásrot55 píše:Tak jsem ji před 2 měsíci odpražcoval, upravil nulťák a kobylku, natáhl struny a docela to hraje. Jen to E moc nezní. Myslíte že by pomohlo kdybych tu kobylku posunul víc ke kraji? Abych tak zvetšil menzuru.
Tak jsem ji vyfotil, krasivici..
Zkusil jsem tu kobylku posunout ke kraji ale hrala potichu vubec nerezonovala. Necham to asi tak.

Ta červená moc k hnědé nesedí ale to je detail
Každopádně překvapení. Čekal jsem víc "izolepové" práce a něco opravdu hnusného 
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá jak pro Ferdu mravence
Ale pěkná práce.