Ozvučení menšího sálu

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
ASmith

Ozvučení menšího sálu

Příspěvek od ASmith »

Zdravím, za měsíc máme mít 1. vystoupení v hospůdce kde je podium a před nim ještě sál cca 10x7m. A přemýšlím jak to aspon nějak dostačujícně nazvučit pouze s komby, pro upřesnění hrajem rock a hrad rock. 1. kytara je Crate 65W, zpěvák co někdy doprovází má taky Crate 65w a 2. doprovodnej kytarista má Crate 15 W :? a to je právě ten problém, že se bojim, že ho tam neuslyšim, ale při zkoušce ve zkušebně uplně v pohodě proti bicim i tý 65w, ta 15W docela umí hrát :) , ale tam bude na 2. straně pódia, přemejšlel jsem že by se moh ten doprovodnej, kterej hraje většinu songů píchnout do tý 65w což by nám hodně pomohlo co.... Jinak zpěvovku budem mít pujčenou jednu bednu tak předpokládám, že nejlepší by to asi bylo dát takle. Jestli bude zvukař tak by to asi neměl bejt problém s tou 15W a možná by byly i 2 odposlechy, ale o tom pochybuju. Taky mi jde o to, když budou bedny vzadu (aby nás taky slyšel bubeník) tak aby z toho diváci něco měli- abysme nestáli nák moc cestě zvuku, prej je dobrý postavit komba aspon na židle je to tak? ... Vim že je to strašný :D , ale je to 1. vystupko tak to nemusí bejt zvuk jak na "Rock in Rio" :D ,má to bejt jenom nějaká skoukromá slezina, nic moc veřejnýho, ale aby se to dalo poslouchat nejlepší asi bude tam dojet a skusit to.....tady je plánek: http://www.edisk.cz/stahni/12111/podium ... .83KB.html ... a dík za rady ;)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
pavel2
Odborník

Re: Ozvučení menšího sálu

Příspěvek od pavel2 »

No, nejlepší by bylo přesvědčit nějakého zvukaře z okolí, aby vám helfnul.

Jinak by to mělo být asi tak, že "si uděláte zvuk" na pódiu, aby jste se dobře slyšeli a zpěv pořešit kompromisně tak, aby publikum slyšelo a i vy slyšeli.

Ano, komba umístit tak, aby nehrály do nohou atd.

Nezapomeňte, že méně je někdy více, takže vytavená komba a hlasitej bubeník nejsou vždy základem úspěchu.

Je to dost magie, ale "nějak" by to jít mohlo...

p.s. to, že jde o soukromou slezinu nemění nic na tom, že by to mělo být dobře a příjemně
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
ASmith

Re: Ozvučení menšího sálu

Příspěvek od ASmith »

Jasně to jsem potřeboal díky :wink: , takže podle toho plánku by se to eventuelně dalo ne :?: :)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“