Vynechává mi kytara...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
bladman

Vynechává mi kytara...

Příspěvek od bladman »

Zdravim vsechny kytaristy,
nedavno se mi vyskytnul problem a nevim jestli je to kytarou, kombem nebo kabelem...
Mam tuto sestavu: kytara-IBANEZ GRX 20 BKN, kombo-IBANEZ TBX 30R 30W, kabel-IBANEZ STC 20L (jeden jack normalni druhy zahnuty)...
Z niceho nic zacala pri hrani vynechavat kytara tak jak vynechavaji kytary pri zlomenem kabelu...
Vzal jsem tedy zkousecku a premeril odpor v kabelu ktery byl normalni...
Tak jsem ho jeste zkusil a porad vynechaval, vzal jsem tedy druhy kabel, zapojil ho a nestacil jsem se divit...
Delal to same, vynechaval... Tak jsem ho premeril a i v tomto kabelu byl odpor vporadku...
Domluvil jsem se teda s kamosem ze to pujdu vyzkouset na zkusebnu s jinym kombem i kabelem nez mam...
Konkretne jsem to zkusil na kombu MARSHALL MG101FX s kabelem STAGG SGC6PL (jedej jack normal a druhy zahnuty)...
Vysledek byl pro me zklamanim :( , porad to vynechavalo, nevim co s tim je tak se obracim na toto forum s nadeji, ze mi pomuzete najit skryty problem...
Predem diky za odpoved...
speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: Vynechává mi kytara...

Příspěvek od speed8 »

Co samice na kytaře, v pořádku?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Uvolněný nebo zkorodovaný kontakt samice, studeňák, odpadený drát. A nebo něco podobného u volume potu, špatný přepínač. Když umíš měřit odpor, určitě to najdeš. V kytaře.
bladman

Příspěvek od bladman »

Pojem samice je vztup na kabel do kytary? Pokud jo tak na ten jsem se dival a kontakty jsou vpohode a koroze nehrozi diky udrzbe...
Prepinac mam porad na stejne poloze tak by to nemuselo byt tim...
Jo to najdu, kytara neni az tak slozita elektronika...
Jeste bych se rad zeptal co je ten studenak...
bladman

Příspěvek od bladman »

Nemas tim studenakem na mysli studeny kontakt? Jakoze cin co byl pouzit k pajeni poradne nedoleha k dratu...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Studený spoj, na definici s**e pes, prostě je to blbě spájený :) (málo prohřátý, moc prohřádý, málo cínu, moc cínu, kontakty nedolíhají, drží jen cínem = velkej přechodovej odpor...) zkus to propájet, to pomáhá.
bladman

Příspěvek od bladman »

Stacilo rict "ano"... Ale i tak diky, konecne jsem doma tak jdu rozebirat... Dam echo cim to bylo ;-)... Dik a zatim...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“