Guitar Rig 4 pomoc

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Elmaker

Guitar Rig 4 pomoc

Příspěvek od Elmaker »

Ahoj, vlastnim guitar rig 4 a vubec mi nereaguje na kytaru... nemam tuseni v cem by mohl byt problem, jedna se o muj prnvi kontakt s propojenim elektriky a PC. Kytara mi hraje v bednach ciste zvuky, takze zapojeni by melo byt v poradku. Je pichla do samotneho Line-in ve zvukove karte Realtek high definition audio 7.1 a operacni system mam win 7. Pokud s tim ma nekdo zkusenosti prosil bych o radu.

Dekuji predem
Paris
Rádce

Re: Guitar Rig 4 pomoc

Příspěvek od Paris »

musis nastavit line-in jako vstup pro nahravani (v mixeru toho realteku, pripadne windowsim).

edit1: a mozna znovu pred kazdym spustenim GR po restartu (si to odminule obcas nechce pamatovat).

edit2: mimochodem .... strkat kytaru do takovy zvukovky neni dobry napad (prinejmensim ti bude chcipat signal, jak budes tocit s volume na kytare). mozna by to trosicku lip slo z vystupu komba (treba sluchatkoveho), jestli nebudou problemy s latenci (zkus kdyztak asio4all, ale jak nezvlada zvukovka, moc to nepomuze).
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

mam nastaveno line-in jako vychozi a ASIO4all mam nainstalovany....

edit: kde to nastavim jako vstup pro nahravani?? v tom win 7 se blbe orientuju mam ho nove.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja ted presne nevim (W7 mam na pujcenym notebooku jenom), nekde v trayi byl reproduktorek a pravym tlacitkem mysi slo vyvolat menu, kde na druhy (nebo treti) karte byl record input. tam sem nastavil line in a udelal z nej default input.
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

Tak presne to mam:) v necem jinem by to nemohlo byt?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no .. spis to v necem byt musi.
1) zkus zvednout latenci v asio4all ... tak na 2048 samplu (aspon pro zacatek. pak budes snizovat kam az to pujde).
2) prekontroluj nastaveni GR (na asio4all) a taky nastaveni asio4all na ten realtek.
3) vypni vsechny programy, co by si mohly realtek narokovat pro sebe. (klidne vypni systemovy zvuky windows)
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

tu dvojku napis jak uplnymu volovi prosim:)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no .. myslim tim, ze si v ASIO4ALL panelu nastavis ten Realtek (zapnout, nastavit vstup a vystup, atd...) ... a v Guitar Rigu nastavis vstup a vystup na ASIO4ALL.
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

jo tak, tak tohle taky mam....:(
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v ovladacim panelu ASIO4ALL je ten reatek rozsviceny? (ted se nemam moznost podivat do tech W7, ale nejsou tam jakoby krizky?)

nebo ... zkus vypnout ASIO4ALL ... a v Guitar Rigu nastav primo tu Realtekovou zvukovku (jako directsound zarizeni). a obcas mrkni do toho panelu s volbou vstupu ... me to zlobilo tam (nechtelo to drzet, vracelo se to na mikrofon...)
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

uz mi reaguje nahore in a out v GR ale nic jinyho :D

edit: v asio mam aktivni realtek na plny samples a GR mam nastaveni na asio
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Elmaker píše:v asio mam aktivni realtek na plny samples
"na plny samples" je na kolik? to taky muze byt nekolik vterin ... zkus 2048 nebo 4096 (nebo nekde mezi tim) ... nebo proste maximalne jednotky tisic samplu.
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

2048 je maximum dal to nejde
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hm ... jdu pro ten notebook ... a podivam se, jestli me neco nenapadne....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jo ... nemas v Recording u toho LineIn zaskrtly "Listen to this device"? (pak to pres GR nehraje)
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

to jsem si taky vsiml a vypl to... jsem ted na nove urovni preinstaloval jsem GR a uz mi jdou efekty... ale maj sekundu zpozdeni a navic mi z niceho nic lita hodne out a to ma za pricinu praskani a sumeni
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zpozdeni nastavis v tom panelu ASIO4ALL ... cim mensi, tim vetsi zatez na kartu a procesor ... zkus snizovat.

ale jestli mas takovy problemy uz na 2048 samplech, tak z toho asi nic moc nebude. navic ten vstup neni impedancne prispusobeny pro kytaru (proto by nouzove bylo lepsi protahnout to aspon pres sluchatkovy vystup komba). resenim je specializovana zvukova karta (vetsinou pro USB).
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

ono to out praska i kdyz je jen otevreny program.. ejstli to neni tema efektama.....
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

problem vyresen, stacilo si pohrat s cudlikama co tam jsou v programu.... MOC ti dekuju opravdu jsi mi hodne pomohl:)
Elmaker

Příspěvek od Elmaker »

Ikdyz jeste jedna vec by me zajmala.... Jde s timto programem zaroven prehrat i MP3 k tomu?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“