Prosím o názor SOUNDSATION DG120CT

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jachymenes

Prosím o názor SOUNDSATION DG120CT

Příspěvek od jachymenes »

Ahoj, chci se učit hrát na kytaru a vybírám nějakou prvotinu, moje jediná podmínka je aby to byla elektroakustika. Narazil jsem na tuto SOUNDSATION DG120CT http://kytary.cz/soundsation-dg120ct-bk/HN113259/ . Jaký je Váš názor na tuto kytaru? Je vhodná pro začátečníka? Neudělám s koupí této kytary chybu? Díky moc
Paris
Rádce

Re: Prosím o názor SOUNDSATION DG120CT

Příspěvek od Paris »

naucit se na to jiste da, ale musis si ji dojit vyzkouset (lepe s nekym, kdo nastrojum trochu rozumi) - jestli je v poradku (prohnuti krku, prazce, mechaniky, atd...). ... a trochu se mi nelibi to drevo ... ozvucna deska z lipy, ta mozna nebude hrat tak, jak si predstavujes... (mozna by bylo lepsi pritlacit 620 penez a poridit toho corta 810E)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

A proč tak nutně potřebuješ na naučení se elektroakustiku? :roll:

Jinak tuhle kytaru bych tedy rozhodně nebral...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
jachymenes

Můžu ještě poprosit nějaké reakce na tyto dvě kytary?
Tato je sice akustická, ale to bych nějak překousl http://kytary.cz/ibanez-v72e/HN082672
A tato je elektroakustika, k té bych se přikláněl více http://kytary.cz/tenson-d10ce-bk/HN089782
Díky moc
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Znovu bych polozil dotaz, proc nutne potrebujes elektroakustiku. Z akustik bude v tehle cenove relaci lepsi vyber.
jachymenes

...EDGE... píše:Znovu bych polozil dotaz, proc nutne potrebujes elektroakustiku. Z akustik bude v tehle cenove relaci lepsi vyber.
Protože mi přijde elektroakustika všestranější. U hraní u ohně je to pochopitelně jedno, ale až se naučím základy a budu si chtít pořádně zahrát, tak zapojení do komba nebo do PC mi přijde fajn. Hlavně v pc se s tím dá ještě vyhrát.
...EDGE...

Ja byt tebou tak spis vezmu akustiku, elektroakustiky v tehle cene stoji fakt za mizivy koudel ;)
Akustika je sama o sobe vsestranna dost, a kdyztak do ni casem dokoupis snimani, to se taky da.
jachymenes

...EDGE... píše:Ja byt tebou tak spis vezmu akustiku, elektroakustiky v tehle cene stoji fakt za mizivy koudel ;)
Akustika je sama o sobe vsestranna dost, a kdyztak do ni casem dokoupis snimani, to se taky da.
A co ta Ibanezka tedy? Dala by se?
http://kytary.cz/ibanez-v72e/HN082672/
...EDGE...

Nehral jsem na ni, ale mam pocit, ze jsou na ni vesmes kladne nazory.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

A co ta Ibanezka tedy? Dala by se?
me pripadala dostatecna k uceni. ma syrovejsi, takovej vic "dratovej" zvuk. me se to libilo (drnkal sem na nakyho corta a epinu, co staly vedle. ty byly malicko mekci, prijemnejsi na romanticke pisne asi....)

ALE, zajdi nekam a zkus. napriklad v kytarach maj toho na prodejne dost, aby sis udelal predstavu. umet hrat nemusis, staci udrzet 3-4 akordy...

a porad plati "musis si ji dojit vyzkouset (lepe s nekym, kdo nastrojum trochu rozumi) - jestli je v poradku (prohnuti krku, prazce, mechaniky, atd...)", u tech soundblablaneco a tensonu dvojnasob.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jachymenes píše:zapojení do komba nebo do PC mi přijde fajn. Hlavně v pc se s tím dá ještě vyhrát.
to ano. tech moznosti je hodne potom.
ovsem pokud je tvym cilem nahrat "zvuk akusticke kytary", tak lepsi sluzbu udela mikrofon.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak bych zapomněl na 70% výše řečeného, otevřel e-shop a kouknul se na ceny Cort AD-810 nebo 880, zároveň neřešil elektrifikaci nástroje a pokud ti to sedne do finančních omezení, tak pak bych vyrazil jeden z těch Cortů koupit.

Soundsation totiž určitě není akustika, která by k něčemu byla, Ibanez V mě v poslední době vždy silně zklamal (i když dříve jsem ho docela chválil, poslední 2 nebo 3 kousky, co jsem držel, nebyly nic moc), a elektroakustika v téhle ceně je blnost. 1) nebude hrát nic moc 2) až budeš v situaci, kdy bys elektrifikaci využil, tak ti bude jasné, že je koupit celkově lepší nástroj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nero píše:Tak bych zapomněl na 70% výše řečeného, otevřel e-shop a kouknul se na ceny Cort AD-810 nebo 880, zároveň neřešil elektrifikaci nástroje a pokud ti to sedne do finančních omezení, tak pak bych vyrazil jeden z těch Cortů koupit.

Soundsation totiž určitě není akustika, která by k něčemu byla, Ibanez V mě v poslední době vždy silně zklamal (i když dříve jsem ho docela chválil, poslední 2 nebo 3 kousky, co jsem držel, nebyly nic moc), a elektroakustika v téhle ceně je blnost. 1) nebude hrát nic moc 2) až budeš v situaci, kdy bys elektrifikaci využil, tak ti bude jasné, že je koupit celkově lepší nástroj.
Bod 2) - přesně tohle jsem chtěl napsat taky. Na učení elektroakustiku nevyužiješ. Až ji budeš potřebovat, tak ti určitě nebude vyhovovat nástroj za 2500,-. Dal bych na rady nekupovat zatím elektroakustiku. Pokud nemáš v plánu hned začít zkoušet s dalšími hráči.

Začíná mě opravdu děsit stav hudebních nástrojů. Cena se tlačí za každou cenu dolů, protože to lidí chtějí. Ale nesmí se zapomenout, že nástroj je od toho, aby hrál. A ne od toho, aby vydával zvuky. :!: Elektroakustika za 2200,- je prostě naprostá blbost.To nemůže fungovat. Pokud budeš chtít něco co už trochu hraje a má to snímač. Tak se musíš posunou o několik tisíc výš. Vybírat se dá už od těch 6-8tis. Ale co je pod tím tak nemůže mít kvalitní elektroniku.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“