Metal (JCM/JCM-DSL/JVM/TSL)???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Shrink

Metal (JCM/JCM-DSL/JVM/TSL)???

Příspěvek od Shrink »

Co si myslíte, jaký z řady Marshallů (JCM[800/900]/JCM-DSL/JVM/TSL), má největší Gain (popř. Nejlepší hlava na metal, bez krabičky)... :wink: :?:
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal (JCM/JCM-DSL/JVM/TSL)???

Příspěvek od rain »

Shrink píše:Co si myslíte, jaký z řady Marshallů (JCM[800/900]/JCM-DSL/JVM/TSL), má největší Gain (popř. Nejlepší hlava na metal, bez krabičky)... :wink: :?:
Nejlepší hlava (na metal) je JCM800 - a má nejmíň gainu, s krabičkou nebo bez... co na tom záleží...
Shrink

Příspěvek od Shrink »

Jasný, a jestli se můžu zeptat, co takhle JVM a TSL, to by bylo tak nastejno s tou urovni gainu co?
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

JCM 900 musi stacit.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

To jsou špatně položené otázky.
A co je to jako ten metal?
TSL/DSL (tzv. "moderní zvuk") je trochu něco jiného než "klasika" 800/900 a některé modely 900 jsou zas dost jinde než stará dobrá 800, JVM by měl být "vše v jednom", což se mi potvrdilo pouze částečně (a má to na mě moc kroutítek).
Nezbývá než zkoušet, zkoušet a zkoušet. Gain není všecko, 800 nakopnutá nějakým screamerem rozseká nacucky kdejaký modern hi-gain. Můžeš třeba donekonečna laborovat s koncovýma lampama (EL34/KT88...) atd....
Všechno je to o tom jestli se líbí/nelíbí.
Shrink

Příspěvek od Shrink »

Zkoušet nemám kde, bohužel zkoumám jen recenze a špatné nahrávky na youtubu apod... To málo, co jsem chtěl slyšet, tak jsi mi sem napsal. Za to dík moc. Protože rozdíly mezi JVM a TSL nejsou tak moc na netu rozepsane, ale je mi jasné, že nejlepší bude zkoušet a zkoušet... Teď mám sice zálusk na ENGL, ale zkoumám i rozdíly u Marshallu. Mám rád modernější a hutnější zvuk, tak asi nějaký ten ENGL bude pro mě snad jasnou volbou (VHT/MB/Rivera... za to už se chce moc peněz). :?
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

To je těžko radit. Nevím jak jsi zkušený/nezkušený, jestli to je první pořádný apec nebo desátý a chceš změnit styl/zvuk...
Od Engla bych bral 100% Ritchie Blackmoora - to je vpodstatě hotrodovaný Marshall - IMHO z englů nejlepší zvuk, ať kroutíš jak kroutíš díky jendoduchému (blbuvzdornému) ovládání.
Shrink

Příspěvek od Shrink »

Ok, dobré vědět. Jako teď kdybych si koupil toho Blackmora, tak je to první POŘÁDNÝ apec a styl změnit nechci, zatím hraju na dost nižší řadu Apmů, což je kombíčko Laney LV300 (před tím jsem si pujčoval LINE6 SPIDER VALVE 100 W), i když je to Lampa, tak se mi AmpModeling šíleně zhnusil, tak mám radši rád "čisto krevnou lampu", ale teď si kupuji Box (2xG12T-75) a hodně jsem přemýšlel o ENGL (50-Thunder / Screamer) a nakonec přejít na V30 (2x). Jsou to přece jenom dostupnější ceny, než-li ten Blackmore. A co se týče ještě té hlavy, tak mám zálusk spíše na 50W s 212 box, než li nějaký 100W 412, přijde mi to zbytečné.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

na metal urcite JVM,mal so dost dlho 800 a kamos ma doteraz 800 -2205 a ked to porovnam tak jvm je uplne inde, 900 mal gitarista co so mnou hral u mna asi rok tak tu mam vyskusanu dost tsl a dsl som skusal.mne osobne sa nepacili,jvm je popici na vsetko aj na cisty,ma zapojenie fendra,to ze ma vela stelatorou/termin z fora :lol: / iba tak vypada je to styrkanal a hotovo,ma ale dva mastre,modern a vintige,natocis na tom 800-vku fakt v pohode keby si ju chcel,super slucku ma ,ja pouzivam iba hlava-bedna a efekt iba dd6 mam ho zapnuty stale,a jvm ma fakt pekny digi reverb,najlepsi marshall co som mal zatial a dost som ich mal aj inych aparatou,a ten cisty je fakt vymakany aj ked na nom moc nehram vacsinou hram na 4-ty kanal vsetko na plno iba stredy trochu dole :twisted: :D jaj a jvm410h mam
Naposledy upravil(a) mirostrat dne 7.11.2010 23:54, celkem upraveno 1 x.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Shrink

Příspěvek od Shrink »

mirostrat píše:na metal urcite JVM,mal so dost dlho 800 a kamos ma doteraz 800 -2205 a ked to porovnam tak jvm je uplne inde, 900 mal gitarista co so mnou hral u mna asi rok tak tu mam vyskusanu dost tsl a dsl som skusal.mne osobne sa nepacili,jvm je popici na vsetko aj na cisty,ma zapojenie fendra,to ze ma vela stelatorou/termin z fora :lol: / iba tak vypada je to styrkanal a hotovo,ma ale dva mastre,modern a vintige,natocis na tom 800-vku fakt v pohode keby si ju chcel,super slucku ma ,ja pouzivam iba hlava-bedna a efekt iba dd6 mam ho zapnuty stale,a jvm ma fakt pekny digi reverb,najlepsi marshall co som mal zatial a dost som ich mal aj inych aparatou,a ten cisty je fakt vymakany aj ked na nom moc nehram vacsinou hram na 4-ty kanal vsetko na plno iba stredy trochu dole :twisted: :D jaj a jvm410 mam
Dobré, dík moc za názor ;-)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Shrink píše:Ok, dobré vědět. Jako teď kdybych si koupil toho Blackmora, tak je to první POŘÁDNÝ apec a styl změnit nechci, zatím hraju na dost nižší řadu Apmů, což je kombíčko Laney LV300 (před tím jsem si pujčoval LINE6 SPIDER VALVE 100 W), i když je to Lampa, tak se mi AmpModeling šíleně zhnusil, tak mám radši rád "čisto krevnou lampu", ale teď si kupuji Box (2xG12T-75) a hodně jsem přemýšlel o ENGL (50-Thunder / Screamer) a nakonec přejít na V30 (2x). Jsou to přece jenom dostupnější ceny, než-li ten Blackmore. A co se týče ještě té hlavy, tak mám zálusk spíše na 50W s 212 box, než li nějaký 100W 412, přijde mi to zbytečné.
ja mam na to framus 2x12 a fakt dobry zvuk,pocul som hentie engle na koncertoch ked sme sniekym hrali a na prve pocutie dost ohurujuce su ale casom podla mna z toho leze furt rovnaky sound ,ked dobre vypalujes na gitarke tak skus ten marshall prekvapi ta svojou variabilitou na vsetko ne len na metal ale musis fakt vypalovat lebo henten marshall neojebes :wink: a ja by som uz 800 nechcel .podla mna to neni az taky hi -gain ,no a asi pred troma dnami som si dal dokopy rozjebany emg-89 na strate som to pichol do jvm a masaker,piskacky a iba gitka aparat a bedna dalej ma unikatny footswitch co napajas normalne dvojlinkou kablom jack-jack ale 24 zvukou na tom mas nastavenych,pohras sa hodinku so zvukmi a mas komplet nastavenie aj so smyckou -no parada,pre niekoho mozno zlozite ale ked niekto ma na to rychlost/metalisti su neni lemry/tak to ma za chvilku nastavene
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Martol

Příspěvek od Martol »

Měl sem taky asi půl roku JVM, konkrétně 410h a musim řict, že je to dost našlapanej apec co se týče výbavy a ovládání. Je to tak trochu "jinej" marshall, konstrukčně hodně moderně pojatej, zvuk je dobrej tedy i na malý hlasitosti, hnal sem to přes 1960 a preamp a master asi na půlce bez PA na akci žádnej problém, tlačí to teda fest. OD1 a OD2 kanál má gainu uplne fest, přes Ibanez S7320 gain na orange kanálu asi 3/10 na metalcore/HC uplne v pohodě, má to hodně rychlej odpich na pravačku, takže na metal a takovýto na basových strunách džždžždžž super. Záleží ale jakej metal myslíš, možná by se našel i jinačí apec v této cenové relaci, takový peavey 6505 třeba. JVM je hodne univerzalni apec, takze neni problem nakroutit cokoliv.
rene

Příspěvek od rene »

Mně třeba přišlo to JVM poměrně nudný. Jako je to modern aparát, na tvrdší styl ideální, ale za sebe bych šel do osmikila, myslim že to má i víc dynamiky a ten zvuk mi přijde mnohem chytlavější. Tohle je už spíš asi jak na to každej nahlíží a co má rád. Já spíš dam přednost Zakku Wyldovi než Dave Mustainovi.
Btw rozdíl mezi 50W + 2x12 bedna a 100W + 4x12 bedna je především zvukový než výkonový rozdíl
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
dalabo

Příspěvek od dalabo »

JVM sem jenom zkoušel. Podle stylu bych šel klidně do JCM900 Higain Dual reverb nebo Anniversary: trojkanál co koupiš kolem 20 na inzerát.
(Nebo Engl)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

osmistovka (2203, 2204) je klasicky zvuk (pro me osobne pocatek modernich kytarovych aparatu lezi prave v tomto zesaku) ale rozhodne neni samospasitelna - ono totiz ty korekce moc dobre nereagujou a vlastne to umi jen jeden zvuk (i kdyz super). opet zalezi na stylu, na nejaky 80s heavik asi klidne 2205 nebo devitistovku, na tyhle zesaky vznikly kvanta skvelych nahravek a spousta kapel je pouziva nazivo se super vysledky (treba nedanvo jsem slysel na devitistovky hrat coheed and cambria a BOMBA!). DSL / TSL uz jsou moderneji naladeny a to JVM ma asi nejvic gainu z jmenovanych.

obecne mi prijde na vylozene metal samotna osmistovka bez silnych snimacu (rozumej napriklad EMG81 nebo opravdu silne pasivy) malo nagainovana, nicmene celkem elegantne to resi plejada nejruznejsich nakopavacu.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

JVM 205H, nebo 210H (nejsem si jistej od xichtu vypadaj stejně) měli v matrixu ve zkušebně mám s nim několika zkouškovou zkušenost a nějak mě to nenadchlo, takový dost suchý, v porovnání třeba s DSL tomu chyběla taková ta masitost... těžko radit, každej má jiný uši a jiný potřeby
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
rene

Příspěvek od rene »

Jestli se nepletu tak v Matrixu k tomu maj ty blbý MC boxy od Marshallu. Když ten zesák hraje přes něco pořádnýho tak je to dost markantní rozdíl.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

rene píše:Jestli se nepletu tak v Matrixu k tomu maj ty blbý MC boxy od Marshallu. Když ten zesák hraje přes něco pořádnýho tak je to dost markantní rozdíl.
Myslím že se nepleteš. Každopádně zvuk v Matrixu nic moc, přešně jak píše Shmootik, chybí tomu objem, je to tak trochu písek.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ono ani marshall ani mesa bongo ani iny aparat vseobecne neni idealny ale pre konkretneko cloveka moze byt ideal hocico,sak kukni jaky chlapi maju jake baby a hned ti to je jasne, takze rady su na to ze ked sa niekomu paci blues tak asi pre neho je iny aparat jak pre metalistu,a bluzista si tiez vybera z urcitych typov iny muzikant tiez ale tazko radit ked sa niekomu lubia aj tlste aj chude aj vysoke aj nizke a este k tomu od 10-sat do 60-sat :lol: ja mam taku malu dodavku dvojdverovu a moja svokra si sadala dozadu ,tak ze sa vyjebala ze ju mesiac rit bolela, pre nu je moje auto hrca,ale pre mna je na koncerty super lebo tam dam aparat a 5-ludi :lol:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mirostrat píše:ale tazko radit ked sa niekomu lubia aj tlste aj chude aj vysoke aj nizke a este k tomu od 10-sat do 60-sat :lol:
Tak to mám třeba já, a vyřešil jsem to zatím vždycky tak, že jsem si nevybíral - počkal jsem, až mě nějaká dostatečně zaujme. Malá prdelatá hnědovlasá, štíhlá blondýna s klarinetem, křehká tmavovlasá výtvarnice, vysoká a výrazně ženská tanečnice, prostě jsme se nějak našli. Takže nešpekulovat a zkoušet! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“