efekt ZOOM G2.1u
Pravidla fóra
-
broukk
efekt ZOOM G2.1u
zdrarec, nemáte někdo tento efekt, už se tady o něm jednou mluvilo ale nic moc informací tam není. Chci se zeptat na váš názor, popřípadě mi doporučte nějakej multi efekt do 3500Kč. diky
Re: efekt ZOOM G2.1u
Já mám G2.1u, je tam toho strašně moc a za dobu co ho mám (4 měsíce?) se v něm pořád uplně nevyznám, ale tak to je skoro u všech mulťáků. Nevím jak je U ve srovnání s NU ale před tranzistor se to dá. Akorát by tam mohl být vetší rozsah gainu.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
-
broukk
co jsem se díval, tak je mezi G2-1u a G2-Nu rozdíl jen v tom, že jeden má a druhý nemá pedál, ale zas je mi divný, že ten s pedálem je skoro 2x dražší. Ten bez pedálu si chci koupit kolem nového roku a nevím, jestli to bude dobrá koupě nebo ne ale multiefektů v této cenové kategorii moc není.
Na kytarách.cz je v tom zmatek teď sem se díval sou tam stejný obrázky.Mezi ZOOM G2.1u a ZOOM G2.1Nu je rozdíl. Ty Nu jsou novější a mají více možností atd..
G2.1Nu

G2Nu

G2u

G2.1u

Takže ta jednička značí že má pedál a U nebo Nu řadu (Nu je novější, tudíž dražší). Poradit co je lepší ti neporadím, pročti si recenze, a Učko s pedálem je o 1000,- dražší než bez.
Já sem ale koupil ojety G2.1u za litr kde nešel přepínač, vyčistil sem kontakt a šlape jak nový
Na kytarách.cz Stojí NU2.1 5300,- a ten U2.1 3800,- (oba s pedálem)
G2.1Nu

G2Nu

G2u

G2.1u

Takže ta jednička značí že má pedál a U nebo Nu řadu (Nu je novější, tudíž dražší). Poradit co je lepší ti neporadím, pročti si recenze, a Učko s pedálem je o 1000,- dražší než bez.
Já sem ale koupil ojety G2.1u za litr kde nešel přepínač, vyčistil sem kontakt a šlape jak nový
Na kytarách.cz Stojí NU2.1 5300,- a ten U2.1 3800,- (oba s pedálem)
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
-
broukk
jj dik za info, no já uvažuju asi o tym G2Nu, ten stojí na muzikeru 2700.-, kdešto s pedálem 5000.-
Tak máš tam wah, atd, atd...

Já to ale nějak nevyužívám, volume si stáhnu na kytaře a kvákat ještě nekvákám

Já to ale nějak nevyužívám, volume si stáhnu na kytaře a kvákat ještě nekvákám
-
broukk
a je lepší G2Nu nebo G2.1u? asi g2.1u že, je dražší ale zase starší a s horším displayem
Když chceš tak dražší není
. Říkám, to NU neznám, ale asi to bude mít dalších x vecí z kterých využiješ jenom zlomek. Pročti si u obou co umí, pak se zamysli co od nich čekáš snad se pak rozhodneš. Ono tak těžko říct, s pedálem tam máš wah a další si myslim využitelný věci a je zbytečný kupovat něco lepšího když to pořádně nevyužiješ. Má looper, to Učko nemá a víc vecí ale otázka jestli je budeš používat.
G2NU
G2NU
● Efektovych typov: 83 ● Efektovych modulov: 9 ● Pamat: uzivatelska 100 + pevna 100, Spolu 200 ● Samplovacia Frekvencia: 96kHz ● A/D Konverzia: 24bit, 64nasobny over-sampling ● D/A Konverzia: 24bit, 64nasobny over-sampling ● Signalovy Processing: 32bit ● Frekvancny rozsah: 20Hz - 40kHz + 1.0dB, -3.0dB (10kΩload) ● Displej: 128 x 64pixel, 1.9-palca bakelitovy LCD ● Vstup: 1/4'' phone jack ● Rated input level: -20dBm ● Vstupna impedancia: 1MΩ ● Výstup: 1/4'' stereo phone jack (Line / headphones combined) ● Maximalna vystupna uroven: +5dBm (Output load impedance: 10kΩ or higher) ● Sluchadlova vystupna uroven: 20mW + 20mW into 32Ω load ● Ovladacie vstupy: Expression pedal, Foot switch ● USB Interface: 16bit, 32kHz/44.1kHz/48kHz ● Podpora OS: Windows XP/Vista/7, Mac OS X v10.4/10.5/10.6 ● S/N: 120dB ● Odstup od šumu: -100dBm ● Napajanie: AA size(LR6)battery x 4, AC adaptor (AD-16: DC9V/Center negative/500mA), USB bus power ● Zivotnost baterii: 6.5 hours (s alkalickymi batteriami) ● Rozmery: G2Nu=166(D) x 160(W) x 64(H)mm, G2.1Nu=169(D) x 260(W) x 67(H)mm ● Váha (bez batterii): G2Nu=800g, G2.1Nu=1300g ● Volitelne prislusenstvo - nie je v suprave: Expression pedal (FP02), Foot switch (FS01)
Uplne prepracovana tvorba zvukov použita technologicky najvyspelejšia spektrálna analýza, impulznavinikajuca odozva a frekvenčný rozsah dát, takže všetky nové nastavenia ponúkané na G2Nu/G2.1Nu najrealistickejšie s modelov, ktorý sme kedy vytvorili. Má k dispozícii 20 modelov zosilňovačov legendárne gitarove a stompboxy, s presne jemne-ladenymi akustickymi aspektami, ako je nastavenie zosilnenia, rozsah a harmonicky charakter. Okrem toho si môžete vybrať z 10 originálnych zvukov vytvorených firmou ZOOM, vytvorených pre vynikajúce atributy, jasnosť a prítomnost, zachytávajúce vaš dynamický rozsah s jemnymi nuanciami, s tonom po ktorom ste vzdy tuzili...
G2Nu/G2.1Nu funguje aj ako audio rozhranie, mozete nahrať priamo do počítaču pripojenim cez USB kábel. Všetky vaše nastavenia zvuku používané pri skúške alebo na živom vystúpeni možno zaznamenať do vášho DAW software. Priame monitorovacie funkcie eliminuju akékoľvek problémy s latenciou, zabezpečujú reálne podmienky a štúdiova prevádzka je bez problémov...
Softvér je k dispozícii na stiahnutie zadarmo a umožňuje používať počítač intuitívne vytvárať, upravovať a ukladať svoje vlastné, osobné zosilňovače a nastavenia efektov. Použite náše "grafy" ktore umoznuju ukázať, vizuálnu reprezentáciu tónovej charakteristiky jednotlivých prednastavených nástaveni. A amp / účinny typ radenia vám pomôže rýchlo nájsť tón, ktorý hkadate. Pomocou drag and drop zmeny usporiadania v SW toto umožňuje editáciu zvukov jednoduchov a zábavnou formou, a dokonca môžete stiahnuť najnovšie vzory online. Môžete dokonca zdieľať svoje upravy s ostatnými, alebo si stiahnite patche, ktore niekto iný vytvoril...
Všetkých 30 drive zvukov sú špeciálne modelovacie algoritmy navrhnute špeciálne pre linku nahrávania. Jednoducho zapnite DIRECT tlačidla na hornom paneli a vychutnajte si dynamické zosilňovače a siroku skalu zvukov, ktoré maju ideálne vlastnosti a ozvučenie pre odozvu do audio systému alebo slúchadiel. Samozrejme, že tento systém funguje dokonale aj pre priame nahrávanie do aplikácie DAW cez USB audio rozhraní...
Nastavenia zvukov Steve Vaia - G2Nu/G2.1Nu obsahuje aj 20 vysoko kreatívnych a všestranných nastaveni vyrobenych pod dohľadom majstra gitaristu Steve Vaia. Súčasťou ponuky tohot noveho zariadenia sú desiatky predvolieb, ktoré autenticky prezentuju aj zvuky starsiych ročníkov rockovychj zvukov z šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov, plus štýly mnohých slávnych umelcov dneska.Dodávame 100 nastaveni - zvukov, priamo z multiefektu s fabriky a môžete vytvoriť svoje vlastne zvuky v 100 nastaveniach priamo na pedáli v uzivatelskej pamati...
Jadro efektu ZFX-3 processor - Pre vytvorenie bohatej zmesy harmonických v celom frekvenčnom rozsahu, ktoré sú špecifické pre elektronkove zosilňovače, budete potrebovať silný, rýchly procesor. Vďaka vysokemu rozlíšeniu a spracovaniu signálu pomocou vzorkovania 96 kHz a 24-bitový A / D / A konverzie, pomocou moderneho ZFX-3 zvukoveho procesoru sa vykonáva komplexné digitálne modelovanie s pouzitim najnovsej technológie, ktore presvedčivo emuluju tie jemné vlastnosti lampovych zosilňovačov...
Jednou z najdôležitejších a užitočnych novych veci na G2Nu/G2.1Nu je jeho veľký 1,9 palcový displej. Táto nová obrazovka umožňuje vytvárať vlastné zvuky a konfiguraciu velmi lahko. Ale má tiež zjednodušené rozhranie, s tromi veľkými ovládacimi gombíkmi, takže celkove ovladanie je jednoduché a intuitívne.
Od štandardných až po pokročile, obsahuje nova G2N, deväť modulov s 83-vysoko kvalitnymi efektami, ktore poskytujú neprekonateľnú flexibilitu a farebné variácie. Vyberte efekty ako MXR Dynacomp, preslávený svojou mimoriadnou kompresiou, Vox efekty a ďalšie renomovane ako Crybaby wah pedál, štyri typy chorusov s veľkou hĺbkou a atmosférou a šesť typov reverbu, s transparentnou jasnostou, dynamický flanger, ci tremolo s voliteľnou moduláciou priebehu, harmonizované Pitch Shifter,y multi-tap delaye, reverzne delaye a veľa ďalších.
Vstavaný z-do 6-pásmový grafický ekvalizér bol navrhnuty špeciálne pre elektrickú gitaru. Zabudovany rozhodujúci strednofrekvenčný filter, ktorý určuje, tónovu kvalitu (400 Hz, 800 Hz, 3,2 kHz, 6,4 kHz), umoznuje nastavit pozadovane vlastnosti. Spodná (160 Hz) a high-end (12 kHz) sú upravené s specialnym typom krivky. To dáva kompletné tón riadiace funkcie pre live hru i studio.
-
broukk
no, mám ještě na rozhodnutí čas, každopádně se budu rozhodovat mezi G2Nu a G2.1u. a neviš ještě prosimtě jakej je rozdíl mezi G2.1u a G2.1Nu? asi ten G2.1Nu má více vymožeností ale nevím... myslím že ty N mají aji ladičku a ještě cosi, protože mají lepší ten display. Každopádně dík za info, udělal si mi v tom pořádek 
Ladičku má aji Učko ale Nu ma prostě víc pi***inek
na displayi Učka se vyznáš hned. To sou sloty na efekt který si nakroutíš. Dáš si tam např.: overdrive, dealy, reverb,něco nakroutíš na eq. a bude se ti to líbit tak si to uložíš do te paměti a nemusíš to znova ,,nakrucovat".
OT- Kytara v tvojem avataru je GRG 170?
OT- Kytara v tvojem avataru je GRG 170?
-
broukk
kytara, kterou mám na avataru si chci teprve pořídit, poté co si koupím efekt (mám Fender squier strat od kámoše za 2000
) je to Ibanez GRG170DX-BKN 
GRGéčko 170ku mám ale modrou
přecházel jsem ze stagga a byl to veliký rozdíl. Teď se stačí naučit jenom něco hrát
budeš kupovat novou? Já sem měl štěstí jak sviň- sem si ji měl vyhlídlou ale nějak jsem ji kupovat ještě nechtěl. Pak byla na inzerci za 3500,- tak jsem ju okamžitě bral, bylo to sice naslepo
ale byl sem domluvený že ji můžu vrátit. Jsem její 3. majitel a je uplně jak nová. Fakt parádní, můžu doporučit 
Pro ty co ve svych multiefektech nevyznaji je treba tady http://guitarpatches.haax.se/ spousta patchu...mam zoom g2 a nasel jsem tam par slusnych patchu
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
můj věčnej problem..Zejus píše:Pro ty co ve svych multiefektech nevyznaji je treba tady http://guitarpatches.haax.se/ spousta patchu...mam zoom g2 a nasel jsem tam par slusnych patchu
-
Teorge
Já mám tu G2u na cvičení a nemám moc nervy na tom něco zkoušet a nastavovat. Ale na youtube jsem viděl dost zajímavých nastavení, které nezněli špatně.
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
můžeš mi hodit nějakej odkaz?:)Teorge píše:Já mám tu G2u na cvičení a nemám moc nervy na tom něco zkoušet a nastavovat. Ale na youtube jsem viděl dost zajímavých nastavení, které nezněli špatně.
-
Teorge
a má tam ještě další nastavení. To nezní špatně jsem myslel k tomu, že se jedná o mulťák, který koupíš za 1-1,5k (bez pedálu).