Kdo Ti vůbec poradil tahle repra? Evidentně o stavbě boxů nic nevíš a úplně náhodou jsi kápnul zřejmě na nejlepší reproduktory pro tuto aplikaci, které jsou u nás na trhu. Není pravda, že všechny boxy mají nad 40 cm ( třeba tento 2 X 12´´
http://kytary.cz/ashdown-lb-212/HN113243/ ). Navíc výrobci reproboxů i zvučných jmen užívají výrazně horší repra, než sis vybral Ty. Neřešilo se to tu už jednou?
Já bych to udělal takto: Výška 75 cm, šířka 60 cm a hloubka 36 cm. Repra bych použil osmiohmové, zapojil paralelně ( předpokládám, že Tvůj Hartke umí do 4 ohmů ), umístil bych je z vnitřní strany ne přímo nad sebe, ale zlehka do protilehlých rohů. Otvory na vnější straně je dobré zaoblit rašplí a smirkem. Korpus boxu a zadní stěnu uřízl z 16 mm překližky, bříza, nebo topol, ty jsou nejlevnější a nejdostupnější, hlavně bříza z ruských zemí. Krom toho jsou oproti bukové, či smrkové o dost lehčí. Přední stěnu bych ale udělal aspoň z 18 mm. Korpus spojil konfirmáty a disperzním lepidlem. Přední stěnu bych nacpal do rámu z dřevěných ( smrkových ) latí cca 2,5 X 2,5 cm. Hodně lepidla a hodně vrutů přiměřeného průměru a délky. Nech si prostor pro rám s textilií, či nějakou kovovou ochranu, tu musíš umístit na gumové podložky, ať nedrnčí. Zadní dekl také do rámu a hlavně bych mezi repra zhruba do středu umístil hranolek, kterým bych obě stěny k sobě pořádně stáhnul. Nejlépe zase konfirmáty. Nějaké hranolky do rohů korpusu nejsou třeba. Basreflex bych udělal štěrbinový ve spodní části boxu dopředu. A to tak, aby mi vzniklo jakoby druhé dno a před ústí bych nic nestrkal. Snad mi rozumíš, omrkni hotové boxy na netu.
K těm výpočtům asi tolik. Počítej s polovinou objemu bedny a jedním reproduktorem. On se sice ekvivalentní objem nesčítá, tam to narůstá prudčeji, přesně ten ekvivalent z hlavy nevím, ale tohle není hi fi bedna. Zadej si do programu pro basreflex 80Hz, když to nebude úplně přesně ( a to určitě nebude ), tak se nic neděje. Pár Hz sem, nebo tam nehraje roli. Tato repra mají rezonanční kmitočet někde u 50Hz, tam máš rezervu až až. Nezapomeň si z Prodance k repráčkům přiobjednat nějaká kvalitná madla, misku na konektor, nejlépe speakon, ten vlastně také a to značkový Neutrik.