Nazareth

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
John M. William

Nazareth

Příspěvek od John M. William »

Další skupina, která tu není a myslim si, že si tu zaslouží být. Letos tu byli s Ozzym na Řípfestu (což zaregistroval asi každý).

Podle mně 2 nejznámější skladby:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
huxd

Re: Nazareth

Příspěvek od huxd »

Jó Nazareti....kvantum lpíček a cédéček, album Hair Of The Dog bomba :!: to co hrajou po rádiích, viz.odkazy nade mnou, to je jen balast a s...ky. Když si člověk projede stará alba, ja tam plno úžasných věcí
Nazareti jsou ale pověstní i tím, že si hodně půjčovali a předělávali songy k obrazu svému a kolikrát to dopadlo lépe než ta co vyprodukoval samotný autor, třeba tohle od Dylana
V původní sestavě byl super kytarista Manny Charlton, který ale od nich před x lety odešel a tím pádem už to není ono, ten drive, co měli ze začátku se vytratil :? Tak jak pak se vyjádří pamětníl Jester ??
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No jo, pamětník Jester. :mrgreen:
Nazareth jsou hudba mého mládí.
Proč mám ale pocit, že to je už třetí dnes založená kapela, kterou zakládající členové znají pouze dle výběru Greatest Hits nebo toho, co zaslechli v rádiu? :roll:
Jinak souhlas. Hair Of The Dog a Razamanaz jsou skvělé kousky.
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Jester píše:No jo, pamětník Jester. :mrgreen:
Nazareth jsou hudba mého mládí.
Proč mám ale pocit, že to je už třetí dnes založená kapela, kterou zakládající členové znají pouze dle výběru Greatest Hits nebo toho, co zaslechli v rádiu? :roll:
Jinak souhlas. Hair Of The Dog a Razamanaz jsou skvělé kousky.
Nikde není psáno, že se téma musí založit jen tehdy, kdy zakladatel zná vše a je fanouškem skupiny. Já to zakládám, protože Nazareth je legendární skupina a když tu může být Farná, tak Nazarethi tu mají zaručené místo a myslim, že se tu najde mnoho lidí, kteří je znají, poslouchají, kteří s jejich hudbou vyrůstali. A navíc, neprohlašuju se za skalního fanouška, mam jejich pár písniček v playlistu a chtěl bych znát názory, které písně jsou nejlepší (pro ně), abych si rozšířil obzor. Toť vše.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Na těchhle pánech jsem byl ve čtvrtek v Brně. A musím říct, že velmi milé překvapení. Zvlášť ty hard-rockové kousky byly výborné!
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Včera jsem projížděl singlíky Nazareth (vydali je na třech CD) a protože jsem si před pár dny pouštěl shodou okolností i Blue od Joni Mitchell, zjistil jsem, že This Flight Tonight je velice podařená coververze jedné skladby Mitchell.
Takže cover Nazareth:

Originál:

No nedá mi to, ale vždycky si vzpomenu, jak se jakýmsi rockerům (Judas Priest?) podařilo sprasit Diamond and Rust od Joan Baez. Brr.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“