Další skupina, která tu není a myslim si, že si tu zaslouží být. Letos tu byli s Ozzym na Řípfestu (což zaregistroval asi každý).
Podle mně 2 nejznámější skladby:
Nazareth
-
John M. William
Nazareth

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Re: Nazareth
Jó Nazareti....kvantum lpíček a cédéček, album Hair Of The Dog bomba
to co hrajou po rádiích, viz.odkazy nade mnou, to je jen balast a s...ky. Když si člověk projede stará alba, ja tam plno úžasných věcí
Nazareti jsou ale pověstní i tím, že si hodně půjčovali a předělávali songy k obrazu svému a kolikrát to dopadlo lépe než ta co vyprodukoval samotný autor, třeba tohle od Dylana
V původní sestavě byl super kytarista Manny Charlton, který ale od nich před x lety odešel a tím pádem už to není ono, ten drive, co měli ze začátku se vytratil
Tak jak pak se vyjádří pamětníl Jester ??
Nazareti jsou ale pověstní i tím, že si hodně půjčovali a předělávali songy k obrazu svému a kolikrát to dopadlo lépe než ta co vyprodukoval samotný autor, třeba tohle od Dylana
V původní sestavě byl super kytarista Manny Charlton, který ale od nich před x lety odešel a tím pádem už to není ono, ten drive, co měli ze začátku se vytratil
No jo, pamětník Jester.
Nazareth jsou hudba mého mládí.
Proč mám ale pocit, že to je už třetí dnes založená kapela, kterou zakládající členové znají pouze dle výběru Greatest Hits nebo toho, co zaslechli v rádiu?
Jinak souhlas. Hair Of The Dog a Razamanaz jsou skvělé kousky.
Proč mám ale pocit, že to je už třetí dnes založená kapela, kterou zakládající členové znají pouze dle výběru Greatest Hits nebo toho, co zaslechli v rádiu?
-
John M. William
Nikde není psáno, že se téma musí založit jen tehdy, kdy zakladatel zná vše a je fanouškem skupiny. Já to zakládám, protože Nazareth je legendární skupina a když tu může být Farná, tak Nazarethi tu mají zaručené místo a myslim, že se tu najde mnoho lidí, kteří je znají, poslouchají, kteří s jejich hudbou vyrůstali. A navíc, neprohlašuju se za skalního fanouška, mam jejich pár písniček v playlistu a chtěl bych znát názory, které písně jsou nejlepší (pro ně), abych si rozšířil obzor. Toť vše.Jester píše:No jo, pamětník Jester.![]()
Proč mám ale pocit, že to je už třetí dnes založená kapela, kterou zakládající členové znají pouze dle výběru Greatest Hits nebo toho, co zaslechli v rádiu?![]()

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Na těchhle pánech jsem byl ve čtvrtek v Brně. A musím říct, že velmi milé překvapení. Zvlášť ty hard-rockové kousky byly výborné!
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Včera jsem projížděl singlíky Nazareth (vydali je na třech CD) a protože jsem si před pár dny pouštěl shodou okolností i Blue od Joni Mitchell, zjistil jsem, že This Flight Tonight je velice podařená coververze jedné skladby Mitchell.
Takže cover Nazareth:
Originál:
No nedá mi to, ale vždycky si vzpomenu, jak se jakýmsi rockerům (Judas Priest?) podařilo sprasit Diamond and Rust od Joan Baez. Brr.
Takže cover Nazareth:
Originál:
No nedá mi to, ale vždycky si vzpomenu, jak se jakýmsi rockerům (Judas Priest?) podařilo sprasit Diamond and Rust od Joan Baez. Brr.