Jestli má stejné rozměry jako Mexický JB 5 strun tak ten krk je fakt širokej. Ale zase se tam pohodlně všechno vejde. .Mě to třeba vyhovovalo mnohem víc než ty úzké krky s pěti strunama.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Hrál jsem na ní, docela mě zaujala, zvažoval jsem koupi. Pak mě nějak ale odradila tak aktivka. Zkoušel jsem ji přes Swr redhead kombo a bylo to takové na můj vkus chemické ale jinak super. Basa reagovala, hluché to nebylo. H hrálo celkem fajn. Krk pohodlný. Pokud ti nebude vadit ta aktivka tak myslím pohoda.
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Myslíte, že má do tohohle stroje cenu investovat do lepších snímačů nebo je v těch "levných kusech" vše tak trochu podřadné, že by se snímači nic nevyřešilo?
Na levných basách JE vše tak trochu podřadné, jak píšeš, ale to neznamená, že nástroj nebude hrát, pokud basista používá mozek. Sterilní zvuk mají asi všechny basy z lípy. Mimo metalu bych lípu na baskytaru vůbec nepoužíval. Když už, tak do ní strčit snímače se silnějšími a keramickými magnety, jako to dělá u lipových bas třeba Ibanez. Snímače Fender, které jsou konstruované na snímání zvuku s daleko větším množstvím harmonických, jiným průběhem i dynamikou, by jen zvýraznily problém. Snímač snímá, nevyrábí tón. Když nemá co sejmout a aktivka zesílit, tak prostě nemá. Je to jako když si koupíš Aston Martina a chceš s ním jezdit po poli.