ahoj všem, něco jsem tu početl, nicméně nenašel tak úplně odpověď.
Banda mě ukecala abych začal ke hraní na kytaru i zpívat, vzhledem k tomu, že jsem do mikrofonu nezpíval 11 let je celkem pecka si na to zase zvyknout.
Chtěl bych nějak pořešit domácí cvičení. Doteď jsem jel v pohodě kytara -> boss GT10 (přes usb k pc abych mohl poslouchat podklady) -> sluchátka. Teď bych do toho potřeboval zařadit mikrofon abych zpíval do mikráku. Sluchátka jsou kvůli sousedům.
Napadl mě nějaký aktivní box se vstupem pro mic a nějaký line vstupem pro GT10 a výstupem na sluchátka, nebo ještě líp jen malý mix s výstupem na sluchátka, ale nějak si nejsem jistej, jestli bych pro ten mix nepotřeboval nějaký zesilovač na mic.
Prosím o radu jak by to šlo vyřešit, nechtěl bych do toho vrážet nějak moc peněz, protože to mám opravdu jen na doma na trénování.
Výstup z GT10 i z MIC mám řešený Jackem.
Díky všem za rady a postřehy.
Ozvučení pro domácí cvičení
Pravidla fóra
Ozvučení pro domácí cvičení
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Re: Ozvučení pro domácí cvičení
maly mix je reseni. vetsina z nich ma vstup (a predzesilovac) na mikrofon (nebo dva). vetsinou i s fantomovym napajenim.prcek píše:nebo ještě líp jen malý mix s výstupem na sluchátka, ale nějak si nejsem jistej, jestli bych pro ten mix nepotřeboval nějaký zesilovač na mic.
ale napsal si to tak, ze neni jasne, ceho vlastne chces dosahnout ... reprorobox teda nepotrebujes? nebo ano? chces neco nahravat do pc?
Reprobox není potřeba (máme na zkušebně), chci to vyloženě do sluchátek na cvičení doma, nahrávat taky nepotřebuju.
Takže by mělo stačit toto?
http://kytary.cz/behringer-xenyx-502/HN086490/
do jednoho vstupu (asi hned ten jack vlevo
) dám mikrák, do jednoho z "british" píchnu efekt a připojím sluchátka a je vystarané? To by bylo super.
Takže by mělo stačit toto?
http://kytary.cz/behringer-xenyx-502/HN086490/
do jednoho vstupu (asi hned ten jack vlevo
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
tak nejak. akorat, ze to "british" se tyka ekvalizeru ... a ten je tam jen jeden. na 1. vstupu (pro mikrofon).
ale ano. mikrofon (asi jen dynamicky) tam das, do vstupu 2/3 efekt, do vstupu 4/5 (nebo TAPE) walkmana a na sluchatkach poslouchas...
ale ano. mikrofon (asi jen dynamicky) tam das, do vstupu 2/3 efekt, do vstupu 4/5 (nebo TAPE) walkmana a na sluchatkach poslouchas...
Tak to je super,mikrofon mám dynamický shure pg 58.
A je nějaký rozdíl v těch vstupech 2/3 a 4/5 třeba v citlivosti,nebo úrovni?
A je nějaký rozdíl v těch vstupech 2/3 a 4/5 třeba v citlivosti,nebo úrovni?