Ozvučení pro domácí cvičení

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
prcek

Ozvučení pro domácí cvičení

Příspěvek od prcek »

ahoj všem, něco jsem tu početl, nicméně nenašel tak úplně odpověď.
Banda mě ukecala abych začal ke hraní na kytaru i zpívat, vzhledem k tomu, že jsem do mikrofonu nezpíval 11 let je celkem pecka si na to zase zvyknout.
Chtěl bych nějak pořešit domácí cvičení. Doteď jsem jel v pohodě kytara -> boss GT10 (přes usb k pc abych mohl poslouchat podklady) -> sluchátka. Teď bych do toho potřeboval zařadit mikrofon abych zpíval do mikráku. Sluchátka jsou kvůli sousedům.
Napadl mě nějaký aktivní box se vstupem pro mic a nějaký line vstupem pro GT10 a výstupem na sluchátka, nebo ještě líp jen malý mix s výstupem na sluchátka, ale nějak si nejsem jistej, jestli bych pro ten mix nepotřeboval nějaký zesilovač na mic.
Prosím o radu jak by to šlo vyřešit, nechtěl bych do toho vrážet nějak moc peněz, protože to mám opravdu jen na doma na trénování.
Výstup z GT10 i z MIC mám řešený Jackem.
Díky všem za rady a postřehy.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Paris
Rádce

Re: Ozvučení pro domácí cvičení

Příspěvek od Paris »

prcek píše:nebo ještě líp jen malý mix s výstupem na sluchátka, ale nějak si nejsem jistej, jestli bych pro ten mix nepotřeboval nějaký zesilovač na mic.
maly mix je reseni. vetsina z nich ma vstup (a predzesilovac) na mikrofon (nebo dva). vetsinou i s fantomovym napajenim.

ale napsal si to tak, ze neni jasne, ceho vlastne chces dosahnout ... reprorobox teda nepotrebujes? nebo ano? chces neco nahravat do pc?
prcek

Příspěvek od prcek »

Reprobox není potřeba (máme na zkušebně), chci to vyloženě do sluchátek na cvičení doma, nahrávat taky nepotřebuju. :twisted:
Takže by mělo stačit toto?
http://kytary.cz/behringer-xenyx-502/HN086490/

do jednoho vstupu (asi hned ten jack vlevo :-D) dám mikrák, do jednoho z "british" píchnu efekt a připojím sluchátka a je vystarané? To by bylo super.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak nejak. akorat, ze to "british" se tyka ekvalizeru ... a ten je tam jen jeden. na 1. vstupu (pro mikrofon).

ale ano. mikrofon (asi jen dynamicky) tam das, do vstupu 2/3 efekt, do vstupu 4/5 (nebo TAPE) walkmana a na sluchatkach poslouchas...
prcek

Příspěvek od prcek »

Tak to je super,mikrofon mám dynamický shure pg 58.
A je nějaký rozdíl v těch vstupech 2/3 a 4/5 třeba v citlivosti,nebo úrovni?
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“