Efekt na rockový zvuk z uvedeného videa

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Blinkbass

Efekt na rockový zvuk z uvedeného videa

Příspěvek od Blinkbass »

Chci si pořídit nějáký efekt abych dosáhl podobného zvuku http://www.youtube.com/watch?v=3xj6poSCw8M (Přetočte na 3:28) jenže co jsem tak koukal zde http://www.audiotek.cz/kytarove-efekty- ... y-a-pedaly (Chci si objednat odtud budu kupovat ještě něco tak ať neplatím poštovné)Mám v tom bordel a bojim se nezeptat abych si pak nekoupil nějáký efekt a moje kytara zněla jak dudy :D Tak děkuji za radu.
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 27.11.2010 20:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Změna názvu.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak jaký tedy?

Příspěvek od Red Bull »

4. Vkládání a obsah témat:
- Thready jsou základní stavební kámen celého fóra. Bez nich by to nebylo fórum a proto je důležité, aby byly správě napsané a podané.
- Vždy je důležitý obsah a výstižnost dotazů na které se chcete zeptat. Svůj dotaz se snažte formulovat co nejvýstižněji.
- Obsah jakéhokoli threadu musí mít smysl, zbytečná a nevhodná témata mohou moderátoři zamknout či smazat.
- Název topicu je také důležitý. Podle toho se všichni orientují. Název nesmí být ve tvaru „Potřebuji poradit“, „Nevím co dál“.
- Název pište tak, aby bylo hned jasné o co jde. „Fender Telecaster-zkušenosti“, „Jak nastavit kytaru“, atd.
- Veškeré funkce fóra si můžete libovolně otestovat v threadu Pískoviště v sekci Forum Kytary.cz.

Pravidla
Doufám, že ti je jasné, že pojmenovat téma "Tak jaký tedy?" - je naprosto nevhodné.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Blinkbass

Re: Efekt na rockový zvuk z uvedeného videa

Příspěvek od Blinkbass »

Omlouvám se Red Bull. Nesmyslný název topicu nepomohl by ostatním.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No než budeš řešit efekt, vyřeš aparát. Přes co budeš hrát? Základ je mít kvalitní aparát, který ti tenhle zvuk může dát sám o sobě. Až v momentě když z toho aparátu budeš potřebovat vyloudit i jiné zvuky, můžeš uvažovat o tom co koupit konrkrétně, co tomu chybí. Ale na zvuk co jsi házel odkaz si myslím postačí kvalitní aparát a jeho Drive.

Ber to tak, že efekty jsou až "efekty" :) nevim jak bych to popsal líp.. základní kámen bude vždycky kytara + aparát
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
symar

Příspěvek od symar »

No a co třeba Behringer VT 911. Já jsem teď nějak bloumal na Youtube, narazil na ukázku (většina těch ukázek je ale dost mizerná) a zamiloval jsem se. Celkem dlouho jsem pošilhával po VT 999, ale ta 911 mě praštila přes uši. To vypadá na velmi slušný nářez. Prosím kdo jaké zkušenosti máte?
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
symar

Příspěvek od symar »

Tohle http://www.behringer.com/EN/Products/PO300.aspx taky nevypadá špatně. Ale na ty zvuky ze stránek výrobce moc nevěřím a jinak jsem našel jenom mizerné. Máte někdo zkušenosti? Podělte se. Jinak na ten lampáč (vt 911) jeden odkázek http://www.youtube.com/watch?v=Tajl0kqC7DQ
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
symar

Příspěvek od symar »

Nikdo nic? Opravdu nikdo s tímto skušenosti nemá? To mě v tom opravdu necháte samotného?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v cem? na dotaz tematu uz odpovedel pupack.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

To vypadá na kopii SD-1. Ty kopie od behringeru bývají zdařilé, ale plastové (=problémy se stíněním a s konstrukcí)
symar

Příspěvek od symar »

No, nějak jsem se tady toho chytnul. Taky hledám pro mé uši (asi stejné jako má Blinkbass) pěkný zvuk. ale jen pro doma, takže ne lampovou hlavu. Tak bloumám po netu a hledám a hledám. Tyhle dva Behringy mi přišly rozumný a proto jsem se ptal případných majitelů nebo těch, co o ně někde nějak zakopli na jejich názory, případně zkušenosti.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

No hele nevim, ale mě ty Behringery nepříjdou to pravý ořechový sice se daj pořídit za docela slošnou cenu , ale když sem si na to zahrál tak mě to teda moc nenadchlo podle mě když už si chceš koupit pořádnou krabku pro zlepšení zkreslení trak bych ti doporučil nějakej ten klasickej Overdrive např Tubescreamer (trošku dražší ) nebo SD1 ppř DS1 pro větší zkreslení..... :arrow:
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“