Mikrofon ve zkušebně bere vše... z ničeho nic

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Gobak

Mikrofon ve zkušebně bere vše... z ničeho nic

Příspěvek od Gobak »

Zdravím.
Vyskytl se nám problém. Z ničeho nic jsme nemohli poštelovat ve zkušebně zvuk. Do zpěvu se mi cpala basa, kytara byla zabordelená... tak jsme pátrali a zjistili, že mi zpěvové mikro začalo brát úplně všechno kolem. Náhradní mikrofon to dělal taky.

Hrajeme na Audix OM2 (ten by sám o sobě bordel fakt pobírat neměl) přes mix MACKIE 802 VLZ3 do bedny RCF310A.

Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Výstup na mixu jde maximálně do nuly, žádné přebuzení mikrofonu to tedy není.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Gustav

Re: Mikrofon ve zkušebně bere vše... z ničeho nic

Příspěvek od Gustav »

A NEprovalila se Ti citlivost (GAIN) na pultu? Když ti to dělá i na jinejch microfonech v tom samým vstupu? :idea: Zvukař Gustav
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Co to znamená a jak to poznám (sorry jsem jen blbej kytarista)?
Když si zasóluju kanály (a mikro cpu do všech postupně), tak mi barevná hudba levelmeteru výstupu neukazuje žádný brutální clipping (jmenuje se to tak, ne?).
Tohle Mackie má 3x gain: jednou na vstupu, jednou na výstupu kanálu a nakonec master (a pak ještě tisíc dalších, které ale nepoužívám).
Při nastavení hlasitosti postupuju tak, že nechám všechny kanálový gainy na Unity gain (to doporučuje Mackie), bedna je vytočená doprava a reguluju master. Bohužel při tomhle postupu nám to vazbí občas (malá zkušebna tvaru rakve), takže jsem musel stáhnout trochu gain na vstupu a víc vytočit master. Ale levelmetr nikdy nedoleze ani do nuly!
Ovšem mikro mi bralo i bicí, které stojí 6 metrů od mikrofonu a samozřejme z druhé strany.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a do toho mixu jde jen mikrofon? nebo co jeste dalsiho?

(projdi si knofliky na mixu jeste jednou a v klidu. treba je jen zamackly/otoceny neco, co nema bejt...)

edit: napriklad ten main output level
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jo, mix jede jenom na zpěv, nic dalšího nerozjíždět!
Všechno jsem projel, pootáčel a nic, pořád stejnej humbuk. Bohužel mě nenapadla elementární věc: vyhodit mix a pusit mikrofon přímo do bedny. To zkusím a uvidím. Předpokládám, že se na bedně musí přehodit ten přepínač "line" na "mic"?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

předpokládáš správně....

jinak mikrofon vždycky bude brát i další okolní ruchy - otázkou je, jak moc...

BtW: jak se projevila ta změna mezi tim, co bral jen zpěv a pak všechno??? zkus se o tom rozepsat víc...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jak se projevila ta změna? No máme pocit, že mezi tím nebyla žádná mezifáze, prostě jsme najednou nemohli poštelovat zvuk. A co se hlasitosti týče, tak kytara lezla z bedny skoro stejně nahlas jako mi leze z komba, to mi už normální nepřišlo. A nepomohlo ani natáčení mikrofonu (na osu s kombem, kolmo na kombo...) a basa tam byla taky pořád. Strašně špatně se do toho zpívá, o výsledném zvuku nemluvě.
Jens Ludwig
Odborník

to bude nějaká přehlídnutá chujovina - vyměň všechny dráty - vyměň mikrofon, použij jinou šavli na mixu...
to vypadá jak když je moc citlivej mikrofon - resp. moc velká citlivost na pultu...

Gobak

Příspěvek od Gobak »

No právě tohle všechno jsem udělal. Jiný kabely, náhradní mikro, přepíchal jsem ho do všech vstupů, do kterých jde... nic. Humus humbuk bordel bleeee. Je normální, že když klepnu do mikrofonního stojanu, tak to vyleze do bedny a to dost nahlas?
Jens Ludwig
Odborník

no, je běžný, že to prolejzá - otázkou je, jestli dost nahlas pro tebe neni běžný ve skutečnosti...

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nemuze za to ta bedna? nemohla zustat viset prepnuta mikrofonni uroven? (zkousels prepnout ten vystup mackieho?)
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“