Problémy s MXR phase 90 script logo
Pravidla fóra
Problémy s MXR phase 90 script logo
Zdravim,
řeším jeden podstatný problém s tímto efekte a chci se zeptat zda nevíte co s tím. Jedná se o to, že MXR mám zapojený hned za ladičkou v pedalboardu, který je v efektové smyčce, a když chci hrát pouze s phaserem tak s při sepnutí phaseru dojde k úbytku hlasitosti (dost výrazný) a jakoby efekt kulhal nebo se zahlcoval, když k němu sepnu ještě jiný efek za ním, třeba delay, tak se hlasitost vrátí do normálu. Naopak když jsem si vzal efekt domů a zapojil jednoduše před kombo bez ničeho, tak problémy nenastaly. Napájením to určitě není, zkoušel jsem jak chod na baterku tak i adaptér. Kdyby jste cokoliv na too téma věděli, budu rád, když to sem napíšete a poradíte s řešením tohoto problému. Díky Kuba.
řeším jeden podstatný problém s tímto efekte a chci se zeptat zda nevíte co s tím. Jedná se o to, že MXR mám zapojený hned za ladičkou v pedalboardu, který je v efektové smyčce, a když chci hrát pouze s phaserem tak s při sepnutí phaseru dojde k úbytku hlasitosti (dost výrazný) a jakoby efekt kulhal nebo se zahlcoval, když k němu sepnu ještě jiný efek za ním, třeba delay, tak se hlasitost vrátí do normálu. Naopak když jsem si vzal efekt domů a zapojil jednoduše před kombo bez ničeho, tak problémy nenastaly. Napájením to určitě není, zkoušel jsem jak chod na baterku tak i adaptér. Kdyby jste cokoliv na too téma věděli, budu rád, když to sem napíšete a poradíte s řešením tohoto problému. Díky Kuba.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s MXR phase 90 script logo
Mozna to bude impedancni neprizpusobeni mezi vystupem MXR a returnem smycky (zjednodusene = vystup z MXR je moc "melkky" a neutahne ten return, pred kombem to neni poznat, vstup komba je vysokoohmovy a efekt neni temer zatizeny). Zkusil bych dat za MXR nejaky efekt s bufferem (tzn NE true-bypass), co treba tu ladicku ??
Hraju výhradně na šrot.
Hmm, zajimavé. Něco na to asi bude. Až se dostanu k pedalboardu tak to zkusím prohodit tak, že dám MXR první a ladičku druhou. Díky za radu. Dám vědět jak jsem dopadl a dufám, že máš pravdu, protože bych se ho nerad zbavoval.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne asi, ale určitě na tom něco bude
Nacpat za to efekt s bufferem je jedna možnost, druhou možností je kouknoutse dovnitř a třeba ten efekt upgradovat trimmerem pro nastavení výstupního gainu.
Nacpat za to efekt s bufferem je jedna možnost, druhou možností je kouknoutse dovnitř a třeba ten efekt upgradovat trimmerem pro nastavení výstupního gainu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:Ne asi, ale určitě na tom něco bude![]()
mno myslím, že bude jednodušší ho dát před tu ladičku. Přeci jen nechci dělat zásahy do efektu. Ikdyž jak jsem ho měl rozdělaný, tak jsem tam viděl nějaký trimr, ale řekl bych, že to bude trimr na hloubku efektu.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jsem pohledal ve schematech a vypada to, ze Phase 90 ma vystup buzeny z kolektoru PNP tranzistoru s pomerne velkym kolektorovym odporem, takze vystupni impedance bude opravdu dost vysoka (radove desitky kohm). Jine krabicky s vystupem primo z operaku nebo s emitorovym sledovacem maji vystupni impedanci max v jednotkach kiloohmu.
Tady zadny trimr nepomuze, jedine zaradit nejaky buffer za MXR.
Spis me prekvapuje ze to kombo ma (asi?) nizkoimpedancni vstup, jako by pocitali ze se do smycky budou davat jen "studiove" efekty co pracuji s linkovou urovni.
Ten trimr vevnitr je podle schematu na "bias" buzeni fazovacich fetu, je to trosku neco jako ta hloubka modulace, nebo spis charakter prubehu modulace, s hlasitosti to nema nic spolecneho.
Spis me prekvapuje ze to kombo ma (asi?) nizkoimpedancni vstup, jako by pocitali ze se do smycky budou davat jen "studiove" efekty co pracuji s linkovou urovni.
Ten trimr vevnitr je podle schematu na "bias" buzeni fazovacich fetu, je to trosku neco jako ta hloubka modulace, nebo spis charakter prubehu modulace, s hlasitosti to nema nic spolecneho.
Hraju výhradně na šrot.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No jo, takhle to má vypadat, když se někdo k věci vyjadřuje opravdu na základě faktů 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Abu píše:Trochu jsem pohledal ve schematech a vypada to, ze Phase 90 ma vystup buzeny z kolektoru PNP tranzistoru s pomerne velkym kolektorovym odporem, takze vystupni impedance bude opravdu dost vysoka (radove desitky kohm). Jine krabicky s vystupem primo z operaku nebo s emitorovym sledovacem maji vystupni impedanci max v jednotkach kiloohmu.
Díky za ochotu, tak budu doufat, že ta ladička buffer má.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jsem koukal do nejakech schemat od MessaBoogie (bohuzel F-50 jsem nenasel, ale zapojeni smycky bylo u vsech vicemene stejne, tak snad to plati i pro tu F50) - vypada to, ze vstup ma opravdu impedanci nejakych zhruba 50kOhm, coz je pro vetsinu krabicek OK, ale pro ten MXR uz ne a bude tam pokles priblizne -6bB, coz uz je jasne slysitelny rozdil.
Vyzkousej to prohodit a napis jestli se to povedlo (zajima me to z "odborneho hlediska").
Vyzkousej to prohodit a napis jestli se to povedlo (zajima me to z "odborneho hlediska").
Hraju výhradně na šrot.
Tak jsem se konečně dostal do zkušebny a ten MXR jsem dal před ladičku. Problém vyřešen, hraje to tak jak má, takže to bude určitě tím slabým výstupem z MXR. Takže všem děkuji za rady.
P.
P.