problém se strunama

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Ctibi

problém se strunama

Příspěvek od Ctibi »

Ahoj. Asi před třemi měsíci jsem si koupil tyto struny: http://www.audiotek.cz/product-14593-el ... 2052-light Zvuk mají dobrý a ani nekorodují, ale ted jsem si všimnul, že se mi začína třepit D struna v místě jednoho pole a místě kde na strunu hraji trsátkem. Vypada to jako nejake chmiři nabo binec ale nejde to sundat. Podle mě to bude ten teflon kterým je to potažené, tak začíná slezat. Tak se chci zeptat Zda je to normální a stavá se vám to taky, jelikož jsem ty truny kupoval s tim, že na ně je většinou chvála pro dlouhou výdrž a dobrý zvuk, tak nvm. Tři měsice se mi zdá celkem málo. Jaká je vubec přibližná zivotnost strun??? :| :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: problém se strunama

Příspěvek od Nero »

To je ten teflonový povlak a je to normální.

Životnost strun záleží na mnoha faktorech - od agresivity tvého potu přes intenzitu hraní až po techniku pravačky. Všeobecně to nejde určit, někteří borci mění po 7 dnech, jiní frajeři po 7 měsících.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

ok bude to mít do budoucna nějaký větší vliv na zvuk až se ten povlak ještě více sleze a na některých strunách bude a na některých ne???
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Netopýr by to možná poznal, jinak si nemyslím, že to bude mít zásadnější vliv na zvuk. Mě ty slézající potahy spíš vadí z hlediska pocitu při hraní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:až po techniku pravačky
Proč jen pravačky, já je nejvíc opotřebuju levačkou. A prsty potom drhnou při skluzech apod.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já jen jmenoval příklady, netvrdil jsem, že jen tyto a ne žádné jiné :wink: Samozřejmě že i technika levačky na to má vliv. Pravačku jsem zmínil jako větší zlo, protože kopa lidí prostě struny přerve přílišnou agresivitou úderů apod.

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:Já jen jmenoval příklady, netvrdil jsem, že jen tyto a ne žádné jiné :wink: Samozřejmě že i technika levačky na to má vliv. Pravačku jsem zmínil jako větší zlo, protože kopa lidí prostě struny přerve přílišnou agresivitou úderů apod.
Hraju na 12-53, nebo 12-56, Martin SP (Furch) a Elixir (Martin) velmi razantně a struna mi nepraskla možná 10 let.
Elixiry se roztřepí pod trsátkem, ale nemá to žádný zásadní vliv na zvuk. Pokud se mi ale prodře povlak pod levačkou, je to na výměnu, i kdyby ještě hráli jak ďábel.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je rozdíl mít dvanáctky na akustice a hrát razantně nebo mít desítky na elektrice a hoblovat je trsátkem takovým způsobem, jak někteří kytaristé předvádí. Mně taky struny nepraskají (i když zrovna dnes jsem urval na akustice éčko, asi podruhé za tu dobu, co hraju), ale je hodně lidí, co struny trhají o sto šest.

Ale to je jedno, jen jsem uváděl příklad, nic víc, nic míň...

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

shoooter píše:
Nero píše:Já jen jmenoval příklady, netvrdil jsem, že jen tyto a ne žádné jiné :wink: Samozřejmě že i technika levačky na to má vliv. Pravačku jsem zmínil jako větší zlo, protože kopa lidí prostě struny přerve přílišnou agresivitou úderů apod.
Hraju na 12-53, nebo 12-56, Martin SP (Furch) a Elixir (Martin) velmi razantně a struna mi nepraskla možná 10 let.
Elixiry se roztřepí pod trsátkem, ale nemá to žádný zásadní vliv na zvuk. Pokud se mi ale prodře povlak pod levačkou, je to na výměnu, i kdyby ještě hráli jak ďábel.
Stejná zkušenost i u mě. Pravačkou do toho kolikrát rubu jak nejmenované zvíře a stejně neprasknou a neprasknou ani když se snažím. Levačkou je zničím spolehlivě. Asi definitivně přejdu na slide a budu mít věčné struny. A orvaný teflon není žádná tragédie, slyšet to není. Vyvážení struny se tím nezmění.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

woro90-1 píše:jak nejmenované zvíře a stejně neprasknou a neprasknou ani když se snažím
A pak to vezmu do ruky ja a strunu ti skoro znicim za par sekund....
Hodně budem někde...
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahojte, dnes som v šuflíku našiel 3 neotvorené balenie strún na akustickú gitaru (Marris Bronze 80/20), ktoré tam ležia už minimálne 5 rokov, vedel som o nich, ale posledné roky som vôbec nehral na akustike, takže mi ostali v zálohe. A teraz dilema, čo s nimi, aby nevyšli nazmar... Zachovajú si neotvorené struny v plastovom balení svoje vlastnosti dlhodobo? Alebo ich mám radšej niekomu darovať? Zatiaľ ma to späť k akustike neťahá, ale môže sa stať, ak bude budeme v lockdowne do konca našich životov, tak možno po nej siahnem... :)
Dik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

No ještě jsem neslyšel, že by nerozbalené struny časem ztrácely vlastnosti. Jako že by železo vysublimovalo ? :W
Pokud nebyly natažené nebo hrané a nejsou zrezlé, budou stejně dobré i za 50 let.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

No záleží na balení těch strun, zrovna Marris byly slušné ale balené jen v těch papírových obálkách a plastovém obalu. Otevři a podívej se jestli nejsou zkorodované, jinak se jim nestane nic a můžeš skladovat dále, na rozdíl od kytar doporučuju skladovat v suchu.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše: 23.02.2021 9:45 ako že by železo vysublimovalo ?
Obrázek
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“