Elektronické bicí pro začátečníka

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
marta.hajek

Elektronické bicí pro začátečníka

Příspěvek od marta.hajek »

Dcera by se ráda věnovala hraní na bicí. Vzhledem k tomu, že nechceme trpět my ostatní (sousedy nevyjímaje), padla volba na elektronické bicí. Nejdříve jsem chtěl koupit něco staršího, ale při stanoveném limitu do 10.000 kč (absolutní maximum), jsem narazil jen Medeli dd502j 1,5 roku staré za 8.000 kč. Na internetu jsem pak našel nové Medeli dd501 za necelých 8.000 kč a ještě k tomu nové. Nechci koupit žádný "šunt", v recenzích jsem četl, že Medeli je hodně poruchové. Může mi někdo poradit? Díky.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Elektronické bicí pro začátečníka

Příspěvek od Monikad »

Bicí MEDELI zase tak poruchové nejsou, ale je třeba vědět, že o moc výš, než na cvičení doma se s touhle sadou pomýšlet nedá. přece jen je to levná asijská záležitost. Tebou popisovanému účelu to ale vyhoví dobře (navíc kytary.cz na to dávají 3 roky záruku) ale jinak je 10 tisíc hodně málo za "ne-sh*t"....
Tuhle soupravu jsem totiž vlastnila právě na domácí cvičení ale před týdnem jsem ji prodala. Ono je třeba vědět, že sice bubny nerámusí jako klasické (i když určitý hluk ty rány paliček přeci jen dělají) ale že hlavně kopákový pad s dvojšlapkou rezonují podlahou.... na ajá bydlím ve 4. patře bytovky... :?

Jinak za sebe doporučuji ty MEDELI DD 502J (očas se totéž prodává pod označením MILENIUM) a nebo novinkovou sadu podobné kvality od prověřené značky z malinko technicky vychytanějších komponentů
http://www.lidlmusic.cz/katalog/el-bici ... -632100106 :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
marta.hajek

Příspěvek od marta.hajek »

Pátral jsem na internetu po servisech, kde se případně dá Medeli opravit, Ale nic jsem nenašel. Nevíš o něčem?

Nešla ta rezonance do podlahy odstranit podložkou?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

marta.hajek píše:Pátral jsem na internetu po servisech, kde se případně dá Medeli opravit, Ale nic jsem nenašel. Nevíš o něčem?

Nešla ta rezonance do podlahy odstranit podložkou?
kde to opravit fakt nevím. za 2 a půl roku používání nebyl důvod. každopádně ti ze zákona musí servs zajistit prodejce!! Tedy třeba KytaryCZ, ale i jiní co to prodávají.

Rezonance do podlahy a podložka...... nenapadlo mě jak. Měla jsem pod dvojpedálem asi 2cm měkčené gumy (dvě vrstvy karimatky) + koberec a stejně to dunělo domem.(( jediný rozdíl byl, že když to bylo na gumě, tak že se na to obzvášť blbě hrálo.....
Bubnování v paneláku nebo bytovce prostě vždy problémbude. Elektrické bubny stejně jako třeba jen trenažer bez elktroniky, prostě je to nějaká hmota, tlaky na pedál a pohyb pedálu.... prostě fyziku neošulíme. :?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

Ahoj, nikdy bych nepořídil ani nedoporučil nikomu na učení takovouhle plastovou hračku. Už vubec ne když je to začátečník. Malý bubínek na stojanu za pár stovek z druhé ruky udělá neskonale větší potěšení žákovi i učiteli co se týká zvládnutí základní techniky úderu. Žádný snímač a převodník a zesilovač a reprák není rychlejší než přímá odezva paličky od blány.
Elektroniky patří do rukou pouze zkušenému hráči co má už techniku úhozu v malíčku a procvičuje kombinace a ne základní úhozy.
V paneláku jsem cvičil od svých 10. let a nestojí to nic víc než se respektovat a udržovat domluvené hodiny a ostatní dohody. Bicí jsou prostě slyšet a není možný se učit hrát jen potichu. Tak jak bylo slyšet mě u sousedů tak jsem já slyšel od nich různý klavíry a trubky a tak to má být.
Hodně štěstí.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Ahoj, nikdy bych nepořídil ani nedoporučil nikomu na učení takovouhle plastovou hračku. Už vubec ne když je to začátečník. Malý bubínek na stojanu za pár stovek z druhé ruky udělá neskonale větší potěšení žákovi i učiteli co se týká zvládnutí základní techniky úderu. .......Elektroniky patří do rukou pouze zkušenému hráči co má už techniku úhozu v malíčku a procvičuje kombinace a ne základní úhozy.
V paneláku jsem cvičil ......... jsou prostě slyšet a není možný se učit hrát jen potichu. ....

Tyhle slova vytesat do kamene, vydt tiskem a já to Pehvemu podepíšu tak jak to stojí a leží, neb je to SVATÁ PRAVDA!!
pehve

Příspěvek od pehve »

díky za aplaus :) ale je to prostě tak, elektronické bicí pro začátečníka je naprostá kravina
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“