Problém se seřízením krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Gery

Problém se seřízením krku

Příspěvek od Gery »

Zdravím. Mám doma Bach SG. Když jsem ho koupil, tak na něm byly od předchozího majitele struny 9. Používal jsem tuhle tloušťku zhruba půl roku, ale teď jsem si řekl, že přejdu na desítky. Samozřejmě jsem počítal, že bude kytara potřebovat znovu seřídit a budu muset přitáhnout výztuhu krku. Přečetl jsem si všechny témata, co jsem tu našel, podíval se na youtube. Vyměnil jsem struny a krk se dle očekávání prohnul. Tak jsem si připravil imbus klíče, odšrouboval krytku na hlavě, načež jsem zjistil, že to nemám jak utáhnout. Pod krytkou je sice vidět výztuha, ale není tam nic, co by mělo šestihranej průřez na imbus, všecho to je kulatý a navíc je to celé zalité jakousi černou hmotou, takže by s tím asi stejně nešlo otočit. Pro ilustraci dávám fotky, jak to vypadá. Za radu, jak to dotáhnout předem díky.

Obrázek
Obrázek
Klobouk

Re: Problém se seřízením krku

Příspěvek od Klobouk »

Cau,

mozna to bude spatna odpoved, ale myslel jsem ze vystuha krku se utahuje na strane u tela (aspon u akustiky to tak mam), ale radsi si pockej na nekoho znalyho.

/edit: Tak mas pravdu, melo by to byt na imbus, asi je to jenom tak osoupany, zkousel jsi ho tam davat?
Naposledy upravil(a) Klobouk dne 10.12.2010 18:27, celkem upraveno 2 x.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Dante

Příspěvek od Dante »

Normálně tam ten imbus zastrč on se chytne určitětam je. :wink:
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Gery

Příspěvek od Gery »

Já do ty díry koukal a fakt tam nic šestihranýho nevidím. Možná by pomohlo, kdyby mi někdo poradil, jakej imbus to má rozměrově být.

edit: tak se omlouvám a zároveň děkuju. Nakonec se to chytlo, ale musel jsem oškrábat to lepidlo, nebo co to tam je nalitý, páč to zateklo trochu dovnitř. :D Omlouvám se za znatky :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“