Jednoduchá sóla
Pravidla fóra
-
kristynatrochtova
Jednoduchá sóla
Ahoj, nevěděl by někdo o nějakém sólíčku na el. kytaru? Pro mírně pokročilou kytaristku? Zkouším Purple Haze of Jimiho Hendrixe, ale než se to naučím celé, tak mi bude 30.
díky[*]
Naposledy upravil(a) kristynatrochtova dne 21.12.2010 11:49, celkem upraveno 1 x.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jednoduché sólo..?
http://www.youtube.com/watch?v=_U2K1ski728 todle je myslim hodne primitivni..ale pritom celkem fajn
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
fakt jednoduchý je Smels like Teen Spirit od Nirvany a pak eště Stairway to Heawen
Tak to solo Stairway to heaven zas az tak jednoduchy neni, sice to neni zadne onanie pri 200bpm, ale chce to uz trochu davky zkusenosti, je tam i nekolik technickych figlu, ale jinak je fajn, sam ho rad hraju. Nebo jeste Nothing else matters od Metallicy, to je taky docela dobre hratelne.
Highway to hell - moje první solo.. tam není co řešit ..
První solo, co jsem uměl bylo z Wasting Love od Maiden. Jednoduché, pomalé, procítěné.. paráda.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Sabaton - Primo victoria. Krom zaverecny casti kdy se stridaj 3 tony docela rychle se to da zahrat po tejdnu hrani 
Hodně budem někde...
Smells like
a co mi utkvelo v pamäti tak bolo 1. solo z Knocking on Heaven's Door (verzia od Guns and Roses) 

ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
-
John M. William
Stairway to Heaven = jednoduché solo? Možná, ale rozhodně ne pro začátečníky. S tou Nirvánou souhlasim, ta je asi vážně nejjednodušší. Nebo zkus Olympic.. Tam není co řešit. Jinak u GNR, tam není zrovna složité ani jedno.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
To první v Comfortably Numb od Pink Floyd
moje první bylo však intro ve Fade to Black, když člověk chce tak ho dá
moje první bylo však intro ve Fade to Black, když člověk chce tak ho dá
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Zkus Sluneční hrob -Blue effect ... http://www.youtube.com/watch?v=ckNMjjxNWGk
u GNR neni slozity ani jedno?John M. William píše:Stairway to Heaven = jednoduché solo? Možná, ale rozhodně ne pro začátečníky. S tou Nirvánou souhlasim, ta je asi vážně nejjednodušší. Nebo zkus Olympic.. Tam není co řešit. Jinak u GNR, tam není zrovna složité ani jedno.
-
arcilucifer
GNR skvela volba na jednoduchy solo pro mladou divku. 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Na to že hraješ na basu máš docela odvážná tvrzení.Hegrik píše:fakt jednoduchý je Smels like Teen Spirit od Nirvany a pak eště Stairway to Heawen
Skoro cokoliv od Nirvany je v pohodě. Prostě zaměřit se na něco, kde není moc bendů ani rytmické divočiny. Už to tady padlo, např. Fade to black nebo matters, Hey joe od Hendrixe atd...
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
no jo dost dlouhou dobu jsem hrál na kytaru až poslední rok jsem přesedlal na basu a odložil šest strun...bubucci píše:Na to že hraješ na basu máš docela odvážná tvrzení.Hegrik píše:fakt jednoduchý je Smels like Teen Spirit od Nirvany a pak eště Stairway to Heawen![]()
Skoro cokoliv od Nirvany je v pohodě. Prostě zaměřit se na něco, kde není moc bendů ani rytmické divočiny. Už to tady padlo, např. Fade to black nebo matters, Hey joe od Hendrixe atd...
GnR... jasně, všechno od začátku do konce je utrápenej primitivismus. U nás v hospodě, když se klucí trampský rozehrávaj před Dajánou, tak vezmou kytary a hrajou současně November rain a Welcome to the jungle.
-----------
Jednoduchý sólo je třeba v Soldier of fortune / Šípková Růženka.
-----------
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Gobak píše:GnR... jasně, všechno od začátku do konce je utrápenej primitivismus. U nás v hospodě, když se klucí trampský rozehrávaj před Dajánou, tak vezmou kytary a hrajou současně November rain a Welcome to the jungle.
-----------
Californication (určitě i spoustu dalších věcí od Fruscianteho, Scar Tissue, nevim..)
Master of Puppets
Seven Nation Army
všechno od Pixies
Wind Cries Mary, snad i Hey Joe, Little Wing...
Just Like Heaven (to snad ani neni sólo)
Another Brick In The Wall by se snad dalo (a další od Gilmoura)
+ ty jmenované.
Master of Puppets
Seven Nation Army
všechno od Pixies
Wind Cries Mary, snad i Hey Joe, Little Wing...
Just Like Heaven (to snad ani neni sólo)
Another Brick In The Wall by se snad dalo (a další od Gilmoura)
+ ty jmenované.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
21 Guns od Green day
edit: pak me napada jeste solo od offspringu z You're gonna go far kid
edit: pak me napada jeste solo od offspringu z You're gonna go far kid
AHOJ.
Ještě mě napadá "Money will roll right in" ale tam je spíš ad. lib. solo