Peavey 6505+ 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stratmaster

Peavey 6505+ 112

Příspěvek od Stratmaster »

Pokud už tady někde tohle téma je, pak se omlouvám, ale všude, kde jsem zatím na fóru narazil na zmínku o tomhle kombu, se většinou jednalo pouze o potvrzení existence tohohle komba a nic moc víc. Měl bych pár dotazů, pokud bude někdo schopný je zodpovědět, zároveň připojím pár postřehů, i když to pro vás asi nebude nic nového. Měl jsem tu možnost hrát přes Peavey 6505+ hlavu a od té doby nesním o jiným aparátu - servalo to ze mě kalhoty, posadilo mě to na p***l a donutilo vypláznout jazyk až na podlahu a jen slintat blahem...ideální zvuk jsem tam nakroutil během chvíle a byl zlý a temný a brutální i přes to, že moje kytara má jen single-coil snímače...má to jeden háček...nová hlava stojí přes 30.000 a k tomu je potřeba počítat ještě reprobox...pro mě věc finančně naprosto nedostupná, i kdyby obojí bylo z bazaru. Proto mě velice zaujalo, když jsem viděl tu 112 verzi. Nechápal jsem, v čem je rozdíl nějakých 15.000 Kč. Trochu blíž jsem to prozkoumal a zjistil jsem, že to není tak úplně 6506+ - plusová verze má oproti základní o jednu elektronku v preampu navíc, kombo ji nemá a proto jde pravděpodobně o preamp klasické 6505. Co je sympatické je poloviční výkon oproti hlavě, těch 120W je fakt prasárna, když jsem si představil, že bych to dotáhl do zkušebny, asi by mě kluci vykopali i s aparátem. Od toho se odvíjí další rozdíl, což je poloviční počet koncových lamp, tedy dvě. Stejně jako plusková verze má kombo oddělené korekce. U komba oproti hlavě nemůžete footswitchem zapínat či vypínat efektovou smyčku, pouze přepínat kanály. Kombo nemá na rhytm (clean) kanálu přepínač bright, jehož účinek se mi velice zamlouval, stejně jako hlava ale disponuje přepínačem crunch, kterýžto mód je aktivovatelný footswitchem u obou verzí. K hlavě dostanete automaticky footswitch, ke kombu ho musíte dokoupit. No a na konec rozdíl největší - hlava má na sobě onen kouzelný nápis Made In U.S.A., kdežto kombo už méně přitažlivé Made In China. A tady bych se právě chtěl zeptat, jestli: za prvé: měl někdo možnost kombo vykoušet, případně přímo zvukově porovnat s hlavou, za druhé: jestli někdo neví, zda je obrovský cenový skok způsobený pouze levnější pracovní silou nebo se šidilo i na součástkách? Pokud by šlo o zesilovač, který má stejné součástky, stejné zapojení a stejný výrobní postup jako Američan, ale byl pouze smontován v Číně, pak by to pro mě byla velice zajímavá mašina. Pokud se ovšem zvukově liší a bylo použito lacinějších nekvalitních součástek, pak by to asi nebyla nejlepší volba, nýbrž časovná bomba. Tak jestli někdo nevíte jak to vlastně je, případně pokud k tomu máte nějaké další poznatky či postřehy...díky.
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
Amorph

Re: Peavey 6505+ 112

Příspěvek od Amorph »

Byt tebou si na to nejdriv zahraju. 112 a 412 je daleko podstatnejsi rozdil vez vuku, nez vsechno ostatni, co jsi zminil.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já jsem teď hrál na 6505. Máme jednu na zkušebně. Je to dobrý aparát na zkreslené zvuky. Mělo to krásný tlak a krásnou čitelnost. Bohužel mě trošku zklamala, protože když jsem stáhnul volume na kytaře, tak mě praštilo do ruk jak to ztratilo dynamiku. Měl jsem to vedle Rockwella a tam ta dynamika jede krásně. Zkoušel jsem to porovnávat a to Peavey mě v tomhle zklamalo. Ale jinak bestiální aparát. Dokonce přemýšlím o tom, že bych si koupil to kombo a předělal ho na hlavu :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Stratmaster

Ono to potichu moc hezky nehraje, je fakt třeba to trochu vosolit...a pak to je aspoň maso...temný, brutální, silně zkreslený, ale pořád jasný a konkrétní. No a volume na kytaře jsem nikdy nestahoval, nikdy jsem to na nic nepotřeboval, zásadně hraju s volume na plno...jinak, já bych si ho vyzkoušel a to hned, ale to by napřed to kombo muselo být někde dostupný. Nikde jsem ho zatím neviděl. Ptal jsem se na to v Brně u Lídla a tam borec říkal, že jistě to neví, ale že podle zkušeností, který s Peavey má, jsou zřejmě vnitřnosti stejný a cenovej rozdíl způsobuje jen ta čínská výroba...bylo by to sice fajn, ale nechce se mi tomu věřit - že by jen tohle udělalo 15.000,- rozdílu?
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Stratmaster píše:Ono to potichu moc hezky nehraje, je fakt třeba to trochu vosolit...a pak to je aspoň maso...temný, brutální, silně zkreslený, ale pořád jasný a konkrétní. No a volume na kytaře jsem nikdy nestahoval, nikdy jsem to na nic nepotřeboval, zásadně hraju s volume na plno...jinak, já bych si ho vyzkoušel a to hned, ale to by napřed to kombo muselo být někde dostupný. Nikde jsem ho zatím neviděl. Ptal jsem se na to v Brně u Lídla a tam borec říkal, že jistě to neví, ale že podle zkušeností, který s Peavey má, jsou zřejmě vnitřnosti stejný a cenovej rozdíl způsobuje jen ta čínská výroba...bylo by to sice fajn, ale nechce se mi tomu věřit - že by jen tohle udělalo 15.000,- rozdílu?
Já jsem na to taky nehrál v žádném případě potichu ;) Vím jak funguje lampa a kde hraje nejlépe ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Stratmaster

Fade píše: Já jsem na to taky nehrál v žádném případě potichu ;) Vím jak funguje lampa a kde hraje nejlépe ;)
Však já nepochybuju o tom, že to víš :D Já jen tak konstatoval, když už jsme se bavili o tom zvuku a tak...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Stratmaster píše:.....jsou zřejmě vnitřnosti stejný a cenovej rozdíl způsobuje jen ta čínská výroba...bylo by to sice fajn, ale nechce se mi tomu věřit - že by jen tohle udělalo 15.000,- rozdílu?
rozdíl který v interview uváděl Bruce Egnater u svého Tourmastera byl 1400 vs 5000 dolaru pri vyrobe china vs US (vsechno ostatni samozrejme stejne, soucastky atd), takze tech 15litru rozdilu klidne muze byt.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Dneska jsem si kombo přivezl domu. Čistej kanál se nedá nakroutit dokonale čistej,je trochu špinavej, ale pořád příjemnej, s trochou reverbu.. pohodička. Crunch mě nijak neuchvátil,ale je pořád použitelnej, dá se. A zkreslenej je teda dobrý maso, urvalo mi to hlavu i koule, z toho jsem fakt nadšenej :D když si ještě pohrajete s presence a resonance, tak to nemá chybu. Taky jsem spojil krátkym kabelem efektovou smyčku a hraje to ještě líp :twisted: a dá se s tim v pohodě hrát doma. Jsem zvědavej na to,až to vytavim ve zkušebně. Akorát mám jeden problém a to s footswitchem. Mám obyčejnej, dvoutlačítkovej s diodama, setero kabel. Zapojím do komba,na kombu mám canal select i crunch zapnutej. Jsem na zkresleným kanálu, zmáčku switch, rozsvítí se zelená ledka čistýho kanálu, ale hraje pořád zkreslenej ( svítí ledka obou kanálů). Nevíte někdo co s tim? :|
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Vlastním toto kombo třetí den. Hrajeme převážně MetalCore, takže jsem se zvukem hodně spokojený. Lepší aparát jsem ještě neměl.

Hodně lidí si nechává vyměnit toho Sheffielda za V30. Má s tím někdo zkušenosti? Jak jsem psal, se zvukem jsem spokojený, nevím jestli by ty 2tisíce stály za tu výměnu, když jsem rozdíl na živo ani neslyšel.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Stratmaster

No nevím; Sheffield je primárně určený pro hi-gain zvuk, soudě podle toho, do jakých boxů ho Peavey osazuje. V30 mám spojený spíš s vintage zvukem. Třeba by to neznělo špatně, ale já osobně bych si nechal Sheffield...
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Stratmaster píše:No nevím; Sheffield je primárně určený pro hi-gain zvuk, soudě podle toho, do jakých boxů ho Peavey osazuje. V30 mám spojený spíš s vintage zvukem. Třeba by to neznělo špatně, ale já osobně bych si nechal Sheffield...
Je fakt že si na ten zvuk nestěžuju, jen mě zajímalo jestli to někdo už měnil, ale tady asi moc lidí s tímto kombem stejně nebude. Ikdyž na netu lidi psali, že si s V30 pomohli. Ale kašlu na to :D
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Stratmaster

Jakože rozhodně bych to někdy vyzkoušel; pokud narazíš na někoho s reproboxem osazeným V30, za pokus nic nedáš...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Stratmaster píše:V30 mám spojený spíš s vintage zvukem.
To jako vážně? :shock:
V30 je asi tak vintage, že ostatní reproduktory jsou proti ní v moderní a obecně v tvrdé hudbě spíš okrajová záležitost.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stratmaster

Taky říkám, že já ho mám spojenej s vintage zvukem. Tak, jak to formuluju, dávám jasně najevo, že se můžu plést. V diskuzích o V30, potažmo jiných reproduktorech jsem vždycky narážel na tvrzení, že použití V30 dodává zvuku vintage nádech, tzn. nic to neříká o tom, jak tvrdý zvuk to je, jde o to, že jeho podání se bude lišit podle použitého reproduktoru a V30 jej posouvá popsaným směrem. Alespoň tak jsem to pochopil já. Měl jsem možnost párkrát V30 vyzkoušet, ale nikdy ne možnost přímo porovnávat, takže z vlastní zkušenosti to nemám. S Scheffieldem zkušenost mám a to rozhodně pozitivní, alespoň pokud jde o hi-gain. Proto taky ta formulace, kterou dávám najevo, že si nejsem problematikou stoprocentně jistý. Jinak jsem tím nechtěl říct, že by se V30 nepoužíval v tvrdých žánrech; vintage snad přece neznamená jen zvuk na classic rock, ne?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak takové diskuse mě asi za celou dobu, co se o to zajímám a hraju, minuly. ;) Pod vintage zvukem si asi leckdo představí leccos, ale zrovna zvuk V30 asi málokdo, kdo někdy slyšel i něco jiného.

SynysterGate$: Kup ho z bazaru a vyzkoušej. Kdyžtak ho zas za stejné peníze prodáš a budeš o zkušenost bohatší. Nemá smysl věřit mlžení firem tvrdících, že dávají do levných aparátů repra, která k nim zvukově nejlépe sedí (jako nám se Stanley06 tvrdil maník předvádějící novou DSL sérii od Marshallu osazenou Celestiony Seventy 80), protože tam je hlavní cíl ušetřit. Tím ale nechci to repro, co tam máš, shazovat, bo jsem ho neslyšel a třeba ti opravdu bude vyhovovat víc.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stratmaster

Bummer píše:Tak takové diskuse mě asi za celou dobu, co se o to zajímám a hraju, minuly. ;) Pod vintage zvukem si asi leckdo představí leccos, ale zrovna zvuk V30 asi málokdo, kdo někdy slyšel i něco jiného.
Jak říkám, zaprvé se můžu plést, zadruhé máš pravdu v tom, že co je a není vintage zvuk, může být dost subjektivní záležitost. Mimochodem, jak jsem psal v reakci, šlo o vintage "přibarvení" zvuku, ne o samotný vintage zvuk; to přece záleží především na aparátu, ne? Navíc nikdo nemůže zaručit, že informace získané v diskuzích se zakládají na pravdě; přece jen to není zdroj, který by obstál v akademické práci jako relevantní. Jinak můj dojem z toho byl, že V30 je samozřejmě určen pro tvrdé žánry, ale ne pro masakrózní hi-gain. Ale rád se samozřejmě nechám poučit, pokud jsem to pochopil špatně.
José

Příspěvek od José »

Já bral jako zástupce moderního higainu např Recto. A co je v Recto boxu? :wink:
Stratmaster

Aha, tak je záhada vyjasněná. Už vím, kde jsem to sebral. V30 je totiž zkratka pro Vintage 30, což pravděpodobně způsobilo, že mi kombinace Celestion V30 a "vintage" zůstala v hlavě :-D
José

Příspěvek od José »

Tak tak, ale abych pravdu řekl nikdy jsem nehrál na vintidž aparát s V30..
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Stratmaster píše:
Bummer píše:Tak takové diskuse mě asi za celou dobu, co se o to zajímám a hraju, minuly. ;) Pod vintage zvukem si asi leckdo představí leccos, ale zrovna zvuk V30 asi málokdo, kdo někdy slyšel i něco jiného.
Jak říkám, zaprvé se můžu plést, zadruhé máš pravdu v tom, že co je a není vintage zvuk, může být dost subjektivní záležitost. Mimochodem, jak jsem psal v reakci, šlo o vintage "přibarvení" zvuku, ne o samotný vintage zvuk; to přece záleží především na aparátu, ne? Navíc nikdo nemůže zaručit, že informace získané v diskuzích se zakládají na pravdě; přece jen to není zdroj, který by obstál v akademické práci jako relevantní. Jinak můj dojem z toho byl, že V30 je samozřejmě určen pro tvrdé žánry, ale ne pro masakrózní hi-gain. Ale rád se samozřejmě nechám poučit, pokud jsem to pochopil špatně.
Člověče, nějak nechápu, o čem tu celou dobu mluvíš. Všeobecně je V30 moderní repro a co se týče vintage "přibarvení" zvuku, tak si představím spíš Greenback. Pokud to podle tebe musí mít vintage zabarvení proto, že to má v názvu Vintage 30... Radši bych na tvým místě ostatním neradil s výměnou repra, pokud o tom sám nic moc nevíš.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“