Mixák + zvukovka
Pravidla fóra
Mixák + zvukovka
Já se omlouvám že tu strašim s timhle dotazem, ale už toho mám dneska nějak dost.
Mám zvukovku Lexicon Alpha a mixák Behringer Eurorack UB2442FX a potřebuju to propojit. Můžete mi prosím říct přesně jaké kabely a do jakých vstupů? nebo mě z toho už klepne, je možný že mám špatný kabely, a tím spíš bych rád slyšel, jaké potřebuji abych si byl jistej, že neutratim za kabely, který mi budou k ničemu.
Mám mono jack-jack (ty mám dva) a pak mám ještě cinch-mono jack. Mockrát díky
Mám zvukovku Lexicon Alpha a mixák Behringer Eurorack UB2442FX a potřebuju to propojit. Můžete mi prosím říct přesně jaké kabely a do jakých vstupů? nebo mě z toho už klepne, je možný že mám špatný kabely, a tím spíš bych rád slyšel, jaké potřebuji abych si byl jistej, že neutratim za kabely, který mi budou k ničemu.
Mám mono jack-jack (ty mám dva) a pak mám ještě cinch-mono jack. Mockrát díky
Re: Mixák + zvukovka
z Behringera z MAIN L,R do Lexicona Line In 1,2 .. kabelama JACK-JACK, ale symetrickyma. tedy na konci se "stereo" jacky (teoreticky by to mohlo jit i tema mono-mono, jen to nebude symetricke).
edit: zpatky normalnim kabelem 2xcinch-->2xcinch z Lexicona Line Out L,R do Behringera CD/TAPE Input.
edit2: do zesilovace/reprobeden z Behringera z CTRL OUT L,R.
edit: zpatky normalnim kabelem 2xcinch-->2xcinch z Lexicona Line Out L,R do Behringera CD/TAPE Input.
edit2: do zesilovace/reprobeden z Behringera z CTRL OUT L,R.
Díky, kabely tedy objednám.Paris píše:z Behringera z MAIN L,R do Lexicona Line In 1,2 .. kabelama JACK-JACK, ale symetrickyma. tedy na konci se "stereo" jacky (teoreticky by to mohlo jit i tema mono-mono, jen to nebude symetricke).
Akorát, jak říkáš, že by to teoreticky mělo jít i těmi mono...to nejde, nedělá to vůbec nic.
a co by to melo delat? (resp.: neni problem jinde?)
Paris píše:a co by to melo delat?
Pardon, beru zpět, měl jsem jen špatně nastavenej mix. Myslel jsem jako že to nehraje, ale hraje, jen musim koupit ty stereo jack-jack kabely. Díky
jo, pardon, tohle sem dopsal pozdeji:
a CTRL Room/Phones SOURCE prepinat mezi Main Mix a CD/Tape (podle toho, co chces poslouchat).edit2: do zesilovace/reprobeden z Behringera z CTRL OUT L,R.
osobně nevidím problém proč by to nemělo jít pomocí mono kabelů. Stejně máš rozdělený na mixu vždy L a R takže toto jsou prostě mono výstupy., které dohromady dají stereo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
protoze "mono" kabel neprenese symetricky signal. (a krome toho nikdo nepise, ze to "mono" kabelem nepujde)
Ano nepsal jsi to tak a ani nikdo jiny. Ale reagoval jsem na toto. Kde jsi nad tím trochu pochyboval.Paris píše: (teoreticky by to mohlo jit i tema mono-mono, jen to nebude symetricke).
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
ano. takove propojeni je mi vzdy trochu "neprijemne", protoze cold signalu se zkratuje proti zemi.
Otázkou tedy je jestli to má nějaký vliv? A docela by mě to zajímalo. Protože sám to nevím. Jestli je tedy lepší používat TS konektory a nebo je použití TRS ve výsledku stejné?
jak to myslis? TRS kabel povede signal symetricky ... a TS kabel povede signal nesymetricky. technicky je rozdil asi jasny. nevim, co by se k tomu dalo napsat.
zvukove se to mozna uplne jasne neprojevi (krome polovicni urovne signalu na vstupu. a pokud nesymetricke vedeni nebude prilis dlouhe), dokud nedojde k nejaky objektivnim potizim, ktere u nesymetrickeho vedeni mohou nastat. napriklad nejaka indukce po ceste, nebo zvednuti hladiny sumu....
zvukove se to mozna uplne jasne neprojevi (krome polovicni urovne signalu na vstupu. a pokud nesymetricke vedeni nebude prilis dlouhe), dokud nedojde k nejaky objektivnim potizim, ktere u nesymetrickeho vedeni mohou nastat. napriklad nejaka indukce po ceste, nebo zvednuti hladiny sumu....
Ja chapu jaky rozdil je technicky. Že ty kabely jsou jiné. Ale právě mě zajímalo jestli jako se to nějak projeví i zvukově. Nebo spíš jaká je teda výhoda TRS oproti TS? Prostě pokud budu mít oba dva kabely tak proč je lepší použít ten TRS, když v tom zvukově není rozdíl.Paris píše:jak to myslis? TRS kabel povede signal symetricky ... a TS kabel povede signal nesymetricky. technicky je rozdil asi jasny. nevim, co by se k tomu dalo napsat.
napisu odpoved a ty se zeptas znova na to samy. neco mi unika?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak psal Paris - TRS (symetrika) je odolnější na negativní vlivy, protože ty se "samy" dokáží eliminovat právě díky "+" a "-" signálu. Pokud se ti přidá/odebere nějaký vnější vliv do TS vedení (nesymetrické), tak se prostě přidá k užitečnému signálu a je tam; obvykle pak není jednoduchá a jednoznačná cesta, jak tento prvek opět eliminovat, aniž by to nemělo negativní dopad na užitečný signál.
P.
P.
Jjj pardon
jsem to přeletěl trochu v rychlosti a nějak mi to uniklo...