BOSS GT-8 nebo GT-10 ??
Pravidla fóra
-
lord_bodom
BOSS GT-8 nebo GT-10 ??
Zdravim. Budu si kupovat multiefekt a chtel bych GT-8 jenze NOVOU uz ji nesezenu
a na GT-10 jsem moc chvali neslysel. Prej ta Gt-8 je mnohem lepsi. Proto jsem se chtel zeptat zda je opravdu tak velky rozdil mezi nima. Jsem amater takze zadne profi veci nepotrebuju, jde mi jen o dobre zkresleni + efekty, jenze prave jsem slysel ze ta Gt-10 ma zkresleni hodne chemicke oproti GT-8 je to pravda?? Diky moc za rady
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: BOSS GT-8 nebo GT-10 ??
GT řada je celkově povedená, ale zdá se mi, že tam není až takový rozdíl aby sis připlatil více za GT-10. Na živé hraní určitě. Doma nahrávat a já nevím jak si šperkovat efekty je už jiná. Nevím na co to budeš hlavně používat, ale mi by stačila klidně GT-8. Nebudeš se mít za co stydět.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
lord_bodom
Díky moc za názor, šlo mi hlavně o to zda není ta Gt-10 nějaký propadák oproti GT-8. Ptám se páč každej tvrdí něco jiného.
Měl jsem u sebe GT-10 hoodně dlouho od distributora (psal jsem o ní článek když se objevila na trhu, což je taky už delší dobu). Mám k ní pár výhrad, ale i kdybys byl profik, tak bys měl být schopen na ní odehrát normální profi vystoupení i nahrávat aniž by tě producent vyhodil ze stage/studia. Teda hlavně rolandovský simulace mám doma už 15 let, takže mi vadilo, že to neposouvá hranice úplně jinam, je to prostě "rolandovský zvuk". To je základní otázka, jak si na něj zvykneš a jestli ti pocitově nebude bližší jiný tvůrce. Ale pokud ti charakter sedne, tak proč ne... Jo dost mi vadí adaptéry na pódiu. Je strašný, že jejich vlajková loď s obřími rozměry má externí adaptér, prostě mi to nepřijde dost bullet proof. Jinak škála efektů ok, prolínání mezi dvěma zvuky ok, ovládání ok... Chemické zkreslení je taky otázka na uživatele, kteří ho chemické vytvoří. Samozřejmě je to třeba poznat na pitch harmonics a dalších, je otázka, na jakej zvuk a styl to chceš. Pokud jazz/pop/fusion, není problém, pokud nějaký brutální styly, tak je otázkou proč zrovna tohle. Samozřejmě znám lepší zvuky, ale to je jiný příběh a obvykle jiná cena.
-
lord_bodom
Diky moc !! Prave nas solo kytarista ma GT-8 a ta se mi libi, ale jak rikam novou uz nekoupim a ja bych chtěl novej pedál. Díky moc, půjdu do toho teda. JInak mi jde o to zahrát od ploužáku po rock az metal. To kdyz vidim Gt-8 tak jsem spokojen tak dooufam ze i s GT-10 budu. Jeste jednou diky