lampy, repro a info pro peavey bravo 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mlíko

lampy, repro a info pro peavey bravo 112

Příspěvek od mlíko »

Ahoj zatím jsem byl jenom čtenář tohoto fora a nastala chvile kdy potřebuji radu :lol: Koupil jsem si na bazaru k narozeninám Peavey bravo 112 a chtěl bych se zeptat jaký lampy by jste dali do konce jsou tam 2 EL84 do předku jsem si už asi vybral EH. Pak by mě taky zajímál reprák ten co tam je hraje podle mě dost dobře, ale zajímolo by mě jak by tam třeba zněla V30 (šlyšel jsem a četl jsem o ní že se hodí na higain) jestli si ho mám koupit nebo nechat ten starej. A ještě kde by se dalo zjistit podle seriovího čísla z jakýho roku je. :)
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, repro a info pro peavey bravo 112

Příspěvek od mmjuz »

Pokud se jedná o to kombo s panelem na přední straně a modrým páskem ve kterém je popis ovladacích prvků ( podobně jako u baskytarového Peavey TNT 115, případně u některých verzí Peavey Bandit ), tak to se objevovalo i u nás v republice už tak před patnácti lety, Z toho usuzuji, že tam bude osazen výrazně kvalitnější reproduktor než současný V30. Nemyslím si, že by toto kombo bylo určeno na nějaký ultrazkreslený zvuk ( high gain, jak píšeš ) a tím, že tam vrazíš V30 na tom nic nezměníš. Proč chceš měnit všechny elektronky? Nehraje to?
Já vím, že tohle fórum je plné přímo škodlivých rad typu: po roce musíš měnit všechny lampy, jak nemáš V30 jsi houno rocker a pod....
Kašli na to. Jestli to hraje normálně a líbí se Ti to, nic neměň. Pokud chceš mít vermomocí jistotu, vezmi to do nějakého servisu s dobrou pověstí a nech si udělat jen nějakou garanční prohlídku s kontrolou elektronek. Když napíšeš kde bydlíš, třeba Ti někoho spolehlivého poradím. Spousta dobráků servisáků ráda mění elektronky ač jsou v pořádku a tím se obohatí dvakráte.
Á, České Budějovice. Hm, zkusil bych Petra Fremra na Plzeňsku, kontakt má v příslušné rubrice - opraváři.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

mlíko: Pokud bys dával ten aparát na servis ke zmiňovanému Petru Fremrovi, připiš prosím sem své zkušenosti s ním. Až budu časem dávat aparát na výměnu lamp a seřízení, tak tady to mám asi nejblíž, tak ať vím, že je to ve správných rukou. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ještě je vlastně v Plzni Petr Dyček, nevím, jestli jsem jeho příjmení nezkomolil. Kontakt bych někde našel.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jestli ti repro vyhovuje, tak urcite nechat, u tech flasek bych asi namatkove sel spis do JJ, ty jsou tak nejak sazka na jistotu, jinac to pak chce koupit haldu ruznych flasek a zkouset, ale to je jednak nakladny a pak taky bys pri tom mel umet sahat do biasu.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Todle kombo sem zažil dávno dávno skoro 20 let to bude. Čím se vyznačovalo že bylo pořád pokažené a na obalu bylo logo kapely Hoten Toten. Jesli pamatuju dobře ten zvuk připomíná Classic. Nevim jesli to byla smůla nebo zakletý kus hrálo tak 14 dnů a servis pálili se v tom lampy trafa pořád něco. Pak to spravil jeden chlap z Krnova už to nehořelo ale zas slaběji hrálo.
mlíko

Příspěvek od mlíko »

OK děkuju moc tak já nevím mělo to servis u hotamps naposled někdy 2007 zatím to hraje :) reprák si teda nechám a lampy potom dytak nák vyřeším :) jo a Hi-Gain to opravdu je ani sem nečekal jakej čuměl jsem na to :lol: ještě jednou děkuji.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
hanz158

FOOTSWITCH PEAVEY BRAVO 112

Příspěvek od hanz158 »

Zdravím....budu kupovat tento aparát ale není k němu footswitch.....lze dokoupit nějakej univerzál? Doporučte mi prosím nějakej. Jinak kombo má dva kanály...a je tam u zkreslenýho ještě nějakej boost nebo ne? Pokud ano....lze mít footswitch nějakej kterej to umí zapnout? Díky....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je k němu přímo od Peavey - http://www.peavey.com/products/instampl ... switch.cfm

Jinak lze koupit jakýkoli 2tlačítkový s TRS konektorem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hanz158

FOOTSWITCH!!!!!!! :)

Příspěvek od hanz158 »

Zdravim koupil sem si footswitch crate fs 2 tušim.....no a ted sem to zkoušel a přepíná to jak kanály tak reverb.....ale co mě s**e je to že to přepínání kanálu je s takovou prodlevou.....na chvíli to jakoby přestane hrát.....je to sice zlomek vteřiny...ale zkrátka to slyšet je......je to normální nebo to je chyba footswitche nebo snad komba? Díky moc....:)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“