Efekt k Aerosmith

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Efekt k Aerosmith

Příspěvek od Rocky_MK »

Rocku zdar, nevíte někdo,´z jaké krabky bych dostal zvuk jako u Aerosmith ?? Díky předem
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekt k Aerosmith

Příspěvek od rotten77 »

Rocky_MK píše:Rocku zdar, nevíte někdo,´z jaké krabky bych dostal zvuk jako u Aerosmith ?? Díky předem
Z žádné. Vždycky je základ v pořádné kytaře, pořádným aparátu a rukách.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

a u aerosmith to plati dvojnasob, pokud vim, tak krom minima boostu pouzivaji jen modulacni efekty, jinak zkresleni i cleany jdou primo ze zesilovacu, v tomhle pripade Marshally...
panedge

Příspěvek od panedge »

citizen-fakt Marshally?nějak jsem to nestudoval,ale někde jsem četl,že Perry hraje přes Voxe :shock:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no hrajou pres leccos, ale turne 2008 myslim jeli Perry pres 200w Marshall Major a ten druhej typek pres SLPcka, asi to stridaj. Nijak zvlast je teda nesleduju, ale i za to malo co jsem zahlid hrali i na nejakyho Matchlessa myslim, Voxe, Marshalla, Bognera a ja nevim co jeste...
p81

Příspěvek od p81 »

LP+VHT
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

+ si ještě vybavuju turné z půlky devadesátých, kde se mi líbilo, jak synchronně měnily kejtry a aparáty. Tj. pokud Joe měnil kejtru, tak Brad taky. K tomu evidentně byly přiřazený aparáty. Ty zvuky se pak krásně doplňovaly a zakusovaly do sebe. Joe třeba vzal kejtru pro temnější tlustší zvuk, Brad vzal něco, co krásně doplnilo barevné spektrum. (Nejen) V tomhle bodě velmi precizně připravený gig. Nikdy se ty zvuky neslily do společné koule.
Obrázek
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

V jednom videu som videl, že Joe ukazoval, že mal niekoľko myslím JCM 800viek a ku každej iný reproduktor a tým tvoril iný zvuk. Ak som to správne pochopil.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dost záleží, které období Aerosmith chceš napodobit. Od prvních desek po ty poslední se zvuk dost vyvíjel. Pokud vím, na prvních deskách používal Perry zesilovače MusicMan (tranzistorový preamp, lampový konec), zkreslení asi musela obstarávat nějaká krabička, prý používal ProCo Rat, ale já tam slyším (třeba na Toys in the Attic, ale hlavně na starších živácích, na YouTube toho najdeš spousty) i nějaké dřevnější fuzzovité zkreslení (FuzzFace, ToneBender?).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“